GuidePedia

0

Συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και ΡΚΚ, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Πέντε άτομα σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ένας στρατιώτης και ένας αστυνομικός χαροπαλεύει, μετά από συγκρούσεις με Κούρδους και επιθέσεις του ΡΚΚ.
Στην επαρχία του Σιρνάκ, στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας, αστυνομικός που επιχείρησε να συλλάβει Κούρδους, δέχτηκε επίθεση από Κούρδους κατοίκους και νεολαίους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα.
Σε άλλη σύγκρουση, στην ίδια περιοχή, προσπάθεια της τουρκικής αστυνομίας να εισχωρήσει σε κουρδική συνοικία στο Κιζρέ, αντιμετωπίστηκε με όπλα και ρουκέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός. Σε άλλη σύγκρουση ένας Τούρκος λοχίας και ένας, ιρανική υπηκοότητας, μαχητής του ΡΚΚ, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών.

Επίθεση δέχτηκε και αστυνομικός σταθμός στην επαρχία του Βαν, ενώ στο Ουλούντερε, επίθεση δέχτηκε το γραφείο του Έπαρχου. Από τα πυρά τραυματίστηκε ένα άτομο. Σε άλλο επεισόδιο, μαχητές του ΡΚΚ, κατάλαβαν ένα αυτοκίνητο τροφοδοσίας της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και απέκλεισαν, για ώρες περιφερειακές εθνικές οδούς.

Επίθεση δέχτηκε και το αστυνομικό τμήμα του Μαρντίν, στην επαρχία του Σιρνάκ, επίσης. Όλες αυτές ο επιθέσεις αποδεικνύουν πως η κατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία, αρχίζει και ξεφεύγει από τον έλεγχο των τουρκικών αρχών, χάρη στη «μεγαλόπνοη» πολιτική του σουλτάνου Ερντογάν.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top