GuidePedia

0

Το α΄μέρος εδώ
Ότι αποτελούσαν για την Ευρώπη του 19ου αιώνα οι Rothschild, ήταν για τις Η.Π.Α. οι Rockefellers – η πλουσιότερη οικογένεια της χώρας, η ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου για πλούτο και δύναμη, την οποία θαύμαζαν, μισώντας την ταυτόχρονα

«Σε εποχές παγκόσμιας πλάνης και χειραγώγησης, αποτελεί μία επαναστατική ενέργεια η αναφορά της αλήθειας» (G. Orwell)
Άρθρο

Στο πρώτο μέρος του κειμένου (σύνδεσμος), περιέγραψα τη μακράν πλουσιότερη οικογένεια του πλανήτη, τη Rothschild, η οποία συμμετέχει μέσα από τις διάφορες εταιρείες, κυρίως δε τις τράπεζες της, σε όλα σχεδόν τα πολυεθνικά μεγαθήρια – χωρίς να λείπει από το χαρτοφυλάκιο της η κεντρική τράπεζα των Η.Π.Α., η Fed, στην οποία ανήκει ουσιαστικά το δολάριο.

Εκτός αυτού, μέσω της συμμετοχής της στην «Morgan Chase», στη «Citigroup» και στη «Bank of America», σε τρεις από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες δηλαδή, ελέγχει σχεδόν πλήρως το χρηματοπιστωτικό σύστημα – ενώ με το μερίδιο της στην «FMR Fidelity Investments» είναι ο κύριος μέτοχος της εταιρείας «Monsanto», η οποία αποτελεί το νούμερο ένα στον πλανήτη, όσον αφορά τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα και την αγροτική παραγωγή.

Όπως έχει γραφτεί τώρα σε μία ανάλυση του κ. Βιλιάρδου (Μεταλλαγμένα, θανατηφόρα δηλητήρια), «εάν ελέγχει κανείς το πετρέλαιο, κυριαρχεί στις χώρες, ενώ εάν ελέγχει τα τρόφιμα, κυριαρχεί επάνω στους ανθρώπους – οπότε τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα είναι ένα είδος βιολογικών όπλων, με στόχο τη διεξαγωγή πολέμων«. Σύμφωνα δε με τις τελευταίες πληροφορίες, η «Monsanto» σχεδιάζει την εξαγορά της νούμερο δύο εταιρείας στον κλάδο των μεταλλαγμένων, της ελβετικής «Syrgenta», η οποία έχει φυσικά παράρτημα και στην Ελλάδα (σύνδεσμος).

Θα ασχοληθώ περισσότερο στο μέλλον με το θέμα των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, επειδή αποτελούν ένα από τα βασικότερα εγχειρήματα της ελίτ, όσον αφορά την κυριαρχία του πλανήτη – ενώ είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τους ανθρώπους, από πάρα πολλές πλευρές. Ολοκληρώνοντας, οι Rothschild φυσικά συμμετέχουν σε πετρελαϊκούς ομίλους, όπως φαίνεται από το μερίδιο τους στη «Royal Dutch Shell» – ενώ το στρατηγείο τους είναι αναμφίβολα το Λονδίνο.

Περαιτέρω, ότι αποτελούσαν για την Ευρώπη του 19ου αιώνα οι Rothschild, ήταν για τις Η.Π.Α. οι Rockefellers – η πλουσιότερη οικογένεια της χώρας, η οποία θεωρούταν η προσωποποίηση της ασυνειδησίας, καθώς επίσης ο «επί γης» διάβολος. Ταυτόχρονα όμως αποτελούσε την ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου για πλούτο και δύναμη, με αποτέλεσμα να την θαυμάζουν οι περισσότεροι, μισώντας την παράλληλα – ενώ σήμερα ο «J. Rockefeller IV» είναι ο πλουσιότερος αμερικανός, ιδιοκτήτης μίας γιγαντιαίας περιουσίας (περί τα 11.000 δις $).

Οι Rockefellers κατάγονται από τη Γερμανία, από όπου το 18ο αιώνα δύο μέλη της μετανάστευσαν στις Η.Π.Α., παίρνοντας από τον τόπο προέλευσης τους το όνομα τους – κερδίζοντας τα πρώτα χρήματα τους από ένα διυλιστήριο πετρελαίου, το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε στην «Standard Oil of Ohio».

Η ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία κατάφερε να καταστρέψει τους ανταγωνιστές της, στηρίχθηκε στα μυστικά συμβόλαια που συνήψε με τους «βαρόνους των σιδηροδρόμων» - στους οποίους εγγυήθηκε τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου έναντι σοβαρών εκπτώσεων, με στόχο την εξαγωγή στην Ευρώπη.

Έκτοτε το αξίωμα της οικογένειας, το οποίο ισχύει ακόμη και σήμερα είναι το ότι, «Με τις απαιτούμενες διασυνδέσεις, καθώς επίσης με την απαραίτητη ασυνειδησία, μπορεί κανείς να καταστρέψει μία αγορά, πιέζοντας τις τιμές προς τα κάτω – γνωρίζοντας πως, εάν καταφέρει να είναι ο μοναδικός που θα επιβιώσει, θα μπορέσει αργότερα να αγοράσει όλες τις άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες, αποκτώντας το μονοπώλιο, αυξάνοντας τις τιμές και κερδίζοντας τεράστια ποσά«.

Περαιτέρω, μετά από πολλές περιπέτειες, η «Standard Oil» χωρίσθηκε σε 34 επί μέρους εταιρείες, οι οποίες συνεχίζουν να ανήκουν στους Rockefellers – μεταξύ των οποίων η Exxon (Esso στην Ευρώπη), η Mobil, η BP (Aral στη Γερμανία), η ARCO, η Unilever, η Valvoline, η Conoco κοκ. Οι πετρελαϊκές Chevron και Texaco ανήκουν εξ ολοκλήρου στην οικογένεια, γεγονός που σημαίνει ότι, ο πετρελαϊκός κλάδος της Δύσης ελέγχεται σχεδόν μονοπωλιακά από ένα και μοναδικό άτομο - από τον επικεφαλής των Rockefellers.

Το 1946, ένα από τα μέλη της οικογένειας δώρισε στον ΟΗΕ μία έκταση 70.000 τμ. στη Νέα Υόρκη,καταφέρνοντας έτσι να μεταφέρει την έδρα του ο παγκόσμιος οργανισμός από το Λονδίνο στις Η.Π.Α. – προφανώς έναντι ανταλλαγμάτων, τα οποία φυσικά δεν έγιναν ποτέ γνωστά.

Συνεχίζοντας, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιχειρήσεις της οικογένειας θεωρείται η κατασκευαστική «Tishman Construction Corporation» – η οποία έχει οικοδομήσει άπειρα συγκροτήματα σε όλη την έκταση του πλανήτη,μεταξύ των οποίων το κέντρο παγκοσμίου εμπορίου (World Trade Center), με χρηματοδότη την τράπεζα των Rockefellers, την Chase Manhattan Bank.

Εν προκειμένω οι δίδυμοι πύργοι, γνωστοί από την τρομοκρατική επίθεση του Σεπτεμβρίου του 2001, είχαν πάρει τα ονόματα David και Nelson – από τα δύο αδέλφια της οικογένειας. Επτά μόλις εβδομάδες τώρα πριν από την επίθεση (24.07.2001), οι δύο πύργοι νοικιάσθηκαν από την εταιρεία «Silverstein Properties» – ο ιδιοκτήτης της οποίας διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον H. Kissinger. Ο χρόνος ενοικίασης ήταν για 99 χρόνια, ενώ οι πύργοι ασφαλίσθηκαν για τυχόν ζημίες έναντι ενός εξαιρετικά μεγάλου ποσού – με αποτέλεσμα να εισπράξει ο νέος ενοικιαστής 4,57 δις $, όταν οι πύργοι καταστράφηκαν (πηγή: M. Morris).

Αυτό βέβαια σημαίνει πως θα συνεχίσει να καταβάλλει ενοίκιο για τα επόμενα 99 έτη στην οικογένεια, παρά το ότι οι πύργοι καταστράφηκαν – οπότε δεν ζημιώθηκε κανένας, εάν εξαιρέσει κανείς τα 2.600 άτομα που πέθαναν λόγω της κατάρρευσης των διδύμων πύργων. Στα πλαίσια αυτά, δεν μπορεί να αδικήσει κανείς τις θεωρίες συνωμοσίας που είδαν το φως της δημοσιότητας – αν και φυσικά δεν πρέπει να τις πιστεύει, αφού η όλη διαδικασία ίσως οφείλεται σε μία σειρά απλών συμπτώσεων.

Ολοκληρώνοντας, η οικογένεια ίδρυσε με δικά της χρήματα μία σειρά πολύ γνωστών πανεπιστημίων, με τα οποία συνεχίζει να έχει φυσικά στενές σχέσεις – όπως το «Harvard», το «Princeton», το «Stanford», το «Columbia» και το «Yale».

Σε ινστιτούτα που πρόσκεινται στους Rockefellers ανήκει το «University College London», καθώς επίσης το «London School of Economics» - γεγονός που σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν τόσο την παγκόσμια πολιτική και οικονομία, όσο και την επιστήμη, παράλληλα με τη χειραγώγηση των απλών ανθρώπων.

Με δεδομένο δε το ότι, είναι ο κυρίαρχος της πετρελαϊκής αγοράς της Δύσης, ενώ αποτελεί μεγάλο μέτοχο των τριών ισχυρότατων αμερικανικών τραπεζών (JP Morgan Chase, Citigroup, FED), διαθέτοντας παράλληλα μία τεράστια ακίνητη περιουσία, συμμετοχές σε όλες τις πολυεθνικές κλπ., εύλογα θεωρείται ως ο νούμερο δύο βασιλιάς της παγκόσμιας ελίτ – η οποία επιδιώκει την παγκόσμια διακυβέρνηση (νέα τάξη πραγμάτων), έχοντας ως βασικό της αντίπαλο σήμερα τις χώρες των BRICS, κυρίως όμως τη Ρωσία.

Άρης Οικονόμου, Senior Analyst (finance & markets)

Analyst Team. 
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top