GuidePedia

0

Η εξαγωγή των λεγόμενων δημοκρατικών επαναστάσεων συνεχίζεται, καθώς η διεθνής κοινότητα αδυνατεί να μάθει από τα λάθη, τα οποία έχουν ήδη γίνει, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ανέφερε το παράδειγμα των επαναστάσεων στη Μέση Ανατολή, όταν οι άνθρωποι επιθυμούσαν για αλλαγή, «αλλά πώς κατέληξε αυτό;»



Είπε ότι αντί του θριάμβου της δημοκρατίας «έχουμε βία και κοινωνική καταστροφή», όπου κανείς δεν νοιάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη ζωή.

Οι ενέργειες που πραγματοποιούνται χωρίς την εντολή των Ηνωμένων Εθνών θα μπορούσαν να καταστρέψουν το σύστημα των διεθνών σχέσεων, δήλωσε ο Πούτιν στην ομιλία του.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να εργαστεί με βάση την ευρεία συναίνεση σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών με όλους τους εταίρους. Αλλά πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες να υπονομευθεί το κύρος και η νομιμότητα των Ηνωμένων Εθνών είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρης της αρχιτεκτονικής των διεθνών σχέσεων», δήλωσε ο Πούτιν.

Στην περίπτωση αυτή, δεν θα έμεναν άλλοι κανόνες «εκτός από αυτούς της βίας», προειδοποίησε. Ο κόσμος θα κυριαρχείται από «ιδιοτέλεια και όχι συλλογικό έργο» και θα χαρακτηρίζεται από «διαταγές αντί της ισότητας.»

Ο Πούτιν είπε ότι τα κενά εξουσίας στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση των εξτρεμιστών. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS / ISIL), οι οποίοι έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο Ιράκ και τη Συρία, τώρα επιδιώκουν να κυριαρχήσουν σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο, είπε. Κάποιοι από αυτούς έχουν αποστατήσει από τη «μετριοπαθή» αντιπολίτευση στη Συρία, η οποία υποστηρίζεται από ορισμένα δυτικά κράτη, τόνισε.

ΤΟ ISIS εκπαιδεύει μαχητές από πολλά έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και η Ρωσία δεν αποτελεί εξαίρεση, είπε. Ο Πούτιν κάλεσε σε συνεργασία με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας που πολεμούν τους τρομοκράτες στο έδαφος.

«Πιστεύουμε ότι είναι ένα τεράστιο λάθος η άρνηση της συνεργασίας με την κυβέρνηση της Συρίας και των ενόπλων δυνάμεων της, οι οποίοι αγωνίζονται γενναία πρόσωπο με πρόσωπο με την τρομοκρατία», είπε.

«Θα πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσουμε ότι, εκτός από τις ένοπλες δυνάμεις του προέδρου Assad και την [κουρδική] πολιτοφυλακής κανείς δεν αγωνίζονται πραγματικά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης όπως θα έπρεπε να είναι: ισχυρός, ενωτικός, ξεκάθαρος
Το δικαίωμα του βέτο πάντα χρησιμοποιούνταν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ποτέ δεν θεωρήθηκε ότι πάντα θα υπάρχει συναίνεση, όταν η οργάνωση ιδρύθηκε, είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι πάντα υπήρχαν διαφωνίες στο πλαίσιο του ΟΗΕ καθ’ όλα τα 70 χρόνια της ύπαρξης του οργανισμού, καθώς και το δικαίωμα του βέτο χρησιμοποιούνταν πάντα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Κίνα, η Σοβιετική Ένωση και αργότερα η Ρωσία το έχουν όλες χρησιμοποιήσει. Είναι απόλυτα φυσιολογικό για μια τέτοια διαφορετική αντιπροσωπευτική οργάνωση», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους εταίρους βασιζόμενη σε ευρεία συναίνεση για την ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών: «Φυσικά, ο κόσμος αλλάζει και ο ΟΗΕ πρέπει να ικανοποιεί αυτή τη φυσική μεταμόρφωση. Η Ρωσία, βάσει ευρείας συναίνεσης, είναι έτοιμη για αυτό το έργο – περαιτέρω ανάπτυξη του ΟΗΕ με όλους τους εταίρους».πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top