GuidePedia

0

Σε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανθελληνικό ξέσπασμα στη Θράκη εξελίχθηκε εκδήλωση που έγινε σε πανεπιστήμιο της Τουρκίας με τίτλο: «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και Τουρκική Εξωτερική Πολιτική», λίγες μέρες μάλιστα πριν την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία για την σύσφιξη των σχέσεων φιλίας με τους «γείτονες».

Από τον τίτλο και μόνο του συνεδρίου μπορεί κανείς να καταλάβει τι ειπώθηκε…

Στην εκδήλωση, ομιλητής ήταν ο γνωστός τουρκόφρονας καθηγητής και βοηθός κοσμήτορα από το Βαλκανικό Ινστιτούτο Ερευνών του πανεπιστημίου Θράκης Αλή Χουσείνογλου, γνωστός για το μίσος που τρέφει εναντίον της Ελλάδας.

Ο Χουσείνογλου ανέφερε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έχουν σημαντικό μέρος στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και περιέγραψε τα στάδια που πέρασαν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης από το παρελθόν μέχρι σήμερα.

Η ενέργεια να ομιλεί για Τούρκους της Δυτικής Θράκης αποτελεί κατάφορη παραβίαση της νομοθεσίας, αφού η συνθήκη της Λοζάνης δεν αναγνωρίζει καμία «τουρκική» μειονότητα την οποία εντελώς πρακτορίστικα εμφανίζεται να προωθεί ένας άνθρωπος που πληρώνεται από το Ελληνικό δημόσιο ως υπάλληλος του Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο Αλή Χουσείνογλου προχώρησε ακόμα παραπέρα το προκλητικό και ανθελληνικό του μένος, τονίζοντας πως η πρώτη τουρκική Δημοκρατία ήταν η Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης που ιδρύθηκε το 1913, η οποία μετά από διεθνείς πιέσεις αφέθηκε να διαλυθεί.

Ο Χουσείνογλου ανέφερε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης το 1923 απέκτησαν νόμιμα το στάτους της μειονότητας και ότι «Στις περιόδους που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν καλές οι πιέσεις στην νόμιμη μειονότητα μειώνονταν, ενώ στις περιόδους που οι σχέσεις χειροτέρευαν, η βία των πιέσεων αυτών αυξάνονταν».

Ο Χουσείνογλου είπε πως «Οι πιέσεις της Ελλάδας αυξήθηκαν ιδιαίτερα κατά την δεκαετία του 1980 και έφτασαν μέχρι του να παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα». Έτσι το 1988 με δικαστική απόφαση καταργήθηκαν ιδρυθέντες από Τούρκους σύλλογοι και φορείς που έφεραν την ονομασία «τουρκικός».

Ο Αλή Χουσείνογλου, έριξε ευθείες βολές κατά της χώρας του, αμφισβητώντας την Συνθήκη της Λοζάνης, ονοματίζοντας την θρησκευτική πολυεθνική μουσουλμανική μειονότητα, ως «τουρκική».

Η αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει αν το κράτος μας ήταν σοβαρό αλλά και το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να τον καλέσει σε απολογία για τα όσα εξτρεμιστικά ανέφερε αυτός ο παρανοϊκός , αλλά τα αντανακλαστικά του κράτους λειτουργούν μόνο για δηλώσεις και μάλιστα σε μέσα κοινωνική δικτύωσης και όχι σε επίσημες ημερίδες για τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Αυτά τα τραγικά και άκρως προκλητικά περιστατικά θα συμβαίνουν στην Θράκη μας, από τους εγκάθετους της Άγκυρας και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν όσο τα προδοτικά «σκουπίδια» που κυβερνούν θα λυμαίνονται την Πατρίδα μας.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top