GuidePedia

0

Η γερμανική πολεμική  αεροπορία προετοιμάζεται για μια πιθανή απόσυρση  έξι μαχητικών αεροσκαφών Tornado από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ,  δεδομένης της συνεχιζόμενης άρνησης της Άγκυρας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές  να επισκεφθούν την βάση , γράφει  το περιοδικό Der Spiegel σήμερα  Πέμπτη, και επιβεβαιώνει  και το πρακτορείο ειδήσεων  Reuters.
Το περιοδικό αναφέρει  ότι ο γερμανικός στρατός ( Bundeswehr)  αξιολογεί την δυνατότητα μεταστάθμευσης των αεροσκαφών αυτών μαζί με τα  αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, τα οποία υποστηρίζουν τις εναέριες επιθέσεις των ΗΠΑ , στην Ιορδανία ή την Κύπρο. 

Έγκυρες  ανώνυμες στρατιωτικές πηγές, τονίζουν ότι  μια τέτοια κίνηση θα διακόψει τις πτήσεις αναγνώρισης που διεξάγουν τα Tornado για τουλάχιστον δύο μήνες.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά του .
«Θα θέλαμε να συνεχίσουμε  την αποστολή μας από την τουρκική αεροπορική βάση του ιντσιρλίκ , αλλά υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις προς αυτήν» , ανέφερε  στο περιοδικό ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου άμυνας.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι είναι νέοι εταίροι στην κυβέρνηση συνασπισμού της Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ επιμένουν  ότι η Γερμανία πρέπει να αποσύρει τα αεροσκάφη και τα στρατεύματά της από τη βάση,  δεδομένης  της άρνησης της Τουρκίας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές  να επισκεφθούν το Ιντσιρλίκ .

«Η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να βρει αμέσως άλλες βάσεις για τους Γερμανούς στρατιώτες», ανέφερε στο περιοδικό ο  Rainer Arnold, εκπρόσωπος σε θέματα  άμυνας για τους Σοσιαλδημοκράτες.

Η συνεχιζόμενη αλαζονική στάση του Ερντογάν προκαλεί ποικίλες και έντονες αντιδράσεις,  όχι πλέον  μόνο στους Ευρωπαίους πολίτες αλλά και στις κυβερνήσεις της ΕΕ.
Ο Τούρκος «Σουλτάνος» ως ένας άλλος «Σουλεϊμάν» απειλεί, τρομοκρατεί, εκβιάζει και φωνασκεί,  θέλοντας να τρομοκρατήσει την Ευρώπη κατά την πάγια τακτική του. Το τι θα καταφέρει στο τέλος θα το δείξει η ιστορία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top