GuidePedia

0

Εν μέσω του διπλωματικού πολέμου που έχει ξεσπάσει με την Τουρκία, οι Ολλανδοί καλούνται σήμερα να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους, σε μια εκλογική μάχη, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την πορεία της Ευρώπης ενόψει των εκλογών σε Γαλλία και Γερμανία.

Στην Ολλανδία στρέφεται το ενδιαφέρον όχι μόνο των Βρυξελλών αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, καθώς με τις σημερινές εκλογές, μετά το σοκ του Brexit, ανοίγει ένας ιστορικής σημασίας εκλογικός κύκλος που αναμένεται να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι το τέλος του 2017 και μετά τις εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία, όλοι συμφωνούν, πως η Ευρώπη μπορεί να μοιάζει πολύ διαφορετική από σήμερα.

Οι Ολλανδοί, πολλοί από τους οποίους παραμένουν αναποφάσιστοι έπειτα από μια εκστρατεία που σηματοδοτήθηκε από ζητήματα ταυτότητας και μια έντονη διπλωματική κρίση με την Τουρκία, καλούνται σήμερα 15 Μαρτίου στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, που αναμένεται ότι θα αποτελέσουν βαρόμετρο του λαϊκισμού πριν από παρόμοιες εκλογές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μετά το Brexit στη Βρετανία και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον σχηματισμό του ισλαμοφοβικού βουλευτή Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος σημείωσε πτώση στις τελευταίες δημοσκοπήσεις αφού είχε παραμείνει για πολλούς μήνες στην κορυφή.

Οι 12,9 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι θα μπορούν να προσέρχονται στις κάλπες από τις 07:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) καθώς θα πηγαίνουν στη δουλειά τους, αφού τα εκλογικά τμήματα είναι εγκατεστημένα μέσα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, καταστήματα και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και σε σπίτια ιδιωτών.

Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 21:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) και οι πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων αναμένονται λίγο αργότερα, ενώ αριθμός ρεκόρ ψηφοφόρων δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν ακόμη ποιόν υποψήφιο θα ψηφίσουν όταν βρεθούν πίσω από το παραβάν.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να γοητεύσουν τους ψηφοφόρους, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων κονταροχτυπήθηκαν χθες το βράδυ στην τηλεόραση. «Αν οι πολίτες έχουν ανάγκη από έναν ηγέτη, το βλέμμα τους στρέφεται προς εμένα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Ο υποψήφιος αυτός που αντιπροσωπεύει το status quo επιχείρησε να μετατρέψει την εκλογική αναμέτρηση σε μονομαχία με τον Γκέερτ Βίλντερς και διαβεβαίωσε τους Ολλανδούς πως έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο: το χάος ή τη σταθερότητα.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top