GuidePedia

0

Η κρίση Δύσης-Ρωσίας κλιμακώνεται με το NATO από τη μία πλευρά να έχει επιτέλους βρει μετά από πολλά χρόνια έναν αξιόλογο αντίπαλο ο οποίος δικαιολογεί την ύπαρξή του και την Ρωσία από την άλλη να έχει βρει την αφορμή για να αναπτύξει το οπλοστάσιό της και να “αυτονομηθεί” από τις δεσμεύσεις της. Στην μέση οι Ευρωπαίοι. Κι εμείς οι Έλληνες που όσο κι αν ακούγεται παράδοξο πληρώνουμε ακριβά την διένεξη. Πως;

Τα κράτη της Βαλτικής όπως η Λιθουανία ,η Λετονία και η Εσθονία που με τόση εχθρότητα αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, υπολογίζεται ότι έχουν χάσει πάνω από 800 εκατομμύρια δολάρια από την επιλογή τους να γίνουν “εμπροσθοφυλακή” των ΗΠΑ και της ΕΕ έναντι της Ρωσίας. Ότι “χασούρα” έχουν την καλύπτει απλόχερα η ΕΕ, που για τις Βαλτικές χώρες δεν έχει ενδοιασμούς.

Οι ΗΠΑ και το NATO αντιμετωπίζουν πλέον την Ρωσία ως μια μεγάλη στρατιωτική απειλή . Ο χάρτης που δημοσιεύει το Sputnik με τις ασκήσεις της Συμμαχίας από το 2014, μέσα στο “ρουθούνι” της Ρωσίας το αποδεικνύουν.



Από την άλλη η Μόσχα υποστηρίζει ότι αν ήθελε πράγματι να πλήξει τις χώρες της Βαλτικής θα αρκούσε απλά να τους κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη διάσταση αυτής της κλιμακούμενης κρίσης η οποία εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές. Για την ακρίβεια εξυπηρετεί τις αμυντικές βιομηχανίες της Δύσης αλλά και της Ρωσίας. Οι …δουλειές μετά από πολλά χρόνια αρχίζουν να πηγαίνουν καλά.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top