GuidePedia

0

Πώς απειλεί το Ισραήλ μέσω Κύπρου

Το σχέδιο του Ερντογάν με την επικείμενη κάθοδο πλωτού γεωτρύπανου συνοδεία στολίσκου αλλά και οι κινήσεις με την μεταφορά δυνάμεων και οπλικών συστημάτων στα κατεχόμενα, μαζί με πληροφορίες …για …μεγάλα σχέδια για βάση στην Κύπρο, …αποκαλύπτουν την πρόθεση μόνιμης παρουσίας τουρκικών δυνάμεων για πολλούς και σημαντικούς λόγους στην περιοχή.

Πρώτον η τουρκική αεροναυτική και χερσαία βάση αποτελεί στον πολύχρονο «καημό» των νέο-οθωμανών …να ελέγξουν το Καστελόριζο και τα πέριξ αυτού νησιών, …για να απλώσουν στην συνέχεια την ΑΟΖ τους στο Αιγαίο μέχρι την ΝΑ Κρήτη, μέσω της παρανοϊκής διεκδικήσεως 18 νησιών.

Δεύτερον, ο έτερος καημός του σουλτάνου είναι ο έλεγχος της Ιερουσαλήμ ή καλύτερα Al Quds για τους ισλαμιστές μαζί με τα 3 εκατομμύρια των Παλαιστινίων που ανέλαβαν την προστασία.

Την δόξα του μεγάλου μουσουλμάνου κατακτητή Σαλαντίν, οι στρατιές του οποίου νίκησαν τους Σταυροφόρους σε μάχη κατά παράταξη στη Γαλιλαία, κατακτώντας την Ιερουσαλήμ, «ζήλεψε» ο Ρ. Ν. Ερντογάν, και θέλει να επαναλάβει μια νέα μουσουλμανική εκστρατεία κατά της πόλης του σημερινού Ισραήλ !!!, για να «απελευθερώσει» το Τέμενος Αλ –Ακτσά που βεβηλώνεται συνεχώς από τους Ισραηλινούς, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα therightscoop.com και τη μετάφραση των όσων δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρεται:

«Δυστυχώς εμείς οι μουσουλμάνοι χάσαμε. Στόχος μας είναι να κατευθυνθούμε προς την Ιερουσαλήμ. Τα δάκρυα των ματιών μας πάγωσαν και μας έκαναν τυφλούς, και οι καρδιές μας, που έμελλαν να νικήσουν για την Ιερουσαλήμ που είναι τώρα;…αντί να προετοιμάζονται για επίθεση, είναι σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους», δηλώνει με συγκίνηση ο Ερντογάν βγάζοντας τα εσώψυχα του.



Το τουρκικό ισλαμικό «βαθύ κράτος» κινείται πρόσω ολοταχώς στην περιοχή και όλα αυτά δεν έχουν σχέση όμως μόνο με την Κύπρο, την Συρία και τους υδρογονάνθρακες, αλλά με το μεγάλο σχέδιο της Τουρκίας να μετατραπεί σε περιφερειακή δύναμη…που θα ελέγχει θαλάσσιες οδούς.

Η τεράστια στρατιωτική βάση που ετοιμάζουν οι απόγονοι του Σουλειμάν του μεγαλοπρεπή, διότι την ίδια ακριβώς πολιτική εξασκούν, στοχεύει στον έλεγχο της ελληνικής ΑΟΖ, την Κρήτη, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Μαζί με την τουρκική βάση στο Κατάρ και στη Σομαλία, η Τουρκία επιδιώκει να έχει έλεγχο σε θάλασσες πολύ μακριά από την Μεσόγειο.

Η Τουρκία την ίδια στιγμή στην Κύπρο:

Α. Μεταφέρθηκαν ισχυρές τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις με την παρουσία 77 αυτοκινούμενων πυροβόλων FIRTINA, περατώθηκε η μεταφορά αποβατικών πλοίων, ενώ επίκειται η μεταφορά πυραυλικών συστημάτων, ελικοπτέρων, drones για την επιτήρηση της ΑΟΖ. Ενώ επιδιώκεται η αύξηση του προσωπικού που υπηρετεί εκεί και για έναν ακόμη λόγο που έχει να κάνει με τον έλεγχο των Τουρκοκυπρίων.

Β. Εκσυγχρονίζονται από την Άγκυρα όλες οι εγκαταστάσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, για να μπορεί να διενεργούνται αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις μιας και είναι σε ακτίνα βολής Συρία, Ισραήλ και Αίγυπτο.

Γ. Έχει ανακοινωθεί ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού της Αμμοχώστου σε ναυτική βάση που θα ανήκει στην Μερσίνα. Από εκεί θα επιδιώξει τον έλεγχο προς το Καστελόριζο και το Αιγαίο, ώστε να κόψει στα δύο τις ΑΟΖ της Κύπρου με την Ελλάδα.

Επίσης το πιο σημαντικό είναι η ραγδαία αναβάθμιση του τουρκικού αποβατικού στόλου με μονάδες επιφανείας που θα μεταφέρουν 250 στρατιώτες και 320 τόνους φορτίου, άρματα μάχης, πυροβόλα και αμφίβια οχήματα.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και το σκάφος με την ονομασία Amphibious Transport Dock, το οποίο μπορεί να μεταφέρει αποβατικά σκάφη, αμφίβια οχήματα και άλλα πολεμικά μέσα.

Το σκάφος αυτά διαθέτει τέσσερα ελικοδρόμια ενώ δύνανται να μεταφέρει UAV και να διεξάγει αμφίβιες επιχειρήσεις.

Εδώ ακριβώς όμως που θα έλθει η κόντρα είναι η προσπάθεια της Τουρκίας να ελέγχει μια τεράστια περιοχή από τα Στενά του Βοσπόρου μέχρι την Ερυθρά θάλασσα και τον Περσικό κόλπο.

Μιλάμε για περιοχές που ελέγχει ο αμερικανικός, ρωσικός και βρετανικός παράγοντας, οι οποίοι δεν επιθυμούν με τίποτα «στα πόδια τους» τους Τούρκους και ειδικά τον Ερντογάν.

Η Ελλάδα με την σειρά λόγω της κατασκευής του East Μed, εισέρχεται στον άξονα ασφάλειας με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και φυσικά τις ΗΠΑ.

Το τι θα γίνει είναι σαφές και αφορά την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία και την προσπάθεια εκδίωξης με κάθε μέσο του Τούρκου προέδρου, και των σχεδίων του για νέο-οθωμανική κυριαρχία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top