GuidePedia

0

Σύμφωνα με το άρθρο , ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν βοήθησε τον υπουργό Οικονομικών του να πείσει τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ να προβεί σε παραχωρήσεις προς τους Έλληνες . Αντ ' αυτού , ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην Αγία Πετρούπολη για συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν , αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει ένα από τα κύρια ατού της ελληνικής κυβέρνησης , την επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία .

Η αποτυχία των συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο . Η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί από τους ηγέτες της ΕΕ για άλλη μια φορά τη Δευτέρα κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ .

Η ένωση με την Ελλάδα για τη Μόσχα τη δεδομένη στιγμή έχει πολλά οφέλη . Ο ευρωπαϊκός Τύπος έχει γράψει εκτενώς για την « πέμπτη φάλαγγα » , την οποία το Κρεμλίνο δημιουργεί ενεργά στην Ευρώπη . Από την άποψη αυτή , η άνοδος στην εξουσία στην Ελλάδα του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ ήταν για τη Ρωσία μια ευνοϊκή συγκυρία .

Η Ρωσία έχει ήδη ξεπεράσει τη Γερμανία και έχει γίνει ένας σημαντικός εμπορικός εταίρος της Ελλάδας . Στη Μόσχα κυκλοφορούν φήμες ότι η Αθήνα δεν ζητά οικονομική βοήθεια , αλλά επιδιώκει την έναρξη υλοποίησης κοινών επιχειρησιακών έργων . Το μεγαλύτερο από αυτά είναι η κατασκευή του αγωγού , η οποία θα λάβει χώρα στο ελληνικό έδαφος .

Περίπτωση διπλωματικής και οικονομικής ένωσης της Ρωσίας με την Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει έναν εφιάλτη για την Ευρωπαϊκή Ένωση . Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο , η Αθήνα ενδέχεται ακόμα να ασκήσει βέτο σε όλες τις συζητήσεις σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να διασπάσει την ήδη όχι ιδιαίτερα συνεκτική Ευρώπη .

www.pravda.ru

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top