GuidePedia

0

Έλεγα ότι την Ελλάδα δεν την εξυπηρετεί η κόντρα Γαλλίας-Ρωσίας, γιατί πρόκειται για δύο αντιπάλους της Τουρκίας, και δύο συμμάχους της Ελλάδας.

Στην Συρία η Γαλλία μαζί με τους Άραβες και τους Τούρκους χτύπησε τον Άσαντ και την Ρωσία, ενώ οι ΗΠΑ χτυπούσαν τον υποστηριζόμενο από τον Άσαντ ISIS, αλλά δεν χτύπησαν τον ISIS για να μην χαλάσουν την σχέση που είχε οικοδομήσει ο Ομπάμα με το Ιράν.

Η Συρία έφερε Ρωσία και Γαλλία απέναντι. Και φυσικά οι Ρώσοι μέσω του Ιράν υποστήριζαν την Al-Qaeda, που χτυπούσε την Γαλλία στην Βόρεια Αφρική, στην οποία βασίζεται η Γαλλία για το ουράνιο της, και η Ρωσία χτυπούσε την Γαλλία και μέσω του Άσαντ, ο οποίος σίγουρα υποστήριζε τις επιθέσεις του ISIS στην Γαλλία.

Σε αντίθεση με τον Ομπάμα, ο οποίος στήριζε τους Άραβες και τους Γάλλους εναντίον των Ρώσων, άσχετα αν δεν τράβηξε το πράγμα στα άκρα, ο Τραμπ ζητάει την στήριξη της Ρωσίας απέναντι στην Κίνα και το Ιράν, και μαζί με τον Πούτιν παίρνουν παρτούζα τον Φρανσουά Ολάντ.

Η Γαλλία έχει δύο επιλογές. Η μία είναι να συμβιβαστεί, και να βγάλει μπροστά κάποιον φιλορώσο πολιτικό, πχ Φιγιόν ή Λε Πεν, κάτι που σημαίνει ότι θα τα βρούνε οι Γάλλοι και οι Ρώσοι, και αυτό θα είναι καλό και για την Ελλάδα, η οποία θα δει δύο χώρες συμμάχους να τα βρίσκουνε μεταξύ τους. Και θα υπάρχει ο άξονας Βρετανία-Τουρκία απέναντι στον άξονα Γαλλία-Ρωσία, με την Γερμανία να γέρνει προς την Ρωσία αλλά να παριστάνει την ουδέτερη.

Για την Ελλάδα όμως καλό δεν είναι μόνο να τα βρούνε οι Γάλλοι με τους Ρώσους, αλλά να μην διαλυθεί και η ΕΕ και η Ευρωζώνη, πάνω στις οποίες βασίζεται η ασφάλεια μας και η ευημερία μας.

Αν ο Φιγιόν τα βρει εκτός από τους Ρώσους και με τους Ευρωπαίους, και όλα πάνε καλά στην ΕΕ, τα πράγματα θα είναι πολύ καλά για την Ελλάδα. Αν η Λε Πεν σπάσει την Ευρωζώνη θα είναι πολύ άσχημο για την Ελλάδα.

Η άλλη λύση που έχουν οι Γάλλοι είναι να βγάλουν μπροστά κάποιον αντίπαλο της Ρωσίας, όπως τον Ισλαμιστή υποψήφιο του Γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος Benoit Amon, ή τον κεντροαριστερό gay Ισλαμιστή Emmanuel Macron, ο οποίος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, και είναι επίσης πρώην μέλος του Γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος.

Ο ακροαριστερός Ισλαμιστής Αμόν αποκαλεί την πολιτική της Ρωσίας στην Συρία ιμπεριαλιστική, αλλά δεν έχει πολλές πιθανότητες να βγει, σχεδόν καμία αν καταλαβαίνω σωστά. Ο Μακρόν ζητάει από τους Γερμανούς να φτιάξουν έναν ενιαίο στρατό η Γαλλία και η Γερμανία, ώστε να αντιμετωπίσουν την Ρωσία, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να του βγάλουνε στην φόρα τα πουστριλίκια του.

Ο Τραμπ έχει προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους να μην φτιάξουν έναν ενιαίο στρατό γιατί θα διαταραχθεί η σχέση της ΕΕ με την Ρωσία.

Ο Φιγιόν, που νομίζω ότι είναι η καλύτερη περίπτωση για την Ελλάδα, δεν πάει καλά λόγω της υπόθεσης που βγήκε στην φόρα για τις αμοιβές της γυναίκας του. Όλοι λένε ότι νικητής θα είναι ή ο Μακρόν ή η Λε Πεν. Αν βγει η Λε Πεν, παρόλο που είναι σύμμαχος της Ρωσίας, μπορεί να διαλύσει την Ευρωζώνη και την ΕΕ, και αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα. Αν βγει ο Μακρόν, που θέλει την ΕΕ, θα είναι καλύτερα για την Ελλάδα, εκτός και αν ο Μακρόν προωθήσει έναν κοινό στρατό με την Γερμανία, οπότε θα τεθεί πάλι το ερώτημα αν η Ελλάδα θα είναι με τον Γαλλο-Γερμανικό στρατό, ή με τον Ρωσικό στρατό, και επειδή όλοι μας θεωρούν τσάτσους των Ρώσων, υπάρχει περίπτωση να μας δώσουν τον πούλο.

Ένας άλλος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι να ζητήσει η Γαλλία την στήριξη της Κίνας για να κοντράρει την Ρωσία, αν εκλεγεί ένας από τους αντι-Ισλαμιστές, πχ Μακρόν ή Αμόν, οπότε και θα τεθεί πάλι το ζήτημα Γαλλία ή Ρωσία για την Ελλάδα. Εμείς κανονικά ανήκουμε στον άξονα των ναυτικών δυνάμεων, αλλά τώρα μαζί με την Γαλλία δεν είναι οι ΗΠΑ, που είναι η μεγάλη ναυτική δύναμη.

Όλα αυτά τώρα που λέω είναι άσχετα με τυχόν μαλακίες που μπορεί να κάνουμε εμείς. Πέρα δηλαδή από τις δικές μας μαλακίες, υπάρχουν και πάρα πολλοί κίνδυνοι που δεν έχουν καθόλου να κάνουν με εμάς.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top