GuidePedia

0

Το Ισραήλ έκλεισε προσωρινά τέσσερις από τις διπλωματικές του αποστολές στο εξωτερικό λόγω απειλών της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ξένες ανακοινώσεις των ΜΜΕ. Η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ ανέφερε ότι το Ισραήλ έκλεισε την ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα και το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Οι ισραηλινές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο ήταν σε επιφυλακή επειδή η Χεζμπολάχ απειλούσε το Ισραήλ ότι θα εκδικηθεί τη δολοφονία του Imad Mughniyah την τρίτη επέτειο του θανάτου του.

Την Τρίτη, το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι πολλές ισραηλινές πρεσβείες έχουν λάβει διάφορες υπόνοιες για τρομοκρατικές απειλές.

Ο Imad Mughniyah σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του εξερράγη το 2008 και η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του, παρά την άρνηση του Ισραήλ για οποιαδήποτε εμπλοκή. Η απειλή πιστεύεται ότι απευθύνεται σε πρεσβείες στην Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία και τον Καύκασο.

Το Ισραηλινό Γραφείο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας εξέδωσε προειδοποίηση την Παρασκευή το πρωί στους Ισραηλινούς ταξιδιώτες, ενόψει των απειλών που προέκυψαν από την επέτειο της δολοφονίας.

Το Προεδρείο προειδοποίησε το Ισραηλινό κοινό ότι, λόγω της αυξημένης απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των Ισραηλινών στο εξωτερικό, θα πρέπει να αποφευχθούν ταξίδια ορισμένων προορισμών, όπως η Αίγυπτος, η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Αρμενία, η Ακτή του Ελεφαντοστού, η Μαυριτανία και η Βενεζουέλα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top