GuidePedia

0

του Βασίλη Καπούλα

Για πρώτη φορά τουρκικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν την εισβολή τουρκικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία σε βάθος 14 χλμ με πρόφαση τον εντοπισμό των θέσεων εκτοξευτών του ISIS επιβεβαιώνοντας αυτό που σας είχαμε μεταδώσει εδώ και ημέρες πως ο κυριότερος λόγος της "καρατόμησης" Α.Νταβούτογλου ήταν η μη σκλήρυνση των θέσεων σε Συρία και Αιγαίο.

Χαρακτηριστικό είναι πως η εισβολή ανακοινώθηκε από μια εφημερίδα-φερέφωνο του Ρ.Τ.Ερντογάν, την yenisafak, αμέσως μετά την αποπομπή του Α.Νταβούτογλου ενώ δόθηκε και βίντεο στη δημοσιότητα που θα δείτε παρακάτω και δείχνει πόσο πετυχημένη ήταν η επιχείρηση καθώς συγκεντρώθηκαν πληροφορίες για θέσεις του ISIS και ακολούθησαν βομβαρδισμοί με 55 νεκρούς ισλαμιστές.

H Toυρκία προκειμένου να δείξει ότι μάχεται τους ισλαμιστές που αυτή εξοπλίζει φέρεται να έδωσε τις πληροφορίες που υποτίθεται συγκέντρωσε από την εισβολή σε συμμαχικά F-16, F-15, A-10 και ακολούθησαν βομβαρδισμοί με το μανδύα του "Συνασπισμού κατά του ISIS".

Ήταν φανερό πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα έδινε εντολή για εισβολή αμέσως μετά την επιθεώρηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και μετά τις συναντήσεις του με τον Διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν και τον Α/ΓΕΕΘΑ Χ.Ακάρ που πρώτοι σας είχαμε αποκαλύψει. Αυτό γιατί επέμενε και είχε ζητήσει άλλες δυο φορές εισβολή από τον Α.Νταβούτογλου.

Μια εισβολή που σε πρώτη φάση είναι ενδεικτική και η τουρκική στρατιωτική ηγεσία "ανιχνεύει" τα όρια ανοχής της Ρωσίας για το που μπορεί να φτάσει και κυρίως θέλει να δει αν έχει ανοίξει γι αυτήν "το παράθυρο ευκαιρίας" ώστε να ακολουθήσει μια μεγαλύτερη σε εύρος εισβολή.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η Τουρκία νοιώθει ότι δεν μπορεί πλέον να εμπιστευτεί ούτε την "μετριοπαθή" αντιπολίτευση στη Συρία για εξουδετέρωση των Κούρδων...

Πιο αναλυτικά, τoυρκικές ειδικές δυνάμεις προχώρησαν σε χερσαία επιχείρηση στη Συρία χτες το βράδυ προκειμένου να εντοπίσουν και να καταστρέψουν εκτοξευτές πυραύλων του ISIS που εξαπέλυαν ρουκέτες κατά της πόλης της ΝΑ Τουρκίας, Kilis.

Μια ομάδα 15-20 τουρκικών ειδικών δυνάμεων μπήκαν στο έδαφος της Συρίας και προχώρησαν σε βάθος 14 χλμ!

Χρειάστηκαν δέκα ημέρες προετοιμασίας και οι ειδικές δυνάμεις κινήθηκαν ανατολικά, Η όλη επιχείρηση ξεκίνησε στη 1.30 τα μεσάνυχτα και χρειάστηκαν 4 ώρες για την ολοκλήρωσή της.

Τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Numan Kurtulmuş, είπε ότι το ISIS εξαπέλυσε 55 ρουκέτες κατά της πόλης Kilis σε τρεις μήνες αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό πλέον.

Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει από το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού αλλά το γεγονός πως η εφημερίδα φερέφωνο του Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε την εισβολή δεν αφήνει κανένα περιθώριο προς τα που οδεύουν τα πράγματα.

Σε ανεπίσημες διαρροές Τούρκοι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως "ήταν δύσκολο να εντοπίσουμε τους εκτοξευτές ρουκετών του ISIS και δεν επαρκούσε ο βομβαρδισμός με πυροβολικό".

Τέλος τουρκικές ειδικές δυνάμεις μπήκαν και στην περιοχή Rojava των Κούρδων ενώ συγκεντρώνει επιπλέον άρματα μάχης στα σύνορα με Συρία...

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top