GuidePedia

0

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κυριολεκτικά σπάνε τα μούτρα τους οι Τούρκοι όσο συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας, καθώς όλο και περισσότερα θύματα συσσωρεύονται στα τουρκικά νοσοκομεία ενώ η διαφημιζόμενη προέλαση τους κατάντησε να βουλιάζει στην ανικανότητα τους.

Αλλά πώς να προελάσει ένας στρατός όταν ο ίδιος ο Ερντογάν έχει… φακελώσει τους μισούς και περισσοτέρους αξιωματικούς του;



Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αξιολόγησης και εκτίμησης των «προθέσεων» των αξιωματικών μετά το αποτυχών πραξικόπημα, καθώς έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα καχυποψίας ενώ οι συλλήψεις αξιωματικών συνεχίζονται με τις κατηγορίες ότι πρόσκεινται τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ένα καινούργιο σύστημα αξιολόγησης-προαγωγών, που απέχει από τις καθιερωμένες επετηρίδες. Με το σύστημα αυτό θα δοθεί μεγάλη προσοχή στο να μην προάγονται αξιωματικοί με «αμφίβολο» φρόνημα, δηλαδή με την υποψία ότι πρόσκεινται στον Γκιουλέν και ότι είναι αντίθετοι με το καθεστώς Ερντογάν.

Το σύστημα αυτό θα εφαρμόσει κατά κάποιο τρόπο ένα «πόιντ σύστεμ», (TSK’da yeni dönem: Puana göre terfi), δηλαδή θα υπάρχει μια συνεχής αξιολόγηση και παρακολούθηση που θα κρίνει τις προαγωγές ή τις αποστρατεύσεις.

Το χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι ότι θα λειτούργει βάσει χρωμάτων. Θα υπάρχουν οι χαρακτηρισμοί «πράσινο», προφανώς θετικό, «κίτρινο», προφανώς αμφίβολο και «κόκκινο», προφανώς αρνητικό, (Yeşil, Sarıö veya Kırmızı). Οι κρινόμενοι με αρνητικό χρώμα θα αποκλείονται από επίκαιρες θέσεις μέχρι και θα αποστρατεύονται σαν επίδοξοι συνεργάτες της τρομοκρατίας, δηλαδή του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η κατάσταση αυτή έχει αυξήσει το κλίμα καχυποψίας και έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις γενικά στο αξιόμαχο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top