GuidePedia

0

Γράφει ο Σπύρος Μπαμιατζής*
Το έχουμε τονίσει επανειλημένα ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν προέρχεται απο το κράτος των Σκοπίων, αλλά o «καθαρός» και «παρών» κίνδυνος προέρχεται απο την Τουρκία του Ερντογάν. Το παρόν άρθρο,όπως αναφέρει και η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, δίνει μία άλλη εικόνα των σχεδίων που κρύβει η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, η οποία με αρχιτέκτονα τον Νταβούτογλου, κάνει μία τρόπον τινά de facto αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως είδαμε στην προηγούμενη μας ανάρτηση για την Ισλαμοποίηση των Βαλκανίων, και την ήπια διείσδυση της Τουρκίας στα Βαλκανια, στο militaire.gr στις 10 Ιουνίου.

Αλλά η πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία εκτός από τα Βαλκάνια, περιελάμβανε και τον ζωτικό χώρο της Μέσης Ανατολής. Σε μία νέα έκδοση αυτής της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έχει αρχίσει να επενδύει και η Τουρκία στην Μ. Ανατολή με το να «οικοιοποιείται» και να εμφανίζεται ως υπέρμαχος υπερασπιστής των Παλιστινίων, όπως φανερώνουν με διαβήματα τους οι χώρες της Ιορδανίας και της Σ. Αραβίας, οι οποίες μαζί με την Παλαιστινιακή Αρχή της Ραμάλα, έχουν κρούσει τον κώδωνα κινδύνου στο Ισραήλ, για το παιχνίδι της Τουρκίας «να εμφανισθεί ως η “προστάτης” της Ιερουσαλημ» και κατ’επέκταση των Παλιστινίων, με οτι αυτό συνεπάγεται και για το Παλαιστινιακό, αλλά και με την υποβάθμιση του Αμπού Μαζέν, και της Παλαιστινιακής του Αρχής, στα μάτια των Παλιστινίων. Και αρχής γενομένης από το 2017, όταν οι τρεις προαναφερόμενες αρχές, εκφράσανε την δυσαρέσκειά τους με την αργοπορία του Ισραήλ να κάνει κάτι για την ασυδοσία την Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ιερουσαλήμ. Και συγκεκριμένα οι Παλαιστίνιοι δεν θέλουν μία άλλη χώρα να είναι υπεύθυνη για την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την Τουρκία να υποστηρίζει τους Ισλαμιστές της Χαμάς ή της Ισλαμικ Τζιχαντ στην Γάζα.

Η Ιορδανία φοβάται ότι η Τουρκία προσπαθεί να καταργήσει το «νομικό» δικαίωμα της Ιορδανίας, η οποία θεωρείται ως «Θεματοφύλακας» των μουσουλμανικών ιερών τόπων, ένα έθιμο το οποίο χρονολογείται από το 1924, όταν το Μουσουλμανικό Ανώτατο Συμβούλιο δέχτηκε τον διορισμό του Χουσείν Μπίν-Αλί, από το βασίλειο των Χασχεμιτών, ως θεματοφύλακα του Τεμένους της Αλ-Άκσα. Οι Σαουδάραβες, φοβούμενοι ότι η Τουρκία θα υποσκελίσει την επίδραση που έχουν στο Σουνιτικό τόξο του Ισλάμ, επειδή και ο Ερντογάν είναι και αυτός Σουνίτης, και με την δραστηριότητά του, και ως μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, θα προβάλλει τον εαυτό του, ως τον μόνο που έχει το ανάστημα από το Ισλάμ, να αντισταθεί και στο Ισραήλ και στον Τραμπ. Οι δραστηριότητες των Τούρκων, που έχουν προκαλέσει ανησυχία και παρακολουθούνται στενά από τις Ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ είναι οι ακόλουθες:
  • Τουρκικές δωρεές σε Αραβικούς Ισλαμικούς οργανισμούς.
  • Απόκτηση από τους Τούρκους real estate στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Οργάνωση ταξιδιών Τούρκων στην Ιερουσαλήμ, τα οποία έχουν οργανωθεί από Τούρκους ισλαμιστές στην Τουρκία. Πολλοί από αυτούς είναι οπαδοί του κόμματος του Ερντογάν και έχουν γίνει η αιτία για την παρουσία χιλιάδων Τούρκων στην Ιερουσαλήμ.
  • Συμμετοχή Τούρκων Ισλαμιστών στις διαμαρτυρίες για το Τεμπλ-Μάουντ ή Χαράμ Αλ-Σχαριφ, όπως είναι η ονομασία του στο Ισλάμ.
  • Παρουσία Τούρκων «ακτιβιστών» που παίρνουν μέρος στις διαδηλώσεις που γίνονται στο Τεμπλ-Μάουντ μετά τις προσευχές της Παρασκευής.
Τον περασμένο μήνα με τα γεγονότα στην Γαζα, όπου 60 Παλιστίνιοι σκοτώθηκαν στις 14 Μαίου στις διαδηλώσεις εναντίον του Ισραήλ, η Τουρκία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απέλασε τον Ισραηλινό Πρεσβευτή από την χώρα, και το Ισραήλ απέλασε τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας, κατηγορώντας τον ότι είχε διασυνδέσεις με Ισλαμιστές της ΙΗΗ, της Τουρκικής ΝGΟ που έχει διασυνδέσεις με την Ισλαμική τρομοκρατία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ έχουν απαντήσει ότι είναι ενήμεροι, και από τα παράπονα του Αμάν και της Ραμάλα, και από τις δράσεις των Τούρκων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, και έχουν προβεί σε απελάσεις Τούρκων και συλλήψεις, αλλά, όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί, οι Τούρκοι σε πιο ήπιο βαθμό συνεχίζουν τις υποχθόνιες διεργασίες τους μέσω Ισλαμιστικών οργανώσεων, προσκείμενων στο κόμμα του Ερντογάν, το ΑΚΠ, και ως εκ τούτου το Ισραήλ έχει αυξήσει περισσότερο τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Ερντογάν έχει κάνει κόπια την πολιτική που εξασκεί και στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Θράκη, για να επιβάλλει την Νεο-Οθωμανική του πολιτική στον ίδιο ζωτικό χώρο που απλωνόταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία από τον 15o μέχρι τις αρχές του 20ου αι. Η Ελλάδα θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι τα κατά τόπους Τουρκικά Προξενεία είναι Δούρειοι Ίπποι της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, μιας Νεο-Οθωμανικής, εξωτερικής πολιτικής με Ισλαμιστικό χαρακτήρα, που τελευταία δείχνει να βρίσκεται σε υπερβολική δόση αναβολικών. Δυστυχώς όμως η Ελλάδα, με ένα σύνδρομο κατωτερότητας και φοβίας, απέναντι στην Τουρκία, δεν τολμάει να υψώσει το ανάστημα της, ούτε ακόμα και με μία ήπια μορφή απελάσεων Τούρκων, οι οποίοι είτε οι ίδιοι ανήκουν στην Τουρκική μυστική υπηρεσία της ΜΙΤ, είτε έχουν συνεργασία με τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Εν τω μεταξύ, εξ αιτίας λανθασμένων χειρισμών της τωρινής κυβέρνησης στο Μακεδονικό, η προσοχή του Ελληνικού Λαού, έχει στραφεί προς τα εύκολα, τις ατελείωτες διαμαρτυρίες για την Μακεδονία, ενώ «οι Πέρσες ήδη ακολουθούντες τον Εφιάλτη, ετοιμάζονται να βρεθούν στα νώτα των Ελλήνων».

*Ο κ. Σπύρος Μπαμιατζής, έχει σπουδάσει και είναι πτυχιούχος στις Πολιτικές Επιστήμες, Δημοσιονομία, Τεχνολογία Διυληστηρίων και Εξόρυξη Πετρελαίου, και Αντι-Τρομοκρατική Πολιτική, Εσωτερική Ασφάλεια και Κυβερνο-Τρομοκρατία..
Σύμβουλος σε θέματα, της διεθνούς Ισλαμικής τρομοκρατίας, στην σύνδεση τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος στα Βαλκάνια, και στην αποτροπή τρομοκρατικών κυβερνοεπιθέσεων σε κρατικές υποδομές.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top