GuidePedia

0

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας HURRIYET, A. SELVI, σε σημερινό του άρθρο με τίτλο: «H AKSENER και το SP θα είναι οι παράγοντες που θα επηρεάσουν τις Προεδρικές Εκλογές», αναφέρει ότι οι Εκλογές του 2019 για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποτελέσει ορόσημο για την τουρκική πολιτική. Παράλληλα αποκαλύπτει την στρατηγική που θα ακολουθήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να αναχαιτίσουν σε πολιτικό επίπεδο τον “τυφώνα” Ερντογάν.

Ο λόγος που θεωρεί ο τούρκος δημοσιογράφος σημαντικές της εκλογές του 2019 είναι το γεγονός ότι θα γίνει και επισήμως η μετάβαση στην εφαρμογή του προεδρικού συστήματος. Ο SELVI επισημαίνει ότι ο Ερντογάν ο οποίος είναι ουσιαστικά ο «αρχιτέκτονας» του εν λόγω συστήματος, σκοπεύει με την εφαρμογή αυτού, να παραμείνει στην εξουσία για άλλα 10 χρόνια, κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ως εκ τούτου, ο SELVI υποστηρίζει , ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση, θα προσπαθήσει να αποτρέψει την εκλογή του Eρντογάν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, και στο δεύτερο γύρο θα συνταχθούν να στηρίξουν από κοινού έναν άλλο υποψήφιο.

Το 2019 θα είναι κρίσιμο καθώς θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για την Τουρκία είτε με τον Ερντογάν στην ηγεσία του προεδρικού συστήματος, είτε με τον τερματισμό της κυριαρχίας του. Ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει τις Προεδρικές Εκλογές του 2014, όπου CHP και ΜΗΡ είχαν κατέβει με κοινό υποψήφιο τον E. IHSANOGLU και το κουρδικό κόμμα είχε υποψήφιο τον S. DEMIRTAS, τονίζοντας ότι η επιλογή του DEMIRTAS είχε γίνει αιτία στο να χάσει ο ERDOGAN ψήφους από τους συντηρητικούς Κούρδους ψηφοφόρους.

Υποστηρίζει επίσης ότι τα πολιτικά κόμματα που διαπίστωσαν ότι δεν είχε αποτέλεσμα η στρατηγική του κοινού υποψηφίου, στις Προεδρικές Εκλογές του 2019 θα αναδείξουν το καθένα το δικό του υποψήφιο.

Θεωρεί επίσης, ό,τι καθοριστικό ρόλο στις προεδρικές εκλογές αναμένεται να διαδραματίσει η ΜERAL AKSENER, η υποψηφιότητα της οποίας για το εν λόγω αξίωμα είναι σχεδόν σίγουρη, καθώς και το ποιον υποψήφιο θα στηρίζει το κόμμα SP.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top