GuidePedia

0

Στην Τουρκία στέλνει ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τον Υπουργό Εξωτερικών Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και τον σύμβουλο για θέματα Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Ούκου Χέρμπερτ Μακμάστερ. Η πληροφορία διοχετεύθηκε από την τουρκική κυβέρνηση και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Χουριέτ”, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να συζητήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών έπειτα από τη νέα κρίση που προκλήθηκε με την εισβολή της Τουρκίας στο Άφριν. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι Αμερικανοί θα θέσουν στο τραπέζι φόρμουλες ώστε στην επιχείρηση Άφριν να μην συμπεριληφθεί και η περιοχή στο Μούμπιτς, όπου δρουν οι Αμερικανοί. Βρίσκονται εκεί περίπου 2 χιλιάδες πεζοναύτες και άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Ο κ. Μακμάστερ θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Φεβρουαρίου αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα τον δεχτεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Το πιο πιθανό είναι ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα δεχτεί τον κ. Τίλερσον ο οποίος θα επισκεφθεί την Τουρκία για τρίτη φορά, γράφει η εφημερίδα.

Στόχος του ταξιδιών των στενών συνεργατών του κ. Τραμπ, εφόσον δεν αλλάξει το πρόγραμμα τους λόγω της ερειστικής στάσης του κ. Ερντογάν, είναι να πληροφορηθούν τις πραγματικές διαθέσεις των Τούρκων. Πρέπει να διευκρινίσουν εάν οδηγούνται οι σχέσεις σε οριστική ρήξη ή υπάρχουν περιθώρια “να τα βρουν” οι δύο πλευρές, κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει υπερβολικά δύσκολο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, “η επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” συνεχίζεται όπως σχεδιάστηκε. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Δεν σκοτώθηκε κανένας πολίτης, αντίθετα πρόκειται για προπαγάνδα του PKK/YPG”, δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου.

Σήμερα το πρωί η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 31 άτομα στο πλαίσιο επιχείρησης για το ΡΚΚ. Αναζητούνται άλλα 12 άτομα. Κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν πιστόλια, κυνηγητικά όπλα και άλλο υλικό.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top