GuidePedia

0

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Εάν δεν υπήρχε ο παράλογος Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ίσως να έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει. Όχι γιατί θα «τουμπάρει» τα πάντα στο Κυπριακό εάν δεν επιτύχει το 100% των απαιτήσεών του, αλλά για να μας υπενθυμίζει τι θα μας συμβεί στην περίπτωση που διατηρήσει τον έλεγχο της Κύπρου μετά τη «διευθέτηση» του Κυπριακού και την επιβολή της ρατσιστικής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Τις απόψεις μου για τον κ. Ερντογάν τις είχα πριν ακόμα από την προσπάθεια επιβολής του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν, διότι διάβασα απόρρητα κείμενα για τη μη σταθερότητα του χαρακτήρα του. Οι εκρήξεις του είναι αποτέλεσμα των παθήσεων που τον ταλαιπωρούν, αλλά και μίας ισλαμοφασιστικής ιδεολογίας, που έχει επιβάλει στον μισό πληθυσμό της Τουρκίας. Ο ηγέτης της Τουρκίας είναι μία πολύ επικίνδυνη περίπτωση και όσο περνά ο καιρός η κατάστασή του επιδεινώνεται.

Παρακολουθώ επίσης την εξόντωση, αλλά και τη συντονισμένη και σχεδιασμένη προσπάθεια αφανισμού του κουρδικού πληθυσμού στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου και το Κουρδιστάν. Ομολογώ ότι με συγκλόνισαν περισσότερο οι μαρτυρίες ανθρώπων όπως ο Τάκης Χατζηγεωργίου, ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση σε επερώτησή του στην Ευρωβουλή:

«Το Ντιγιαρμπακίρ φλέγεται ξανά. Για ακόμη μια φορά σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών με τουρκικές δυνάμεις καταστολής άφησαν πίσω τους στο Ντιγιαρμπακίρ και στο Μάρντιν τουλάχιστον επτά νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Οι τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το Κουρδικό είναι πια ένα καρδιακό πρόβλημα για την Τουρκία. Ένα πρόβλημα που όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν έχει φθάσει σε αυτό το κρίσιμο σημείο λόγω των μεθοδεύσεων του Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος έσπρωξε τα πράγματα στη σύγκρουση προκειμένου η ανασφάλεια να μαντρώσει τους ψηφοφόρους πίσω στο κόμμα του».

Είναι από τους πρώτους που ξεκίνησε τον αγώνα υποστήριξης στον κουρδικό λαό στην Ευρώπη και έχει επίσης αναδείξει το αποτρόπαιο πρόσωπο της ισλαμικής Τουρκίας. Ελπίζω να συνεχίσει, όπως και ο κ. Συλικιώτης, και να μη θυσιάσουν αυτή την υποστήριξη στο όνομα της «αγιοποίησης» της τουρκικής πολιτικής από την ηγεσία του κόμματος τους. Το ΑΚΕΛ πολιτεύεται πολύ λάθος στο Κυπριακό και βασίζεται σε ψυχροπολεμικές «λογικές» που είναι ξεπερασμένες, διότι ο αντίπαλος δεν είναι βεβαίως οι Τουρκοκύπριοι, αλλά ο ισλαμικός ιμπεριαλισμός του Ταγίπ Ερντογάν.

Τι είπε στους Τουρκοκύπριους που συνάντησε στην Άγκυρα ο Τούρκος Πρόεδρος; Μα αυτό που γνωρίζουμε εμείς που δεν σκεπάζουμε τα σκ..ά με το χώμα: ότι η τουρκική ηγεσία καθοδηγείται και από έναν αρρωστημένο εθνικισμό, ο οποίος αναμειγνυόμενος με τον αλυτρωτισμό, σχηματίζει εκρηκτικό μείγμα.

«Σταθείτε όρθιοι στην Κύπρο, μην κάνετε κανένα βήμα πίσω», φέρεται να υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν στην «αντιπροσωπεία» του κατοχικού καθεστώτος υπό την κ. Σιμπέλ Σιμπέρ, η οποία παρουσιάζεται ως επικεφαλής μίας ανύπαρκτης Βουλής.

Την έκκληση-εντολή καταγράφει η εφημερίδα «Μιλιέτ» και έφτασε σε εμάς μέσω του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων. Και το αναφέρω για να μην ισχυριστεί η προπαγάνδα της κυβέρνησης, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ ότι φαντάστηκα τα λόγια του Προέδρου της Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε, αναφέρει η είδηση, ότι είπε στην κ. Σιμπέρ ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρέπει να υποχωρήσουν από το σχέδιο Ανάν, το οποίο βεβαίως εξασφάλιζε πλήρως τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Η υποχώρηση είναι λάθος, τόνισε. Τις ίδιες εντολές δίνει και στον Ακιντζί. Και έτσι «δικαιολογείται» και η θέση του για τη Μόρφου, την οποία -όπως μας πληροφορούν οι παπαγάλοι του στις ελεύθερες περιοχές- θα μας επιστρέψουν οι Τούρκοι.

Τι είπε ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με τη «Μιλιέτ»; Ότι η Μόρφου δεν πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της, όπως προέβλεπε το σχέδιο Ανάν, διότι -όπως είπε- το απέρριψαν οι Τουρκοκύπριοι. Όλα δικά του, όλα όπως τα φαντάζεται… Είπε και άλλα που είναι ήδη γνωστά… Πώς μπορούμε να εμπιστευθούμε αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος καθημερινά σκοτώνει και φυλακίζει πολίτες της πατρίδας του και ομόθρησκούς του; Πώς, όταν οι θέσεις του για τους μη μουσουλμάνους είναι τόσο φασιστικές;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ό,τι και να μου λέτε είναι αξεπέραστο το ΑΚΕΛ. Η λογική τους απλά δεν έχει… λογική. Προσέξτε. Πολεμούν την Τουρκία και τον ισλαμικό φασισμό στο Κουρδιστάν, όπου δρουν οι δύο ευρωβουλευτές του, αλλά όταν πρόκειται για την Κύπρο, για την πατρίδα μας, πιστώνουν με καλή βούληση τον Ταγίπ Ερντογάν, εκφραστή της άσκησης βίας εναντίον των δημοσιογράφων και των σφαγών των Κούρδων, τους οποίους βοηθούν οι Ελληνοκύπριοι κομμουνιστές. Είναι κλασική περίπτωση «πολιτικής απάτης». Οι ισλαμιστές του Ερντογάν με τον ίδιο τρόπο θα μας φερθούν εάν θεωρήσουν ότι κινδυνεύουν οι Τουρκοκύπριοι στη νέα διζωνική δικοινοτική Κύπρο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Επειδή στην Κύπρο μας θέλουν να ξεχνάμε, επειδή στο νησί επιβάλλεται η σιωπή με διάφορους τρόπους, θέλω να παρακαλέσω τους έντιμους πολιτικούς -όσους απέμειναν- και τους συναδέλφους δημοσιογράφους, να συνεχίσουν τον αγώνα εναντίον της διαφθοράς. Η υπόθεση της Focus είναι τεράστιο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, πρόκειται περί εξαγοράς, και πρέπει να υπάρξει αυστηρή τιμωρία. Η στάση του γενικού εισαγγελέα είναι μη παραδεκτή και προσωπικά τη θεωρώ ως αποτέλεσμα πολιτικής παρέμβασης. Κρύφθηκε πίσω από τον νόμο, χωρίς καν να σκεφθεί ότι αυτός ο νόμος χρειάζεται επειγόντως αλλαγή, διότι καλύπτει πολιτικές αγυρτίες. Το νησί διαθέτει πολλούς έντιμους δικαστικούς και πρέπει να σηκώσουν το ανάστημά τους. Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ δεν πρέπει να γλιτώσουν από αυτή την ιστορία, το πρώτο με… τσαμπουκά και ο δεύτερος με την «απολογία» του προέδρου του, ο οποίος βασικά είπε ό,τι και ο Πάγκαλος: Όλοι τα παίρναμε (εννοεί και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα). Η διαφθορά είναι διαφθορά. Είναι η αιτία της κατάρρευσης της οικονομίας της Κύπρου και της δυστυχίας πολλών πολιτών. Εύχομαι και ελπίζω ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα ρίξει μία «ατομική» βόμβα εναντίον του πολιτικού συστήματος που τον είχε κάνει Θεό… Εύχομαι και ελπίζω.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top