GuidePedia

0

Eίχαν και την πρώτη απώλεια άρματος μάχης 

Η επιχείρηση  του τουρκικού στρατού συνεχίζεται στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισήλθαν στην Κουρδική πόλη Κομπάνι , όπως ανέφερε και  το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας ωστόσο, τόνισε ότι η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως.

Την ίδια στιγμή τουρκικά άρματα μάχης δέχθηκαν επίθεση με αντιαρματικούς πυραύλους 9Μ133 Kornet-E από  έδαφος το οποίο  ελέγχεται από τις μονάδες του κουρδικού στρατού  (YPG / YPJ), γράφει το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti  με αναφορά σε τουρκικές στρατιωτική πηγές.

Και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Agence France Presse ανέφερε ότι δύο τουρκικά άρματα μάχης δέχθηκαν αντιαρματικούς πυραύλους σε περιοχή που δεν απέχει πολύ από τη συριακή πόλη της Dzharablus.

Cq52KBaXgAAaJmh
Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ολοσχερώς  το ένα τουρκικό άρμα μάχης πιθανόν M60A3 και ένα άλλο να τεθεί εκτός μάχης. Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν.

Η Τουρκία με αυτήν την επιχείρηση που ονομάζεται  «Ασπίδα  του Ευφράτη» έχει διεισδύσει στην περιοχή της Dzharablus στη βόρεια Συρία,  ερχόμενη σε ευθεία αντιπαράθεση με τις κουρδικές  δυνάμεις στην Συρία  .

Τόσο το Κομπάνι όσο και η πόλη Dzharablus θα αποτελέσουν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα περιοχές σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε Τούρκους και Κούρδους.
Οι μονάδες των κουρδικών δυνάμεων σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάνουν πίσω,  και θα πολεμήσουν την τουρκική εκστρατευτική δύναμη με όλα τα όπλα που διαθέτουν.

Η όλη επιχείρηση όμως θυμίζει την ρύση του Έλληνα ΑΓΕΕΘΑ στρατηγού Βερυβάκη στον τότε Αμερικανό στρατηγό Σβάρτσκοφ που επιθυμούσε  το 1995 να εισβάλει με 100.000 άνδρες στην Βοσνία ενάντια στον σερβικό στρατό .

Του είχε πει  τότε ο Έλληνας αρχηγός « Η Βοσνία έχει 1000 πόρτες για να μπεις και καμία για να βγεις».  Το ίδιο ισχύει ακριβώς σήμερα  και για τους Τούρκους στην Συρία.     

ΒΙΝΤΕΟ



πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top