GuidePedia

0

Ο Ερντογάν έχει μπλέξει πάρα πολύ άσχημα με την σύλληψη του Ρέζα Ζαράμπ που κρατείται στις ΗΠΑ και απειλεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Άγκυρα!

Ο τουρκο-ιρανός Ζαράμπ,33 ετών, κατά δήλωσή του έμπορος χρυσού, συνελήφθη από τους Αμερικανούς στο Μαϊάμι, κατηγορούμενος για “ξέπλυμα μαύρου χρήματος” που είχε να κάνει με το Ιράν! Ο Ζαράμπ είναι “προστατευόμενος” του καθεστώτος Ερντογάν και γι΄ αυτό ο Τούρκος πρόεδρος έχει μεγάλες ανησυχίες για το τι θα πει. Όπως αποκαλύπτει το nbc ο Ερντογάν θα πρέπει να ανησυχεί όχι μόνο για την πιθανή εμπλοκή του ονόματός του στις δουλειές του Ζαράμπ στο Ιράν. Οι Αμερικανοί ψάχνουν και τις σχέσεις του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Τραμπ Μάϊκλ Φλιν με την Τουρκία.

Όπως μεταδίδε το nbc ο Ερντογάν είχε ζητήσει από τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2016 να κλείσει την υπόθεση και να διώξει τον Αμερικανό εισαγγελέα Preet Bharara, ο οποίος εποπτεύει την υπόθεση. Ο Μπάιντεν αρνήθηκε, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ απέλυσε τον εισαγγελέα τον Μάρτιο.

Ο Ερντογάν συνέχισε να ζητά από τον Tραμπ το κλείσιμο της υπόθεσης.

Ο ειδικός σύμβουλος Ρόμπερτ Μούλερ διερευνά κατά πόσο ο Ερντογάν προσέφερε στον Φλιν ποσό άνω των 15 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της περιόδου προεδρικής μετάβασης , για να χρησιμοποιήσει την επικείμενη θέση του ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας ώστε να παραδώσει τον Fethullah Gulen στην Τουρκία και να κλείσει την υπόθεση Zarrab, ανέφερε πηγή στο NBC.

Ο δικηγόρος Danny Cevallos, νομικός αναλυτής για το MSNBC και το NBC News, λέει ότι δεδομένης της σχέσης μεταξύ του Ερντογάν και του Zαράμπ και των ισχυρισμών για μια ανάρμοστη σχέση μεταξύ του Φλιν και της τουρκικής κυβέρνησης, η απόφαση του Zαράμπ να συνεργαστεί με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς είναι μια σημαντική εξέλιξη.

“Μπορεί να συμπληρώσει τα κενά που οι ομοσπονδιακοί ερευνητές αναζητούν για οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του Ερντογάν και του Φλιν”, δήλωσε ο Cevallos.
πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top