GuidePedia

0

Eμφύλιος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία. Λίγη ώρα μετά το νέο «λουτρό αίματος» στην Τουρκία, δεκάδες Τούρκοι προσπαθούν να «μπουκάρουν» στα γραφεία του κουρδικού κόμματος HDP στην Καισάρεια!

Για μια ακόμη φορά η Τουρκία ζει μια τραγωδία, με την έκρηξη σε λεωφορείο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Καισάρεια να αφήνει πίσω της τουλάχιστον 13 νεκρούς και 25 τραυματίες.
Σχεδόν σε… κάθε επίθεση που σημειώνεται στην Τουρκία, η κυβέρνηση κατηγορεί ανοιχτά την κουρδική κοινότητα και το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, με τις σχέσεις των δύο πλευρών να κρέμονται σε μια κλωστή.

Αυτό συνέβη και σήμερα, αφού ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βεγίσι Καϊνάκ, είπε ότι η επίθεση μοιάζει πολύ με τη διπλή βομβιστική επίθεση στο στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150.

Και για εκείνη την «τρομοκρατική επίθεση», όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Ενρτογάν, είχε κατηγορηθεί η κουρδική κοινότητα κι έτσι σήμερα, λίγο μετά την επίθεση στην Καισάρεια, μία μεγάλη ομάδα εξαγριωμένων Τούρκων προσπάθησε να εισβάλλει στα γραφεία του HDP στην Καισάρεια.

Αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο προσπάθησαν και τελικά κατάφεραν να τους εμποδίσουν, ωστόσο η ένταση ήταν διάχυτη.




πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top