GuidePedia

0

Τούρκικη κορβέτα παρενοχλεί Ιταλικό πλοίο ναυλωμένο απο Ελλάδα-Κύπρο ανοιτά της Καρπάθου με τις ευλογίες Ουάσιγκτον Βερολίνου.

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Στην πρόκληση του "Τσεσμέ" οι Τούρκοι πρσθέτουν μια νέα εχθρική ενέργεια αφού ιταλικό πλοίο που έχει ναυλωθεί από Ελλάδα και Κύπρο παρενοχλείται από τουρκική κορβέτα στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Καρπάθου η οποία το καλεί να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Οι ελληνικές αρχές έχουν στείλει μια φρεγάτα στο σημείο αλλά η τουρκική κορβέτα δεν απομακρύνεται από την περιοχή.

Δεν πέρασαν ούτε δύο ημέρες αφ'ότου η κυβέρνηση προσκάλεσε το ΝΑΤΟ να εμπλακεί στην επιτήρηση του Αιγαίου παραδίνοντας ουσιαστικά το Αρχιπέλαγος προς συνδιαχείρηση με τους Τούρκους και η Άγκυρα θεωρώντας το πλέον δικό της "χωράφι" εξέδοσε νέα NAVTEX με την οποία αμφισβητεί τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια τη Σκύρο και τα Ψαρά και αποστέλλει το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ για έρευνες υδρογονανθράκων!

Το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ» βγάζει εκ νέου η Άγκυρα στο Αιγαίο, λίγες ώρες μετά την αμφισβήτηση της ελληνικής επιχειρησιακής αρμοδιότητας για έρευνες στον χώρο της Κινάρου όπου συνετρίβη το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με νεκρούς τους τρεις αξιωματικούς που επέβαιναν σε αυτό.

Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία δρομολογεί τη δέσμευση περιοχών στα διεθνή ύδατα του Κεντρικού Αιγαίου μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Εύβοια τη Σκύρο και τα Ψαρά για έρευνες υδρογονανθράκων όπως αναφέρει σαββατιάτικη εφημερίδα.

Το «Τσεσμέ» πραγματοποίησε τελευταία φορά έρευνες στο Αιγαίο στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, συνοδευόμενο μάλιστα από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία.

Ο σκοπός της Άγκυρας ήταν πάντοτε οι υδρογονάνθρακες του Αιγαίου και στην περιοχή νοτίως της Κρήτης, άλλωστε το πετρέλαιο δεν θα έχει πάντοτε αυτή την χαμηλή τιμή που έχει τώρα.

Η τουρκική NAVTEX πρέπει να ακυρωθεί άμεσα από αντίστοιχη ελληνική. Σημειώνεται ότι η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ για εμπλοκή του στο Αιγαίο έγινε από κοινού από Ελλάδα-Γερμανία-Τουρκία.

Η Τουρκία επιτυγχάνει τις επιδιωξεις της με αμερικανικές και γερμανικές ευλογίες αλλά-μην το ξεχνάμε-και με ελληνική πρωτοβουλία.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top