GuidePedia

0


Ένας Γερμανός δημοσιογράφος αφού αντιλήφτηκε την μεγάλη παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ για τους λαθρομετανάστες, αποφάσισε ο ίδιος να «χωθεί» ανάμεσα τους. Πήρε λοιπόν το τρένο μαζί με τους λαθρομετανάστες από την Βουδαπέστη προς το Μόναχο, πριν κλείσουν τα σύνορα, για να κάνει πραγματικό ρεπορτάζ. Η πραγματικότητα όπως διαπίστωσε εκ των ιδίων δεν έχει καμία σχέση με ατή που μας παρουσιάζουν.

Στην Gyoor, στη δυτική Ουγγαρία, μπαίνουν όλοι στο τρένο για να κατευθυνθούνε υποτίθεται στην Αυστρία αλλά ο πραγματικός τους στόχος είναι να φτάσουν στην Γερμανία όπου τους περιμένουν με «ανοιχτες αγκάλες», με ένα χαριστικό μισθό 350 ευρώ και 3 ζεστά γεύματα κάθε μέρα. Δηλαδή Dolce Vita σε μια εποχή που μεγάλο ποσοστό της νεολαίας είναι άνεργη και οι περισσότεροι που έχουν δουλειές για να πάρουν αυτά τα λεφτά πρέπει να δουλεύουν μερικές φορές και πέραν του οκταώρου. Έμπαιναν λοιπόν όλοι στο τρένο φυσικά χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο και αφού γέμισε το τραίνο κάποιοι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους σταματήσουν γιατί δεν έπαιρνε άλλους, αλλά παρόλα αυτά αυτοί συνέχισαν να μπαίνουν χωρίς να μπορεί κάποιος να τους εμποδίσει.

Ένας από τους ταξιδιώτες, ο Μοχάμεντ που είναι από την Χαλέπι της Συρίας, παραδέχεται στην κάμερα ότι ήτανε στην Τουρκία, εκεί δεν έβρισκε πολύ καλή δουλειά και δεν τους πλήρωναν και έτσι αποφάσισε να περάσει από Τουρκία στην ΕΛΛΑΔΑ και από εκεί Σκόπια, Σερβία. Ομολόγησε ότι πηγαίνει στην Γερμανία γιατί οι φίλοι του που ζούνε ήδη εκεί του είπανε ότι η Γερμανία προσφέρει σπίτι , λεφτά και άμα θέλεις και δωρεάν σπουδές και την ίδια ώρα ζητιάνε από τους Έλληνες να τους πιουν και το αίμα. Μετά ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν νομίζει ότι η πραγματική αιτία της μετανάστευσης είναι οικονομικοί λόγοι και όχι ο πόλεμος και αυτός παραδέχτηκε φανερά ότι έτσι ακριβώς είναι, ότι δεν είναι η δυστυχία και ο πόλεμος αλλά οι υποσχέσεις για καλύτερη οικονομική αποκατάσταση.

Μέσα στο τρένο ο δημοσιογράφος προσεγγίζει και άλλους ταξιδιώτες «λαθρομετανάστες» και οι εντυπώσεις που του αφήνουν τον σοκάρουν. Ένας του λέει ότι έρχεται στην Γερμανία για καλύτερη ζωή, άλλος για να…μπορεί να πηγαίνει στην ντίσκο. Όταν το τρένο σταμάτησε στην Βιέννη κανένας δεν κατέβηκα. Στην ερώτηση του γιατί δεν κατεβαίνει κανείς στην Βιέννη, του απήντησαν ότι πάνε στην Γερμανία γιατί εκεί θα τους παρέχουν όλα τα πιστοποιητικά.

Η Γερμανία έλεγαν με πεποίθηση ότι είναι μια χώρα βιομηχανική, είναι η «μάνα» της Ευρώπης όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. Εκεί θα βρουν δουλειά και… όμορφες κοπέλες! Η Μέρκελ, όπως την χαρακτηρίζουν, είναι η «mama for Syria». Οι Αυστριακοί πολλούς τους υποχρέωσαν να κατέβουν στην Βιέννη αλλά εκείνοι ξαναμπήκαν κρυφά στο τρένο. Ο δημοσιογράφος διαπίστωσε πόσο εύκολα χάνουν τον έλεγχο οι αρχές, και έτσι μπορούν και οι Τζιχαντιστές να εισέρχονται καθημερινά ανεξέλεγκτα. Όταν φτάνουν πλέον στο Μόναχο, ο δημοσιογράφος τους προσφωνεί ειρωνικά : ορίστε οι καινούργιοι συμπολίτες μας! Τα σχόλια και οι εντυπώσεις δικές σας.


Στο δεύτερο πραγματικά εκπληκτικό βίντεο ο δημοσιογράφος περιγράφει τις εντυπώσεις του από πρόσφατο ταξίδι του στην Συρία, το πώς ζει σήμερα ο κόσμος εκεί μέσα στις πόλεις και το τι γίνεται λίγα χιλιόμετρα παρά πέρα. Το κοντράστ είναι πάρα πολύ μεγάλο, εντυπωσιακό και πολύ ενδιαφέρον. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Αυτό που τον έκανε τον δημοσιογράφο μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι μπαίνοντας στην Δαμασκό με το ταξί, άκουγε… American disco music. Τι ειρωνεία, να ακούς τραγούδια από τον εχθρό σου από αυτούς που σε καταστρέφουν και διαλύουν την χώρα σου.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top