GuidePedia

0

Οι περισσότερες εφημερίδες της Αλβανίας αναφέρονται στην απόφαση της κυβέρνησής τους για την ανέγερση κοιμητηρίων για τους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41.

Τι γράφουν:

-Η εφημερίδα Σέκουλι δημοσιεύει το πλήρες κείμενο της απόφασης και σχοιάζει: «Ο Ράμα υπογράφει για την ανέγερση των κοιμητηρίων για τους Έλληνες στρατιώτες. Η αλβανική κυβέρνηση ικανοποιεί παλαιότερο αίτημα της Αθήνας για την ταφή των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν την Αλβανία το 1940-41. Θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών εμπειρογνωμόνων».

-Η εφημερίδα Πανόραμα αναφέρεται περιληπτικά, υπό τον τίτλο: «Κοιμητήρια, η κυβέρνηση επαναφέρει τις αναζητήσεις για τους Έλληνες στρατιώτες» και προσθέτει και το ακόλουθο δικό της σχόλιο: «Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε με μυστικότητα απόφαση που επιτρέπει στην Ελλάδα να κάνει έρευνες, εκταφές και ταυτοποίηση των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στην Αλβανία».

-Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΤΕΜΑ υπό τον τίτλο: «Λιώνουν οι πάγοι, η κυβέρνηση Ράμα αποφάσισε την ανέγερση των κοιμητηρίων για τους Έλληνες στρατιώτες» κάνει το ακόλουθο σχόλιο: «Η απόφαση της Κυβέρνησης ελήφθη λίγες μόνο ημέρες μετά τη συνάντηση των ΥΠΕΞ των δύο χωρών στην Κρήτη».

-Η εφημερίδα ΜΑΡΟ, με τίτλο: «Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί την επιχείρηση αναζήτησης και ταφής των Ελλήνων στρατιωτών» αναφέρεται πολύ σύντομα στην απόφαση της Κυβέρνησης για τα κοιμητήρια, σχολιάζοντας: «Όπως φαίνεται η κυβέρνηση Ράμα με την Απόφαση αυτή, επιδιώκει να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ελλάδα, ακριβώς τη στιγμή που όσο ποτέ άλλοτε αναμένει μια ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε»

-Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΝΤΙΤΑ, υπό τον τίτλο: «Η αλβανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις έρευνες για τα οστά των Ελλήνων στρατιωτών και την ταφή τους» και υπότιτλο: «Η κυβέρνηση αποφάσισε οι πεσόντες να τιμούνται κάθε 28 Οκτωβρίου με αλβανική κρατική τελετή», δημοσιεύει περίληψη της απόφασης της κυβέρνησης .

-Η εφημερίδα Γκαζέττα Σκιπτάρε, με τίτλο: «Η αλβανική κυβέρνηση θα κατασκευάσει τα κοιμητήρια για τους Έλληνες στρατιώτες», υπέρτιτλο: «Συμφωνία του 2010, η Κυβέρνηση ορίζει την 28η Οκτωβρίου ως επίσημη ημέρα απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες» και υπότιτλο : «Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, σε αλβανικό έδαφος σκοτώθηκαν 12 χιλ. Έλληνες στρατιώτες», κάνει μια περίληψη της απόφασης της αλβανικής κυβέρνησης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top