GuidePedia

0

Μια πρώτη πιθανή ερμηνεία όσων συνέβησαν σήμερα το πρωί στην Τεχεράνη με τη διπλή τρομοκρατική επίθεση, από τη στιγμή που την ευθύνη ανέλαβε το αυτοαποκαλούμενο ως «ισλαμικό κράτος», το αιμοσταγές ISIS, εάν αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο προβοκάτσιας με στόχο να εμφανιστεί και το Ιράν ως θύμα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, είναι η απόπειρα να νομιμοποιηθεί στα μάτια των σουνιτών, ακόμα και όσων μέχρι αυτή τη στιγμή δεν ενέκριναν τις πρακτικές του και στέκονταν κριτικά απέναντί του, κάτι το οποίο αποσταθεροποιεί τις μοναρχίες του Κόλπου που όμως είναι και στόχος του Ιράν!

Είναι γνωστό ότι σε πολλούς σουνίτες, ένας εκ των οποίων και ο διαβόητος τρομοκράτης Οσάμα μπιν Λάντεν, το σιιτικό Ιράν αποτελεί μεγαλύτερο εχθρό από τον… παραδοσιακό, το Ισραήλ και τον Σιωνισμό! Αυτά όλα έχουν καταγραφεί σε δηλώσεις και ομιλίες!

Κατά συνέπεια, εξαπολύοντας πλήγματα εντός του Ιράν, μπορεί να έχει τον χαρακτήρα αύξηση του κόστους για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στον συριακό εμφύλιο, ακόμα και με στρατεύματα στο έδαφος στο πλάι του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, όμως αποτελεί και προσπάθεια να κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά των σουνιτών που έχουν μάθει να μισούν τους σιίτες και το Ιράν περισσότερο από οτιδήποτε…

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις στο κοινοβούλιο του Ιράν και στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης AMAQ.

ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΛΕΙΟΥ

Κι ενώ τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, αναπαράγοντας ιρανικά μεταδίδουν ότι οι νεκροί έχουν ανέλθει στους εφτά (7), ενώ σε εξέλιξη υπάρχει και κατάσταση ομηρίας, ας δούμε όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις τελευταίες εξελίξεις:

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο μνημείο του Χομεϊνί και το ιρανικό κοινοβούλιο στην Τεχεράνη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων. Το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από ομάδες τρομοκρατών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Σήμερα το πρωί δύο ομάδες τρομοκρατών επετέθησαν στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του ιμάμη Χομεϊνί… Μέλη μίας τρίτης τρομοκρατικής ομάδας συνελήφθησαν πριν να πραγματοποιήσουν επίθεση», διευκρίνισε το υπουργείο Πληροφοριών, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση.

Οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο ιρανικό κοινοβούλιο έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους, ενώ κρατούν τέσσερις ομήρους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο πηγές από το εσωτερικό του κοινοβουλίου.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top