GuidePedia

0

Μια νέα απειλή για τον Ελληνισμό εμφανίζεται από τη νότια Βουλγαρία η οποία διαθέτει πλειοψηφία μουσουλμανικού στοιχείου και επιζητάει την αναγνώρισή του ως τουρκικής εθνοτικής ομάδας και προχωράει ο σχεδιασμός της Άγκυρας για «τουρκοποίηση» της περιοχής τώρα που διαφαίνεται ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος ίδρυσης «Κουρδιστάν» στο μαλακό «υπογάστριό» της

Έτσι ο Βούλγαρος ιστορικός Alex Alexiev, που είναι και σύμβουλος του προέδρου Ρ.Ράντεφ και ταυτόχρονα πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, σε συνέντευξή του στο Radio Focus, δήλωσε ότι: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την Τουρκία και αφορά το κήρυγμα του ριζοσπαστικού ισλάμ» εννοώντας φυσικά τους σχεδιασμούς των Τούρκων μόλις ξεμπερδέψουν με τους Κούρδους σε Συρία και Ιράκ κάτι που μέχρι τώρα δείχνει να τελειώνει θετικά για την Άγκυρα.

«Η τουρκική προπαγάνδα οδηγεί σε ριζοσπαστικοποίηση και σε απόσταση από τη Δύση. Όσον αφορά τη νομοθεσία για τη θρησκεία στη Βουλγαρία και πρέπει να γίνουν αλλαγές γιατί αυτή την στιγμή, οι μουσουλμάνοι ελέγχονται σε όλα από τους Τούρκους, μέχρι και ο μουφτής είναι υπό την επίβλεψη ενός ξένου κράτους. Αυτή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και πρέπει να αλλάξει»

«Πρέπει να γνωρίζουν οι Μουφτήδες τη βουλγαρική γλώσσα και εμείς να γνωρίζουμε την εκπαίδευση τους και από ποιους έχουν λάβει »

Στην Τουρκία υπάρχουν 1.3 εκατομμύρια μαθητές που εκπαιδεύονται εντατικά στο ριζοσπαστικό Ισλάμ. «Ο Ερντογάν προετοιμάζει έναν ισλαμικό στρατό και αποτελεί σοβαρή απειλή για τους γείτονές του»

Ο Βούλγαρος ιστορικός αυτά που λέει επιβεβαιώνονται από το άρθρο με τίτλο «Στην Αλβανία 50 χιλιάδες Βούλγαροι αποτελούν μειονότητα, οι σχεδόν ένα εκατομμύριο Τούρκοι στη Βουλγαρία τι είναι;» του Λιούτβι Μεστάν που είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες για την ευθύνη, την ελευθερία και την ανοχή»- ДОСТ

Ζητά την αναγνώριση της μουσουλμανικής κοινότητας στη Βουλγαρία, ως εθνικής τουρκικής μειονότητας όχι θρησκευτικής.

Θα σημειώσει χαρακτηριστικά στη σελίδα του κόμματός του: «50 χιλιάδες Βούλγαροι στην Αλβανία έχουν το καθεστώς της εθνικής μειονότητα, (όπως πρόσφατα αναγνωρίσθηκαν) ενώ για παράδειγμα, περίπου ένα εκατομμύριο Τούρκοι στη Βουλγαρία δεν το έχουν. Τότε τι είμαστε; Πρόσωπα διαφορετικού εθνοτικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού υποβάθρου. Τι, όμως, χρειάζεται για να αποκτηθούν αυτές οι ποιοτικές διαφορές, το νομικό καθεστώς μιας μειονότητας;

Απάντηση δεν υπάρχει, ή η απάντηση είναι κυνική- απλώς δεν σας αναγνωρίζουμε. Αλλά , ούτως ή άλλως η απάντηση προπορεύεται και είναι οφειλόμενη!» Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Βουλγαρία υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε μειονότητες, αλλά το κράτος αρνείται την ύπαρξη μειονοτήτων.

Το σύνταγμα μιλά για την εθνικότητα, τις εθνοτικές και θρησκευτικές διαφορές, αλλά ο Βούλγαρος νομοθέτης αρνείται κατηγορηματικά το καθεστώς των μειονοτήτων. Αυτό είναι μια κλασική αλαζονική περίπτωση των διπλών μέτρων και σταθμών» όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο

Εδώ φαίνεται και ο σκοτεινός ρόλος της κυβέρνησης της Αλβανίας Ε.Ράμα η οποία απροκάλυπτα εξυπηρετεί την ερντογανική Τουρκία. Με την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας στην Αλβανία άνοιξε σκοπίμως υπέ της Άγκυρας τον ασκό του Αιόλου.

Είναι σαφές ότι υπήρχε προσυνενόηση με το τουρκικό καθεστώς. Η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει ένα μουσουλμανικό «τουρκικό» τόξο με το οποίο στο μέλλον θα μπορεί ακόμα και να αποσπάσει εδάφη από Βουλγαρία και Ελλάδα.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το μουσουλμανικό κομμάτι της Βοσνίας αλλά και το Κόσοβο, περιοχές οι οποίες πρόσφεραν αφειδώς χιλιάδες φανατικούς άνδρες που πολέμησαν εθελοντικά στην Συρία στο πλευρό των πιο σκληροπυρηνικών εξτρεμιστικών μουσουλμανικών οργανώσεων, το ISIS και την Αλ Νούσρα.

Η Τουρκία επιθυμεί την αναγνώριση όλων των θρησκευτικών μουσουλμανικών μειονοτήτων ως τουρκικές ώστε να πιέσει για αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης η οποία δέχεται την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη ως θρησκευτική και μόνο.

Επιχειρούν επίσης να δημιουργήσουν κοινό υπόβαθρο μεταξύ των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας και των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης.

Κάποτε για τον τελείως αντίθετο λόγο οι Αμερικανοί ζητούσαν από το ελληνικό κράτος να συμπεριφέρεται στους Πομάκους της Θράκης σα να είναι «Τούρκοι» ώστε να μη νιώθουν καμία συγγένεια με τους κομμουνιστές Πομάκους της Βουλγαρίας.

Αυτά προ Ψυχρού Πολέμου και είναι ζημιές που μας προκάλεσαν οι Αμερικανοί προς εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων τότε.

Μετά το 1975 άρχισε ο εκτουρκισμός των Ελλήνων Πομάκων, μέσω της εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας. Οι πομάκοι άρχισαν όχι μόνο να μιλούν την τουρκική, αλλά ξέχασαν και τα τραγούδια τους στη μητρική γλώσσα. Ένα ακόμα κατόρθωμα του ελληνικού κράτους και των ελληνικών κυβερνήσεων οι οποίες πάντα ξεχνούν ότι πρώτα απόλα έρχονται τα ελληνικά συμφέροντα και η ελληνική εδαφική ακεραιότητα.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top