GuidePedia

0

Σε απειλές που μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε «άμεσες παρεμβάσεις» στα εσωτερικά του νησιού εκ μέρους της Άγκυρας, κάνει λόγο ο Τούρκος διπλωμάτης Οκτάι Ακσόι, με αφορμή την απρόσκοπτη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, o Τούρκος αξιωματούχος είπε «Έχοντας αποδεχθεί την Κύπρο, με όλα τα άλυτα προβλήματά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διέπραξει το ανεπανόρθωτο. Οι Ελληνοκύπριοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την υπάρχουσα κατάσταση, είναι μέλη της ΕΕ και ισχυρίζονται ότι αντιπροσωπεύουν ολόκληρο το νησί. Γι’ αυτό δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

«Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στις προκλήσεις. Δεν θα πραγματοποιήσουμε στρατιωτική παρέμβαση στην Κύπρο ενάντια στις γαλλικές και ιταλικές ενέργειες. Τουλάχιστον, όχι αμέσως», συνέχισε ο Ακσόι, προσθέτοντας «Θα στραφούμε πρώτα στο ΝΑΤΟ, καθώς είμαστε μέλη της Συμμαχίας και θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την κατάσταση. Ωστόσο, αν η Συμμαχία πάρει την πλευρά των ευρωπαϊκών χωρών, η Τουρκία θα λάβει αυστηρά μέτρα από μόνη της, φτάνοντας μέχρι και σε άμεσες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις του νησιού».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top