Το πόσο σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν θα καινοτομήσουμε προτάσσοντάς το ως συμπέρασμα. Όμως, είναι σκανδαλώδες το ότι δίνουν συνεχώς αφορμές να εμπλουτίζει κανείς την αποδεικτική επιχειρηματολογία…
Χθες, σε μια εντελώς ασυνήθιστη για τα πολιτικώς ειωθότα στην Ελλάδα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης διαφοροποιήθηκε, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλα τα προνόμια που συνεπάγεται η κατοχή βουλευτικής έδρας, παραδίδοντάς την στο κόμμα που τον ανέδειξε, όταν διαφώνησε μαζί του και αρνήθηκε να ψηφίσει το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή.
Ασχέτως των αντεπιχειρημάτων, ο άνθρωπος αυτός έδειξε ένα άλλο ήθος και δε σεβάστηκε μόνο τον εαυτό του, αλλά και τους φίλους του, πολιτικούς και προσωπικούς. Την ίδια μέρα βέβαια, είχαμε και άλλο παράδειγμα, αυτό του γιαλαντζί «αντιστασιακού» Νίκου Νικολόπουλου, του οποίου απόλυτη προτεραιότητα είναι να συνεχίσει να βρίσκεται στο Κοινοβούλιο για να προσπαθεί… να σώσει την Ελλάδα.
Ο τύπος αυτός, βγαλμένος μέσα από περασμένες δεκαετίες, την πολιτική παρακαταθήκη των οποίων βρίζει ενώ την υπηρέτησε πιστά, φρόντισε να κολλήσει σε ένα κόμμα με ελπίδες εκλογής (πριμοδοτήθηκε ποικιλοτρόπως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές για να τα καταφέρει την τελευταία στιγμή) και τελικά εξελέγη.
Σε χρόνο ρεκόρ και αφού συγκρούστηκε όταν δεν έλαβε καρέκλα που θα του εξασφάλιζαν να περνάει από τα καφενεία και να τον φωνάζουν «υπουργέ», άρχισε πάλι το αντιμνημονιακό παραμύθι που ελπίζεις να σου διασφαλίσει την πολιτική επιβίωση. Όχι μόνο δεν επιστρέφει τη θεσούλα στη Βουλή, αλλά κηρύσσει εκ νέου… ανένδοτο.
Είναι να μην εύχεσαι να ξαναγίνουν εκλογές ταχύτατα, ώστε να αναγκαστεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη ότι εκπροσωπεί το πολιτικό τίποτα; Διότι τώρα παριστάνει τον «μάγκα», κοροϊδεύοντας τον κόσμο με το γελοίο επιχείρημα ότι την έδρα του την έδωσε ο λαός.
Ειδικά στη δική του περίπτωση, που είδε φως και μπήκε στους ΑΝΕΛ σε μια τακτικού χαρακτήρα σύμπτωση πολιτικών συμφερόντων θα διαπίστωνε τι ακριβώς θα του έδινε ο λαός, σε περίπτωση που θα κατέβαινε στις εκλογές μόνος του, με το κόμμα του.
Κι αν τα καταφέρει μόνος του, εδώ θα είμαστε να τον παραδεχτούμε δημόσια και να δεχθούμε, ότι όντως όσα λέει αντιπροσωπεύουν ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που θα είναι δικαίωμά της να επιλέξει εκπρόσωπο να τον στείλει στη Βουλή. Ό,τι και να πιστεύουμε εμείς, λόγος δεν μας πέφτει.
πηγή
Δημοσίευση σχολίου