GuidePedia

0

Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά μαχητών συμμάχων του Άσαντ που επιτέθηκαν κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ) – ο όγκος των οποίων αποτελείται από Κούρδους του YPG – είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 100 από αυτούς.

Ωστόσο, άλλες αναφορές κάνουν λόγο για μέχρι και 300 νεκρούς και μάλιστα Ρώσους μισθοφόρους νεκρούς. Αν η αναφορά είναι αληθινή θα πρόκειται για την πλέον αιματηρή συμπλοκή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, αναφέρει το Business Insider.

Αν και το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει και κανείς δεν επιβεβαίωσε την αναφορά, είναι αλήθεια πως συμμαχικές των ΗΠΑ και της Ρωσίας δυνάμεις μάχονται οι μεν κατά των δε στην Συρία εδώ και καιρό. Αν οι Αμερικανοί σκότωσαν Ρώσους, σκότωσαν μισθοφόρους, όχι πάντως Ρώσους στρατιώτες που θα πιθανόν προκαλούσε κλιμάκωση.

Ωστόσο οι εν λόγω απώλειες αμαυρώνουν τη φήμη της ρωσικής επέμβασης στην Συρία που εμφανίστηκε ως ειρηνευτική επιχείρηση. Ρωσικά μέσα ανέφεραν πως Ρώσοι που προσελήφθησαν από ιδιωτικές εταιρείες και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προέλασαν με στόχο την κατάληψη των πετρελαιοπηγών στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ντέιρ εζ Ζορ επλήγησαν από τους Αμερικανούς.

«Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση στις ΣΔΔ ανατολικά του ποταμού Ευφράτη», ανέφερε το Πεντάγωνο. Ο ποταμός αποτελεί το όριο μεταξύ του διεθνούς, -υπό τις ΗΠΑ- συνασπισμού που μάχεται το ΙΚ και των συριακών δυνάμεων.

Την επίθεση εξαπέλυσαν 500 άνδρες υποστηριζόμενους από οβιδοβόλα των 122mm και άρματα μάχης και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών, κατά του αρχηγείου των ΣΔΔ περίπου 8 χλμ. ανατολικά του Ευφράτη.

Οι δυνάμεις του Άσαντ διέθεταν άρματα T-55 και T-72 και έφτασαν σε απόσταση 150 μ. από το αρχηγείο όπου βρισκόταν και αμερικανικά στρατεύματα. Οι Αμερικανοί όμως απάντησαν με απίστευτη σκληρότητα.

Χρησιμοποιήθηκαν μαχητικά F-15 και F-22, πυροβολικό, ελικόπτερα Apache και το κυριότερο αεροσκάφη AC-130 Gunship. Το Πεντάγωνο ανέφερε πως μόνο ένας άνδρας των ΣΔΔ τραυματίσθηκε ενώ αμερικανικά μαχητικά κατέστρεψαν, αργότερα και τα άρματα T-72 που συμμετείχαν στην επίθεση.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top