GuidePedia

0

Προκλητικό σχέδιο του ηγέτη του DEB! Τι είπε σε ομιλία στην Βουλγαρία.

 Μετά τις αποκαλύψεις περί οργανωμένου σχεδίου των πρακτόρων της Τουρκίας, προκειμένου να δημιουργηθεί σταδιακά ενιαίο μέτωπο «τουρκοποίησης» στα Βαλκάνια, ο πρόεδρος του κόμματος «Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» του τουρκόφιλου DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση του επίσης τουρκόφιλου κόμματος πρακτόρων HOH στη Βουλγαρία, του λεγόμενου «Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες».

Συγκεκριμένα, ο Τσαβούς μετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση του HOH στο Εγρίντερε. Στην ομιλία του μετέφερε «τα γεμάτα αγάπη χαιρετίσματα των Τούρκων Ροδοπαίων». «Η τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης για σχεδόν 20 χρόνια άφησε στην άκρη το DEB κι έκανε πολιτική με άλλα κόμματα, αλλά βλέποντας πως δεν υπήρξε καμία πρόοδος, στο πλαίσιο των δικαιωμάτων, αγκάλιασε και μεγέθυνε πάλι το δικό της κόμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι ανάγκη όλοι οι Τούρκοι της Βουλγαρίας να στηρίξουν το HΟH, που έχει επιτύχει σημαντικές πρωτιές στην περιοχή. «Οι μειονότητες δεν έχουν την πολυτέλεια της διάσπασης. Οι Τούρκοι των Βαλκανίων με ενότητα και ομοψυχία πρέπει να σχεδιάσουν την κοινή πορεία τους» τόνισε χαρακτηριστικά.
Οπως έχει γράψει πολλές φορές η «δημοκρατία», πίσω από τις... φιλικές επισκέψεις Τσαβούς στη Βουλγαρία κρύβεται ένα καλά οργανωμένο σχέδιο σύσφιξης των σχέσεων των κατά τόπους τουρκόψυχων οργανώσεων στα Βαλκάνια, που θα οδηγήσει σε έναν ισχυρό συνασπισμό, με άγνωστες «παρενέργειες» στο μέλλον, στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Τσαβούς σε αυτή την προεκλογική εκδήλωση του HOH συναντήθηκε με τον πρόεδρο του τουρκόφιλου κόμματος Λουφτί Μεστάν, ενώ οι δυο τους κάθισαν δίπλα δίπλα και στο τραπέζι της εκδήλωσης, υπό το πρόσωπο του... παθιασμένου Ερντογάν, που βρισκόταν από πίσω τους, σε αφίσα...

Μάλιστα, η «δημοκρατία» έχει αποκαλύψει και τις στενές σχέσεις των πρακτόρων της Θράκης με τον απερχόμενο ακραίο και επικίνδυνο πρόεδρο του HOH Αχμέτ Ντογάν. Ο Τούρκος διπλωμάτης, που κατάφερε να συσπειρώσει και να μαζικοποιήσει τους τουρκογενείς της νότιας Βουλγαρίας, φέρεται ότι έχει επιφορτιστεί να βρει τον αντικαταστάτη του «χλιαρού» για τις ορέξεις των Γερακιών προξένου Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί, ενώ κάποια σενάρια δεν αποκλείουν να αναλάβει το πόστο ακόμη και ο ίδιος...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top