GuidePedia

0

Δεν έχουν περάσει 3-4 μέρες από το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας The Guardian με τιτλο <<Τι θα γίνει στην Ελλάδα & στην Ευρώπη αν νικήσει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ». Όπου όπως ήταν φυσικό το άρθρο του Guardian έκανε μεγάλη αίσθηση σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα, διότι συνήθως ο ξένος τύπος και ΜΜΕ δεν μας έχουν συνηθίσει να γράφουν εγκωμιαστικά σχόλια, και μάλιστα το άρθρο αναφέρει το ενδεχόμενο να κυβερνήσει ο Συριζα θα μπορούσε να «σκοτώσει» τη λιτότητα στην Ε.Ε !
Όπως ήταν φυσικό το άρθρο του Guardian έφερε μεγάλο εκνευρισμό στην Ελληνική κυβέρνηση, και οι αναφορές από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ ήταν σύντομες και υποβαθμισμένες προς το άρθρο αυτό, αλλά δεν έχασαν την ευκαιρία πάντως με την γνωστή τους τακτική, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ να τονίσουν περισσότερο στα ρεπορτάζ τους, ότι το άρθρο του Guardian αναφέρεται στον κίνδυνο ενός πιθανού ενδεχόμενου πραξικοπήματος σε περίπτωση κυβέρνησης Σύριζα.
Κατά την άποψή μου το άρθρο αυτό του Guardian και γενικά των άγγλων, δεν γράφτηκε γιατί τους πήρε ο πόνος για την Ελλάδα ετσι ξαφνικά, είναι γνωστό ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε μακρά κόντρα με την ΕΕ και Ευρωπαϊκή Κομισιον……. Αρκετές φορές το Ηνωμένο Βασιλειο εχει απειλήσει για την αποχώρηση του από την ΕΕ,και στα σχέδιά τους είναι η δημιουργία ενός δημοψηφίσματος για το Ναι στην παραμονή στην ΕΕ,η ΟΧΙ.
Ετσι κι αλλιως ο ρόλος του Ηνωμένου Βασιλείου στους κόλπους της ΕΕ ήταν πάντα προβληματικος, πάντα δημιουργουσαν προβληματα,δεν εντάχθηκαν στην Ευρωζώνη, υποβαθμίζουν τον ρολο της ΕΕ και εξυπηρετούν τα συμφέροντα τών ΗΠΑ, και το τελειωτικό χτύπημα για το Ηνωμενο Βασιλειο ηταν η Γερμανο Γαλλικη κυριαρχια στη ΕΕ…….Για ολα αυτα δεν θα τους χαλάσει μια ανοδος στην εξουσια του Συριζα που αμεσα θα εφερνε και ενα δευτερο κρατος απεναντι στην Γερμανο Γαλλικη κυριαρχια στην ΕΕ ,και ρηξη με την πολιτικη της λιτοτητας!
Παρολα αυτα θα συμφωνήσω με το αρθρο του Guardian για κίνδυνο ενος πραξικοπήματος και αυτα που γραφει (αποσπασμα απο Αρθρο του Guardian- Ωστόσο ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για το ΣΥΡΙΖΑ: με την Ελλάδα να έχει βιώσει το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών από το 1967 έως το 1974, το αντι-αριστερό αίσθημα παραμένει ανεπτυγμένο. Στην αστυνομία έχουν διεισδύσει οπαδοί της Χρυσής Αυγής που φέρονται να έχουν βασανίσει αντι-φασίστες διαδηλωτές. Στο μεταξύ, ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδας προειδοποίησε για ανεπανόρθωτη βλάβη της οικονομίας εάν η Ελλάδα αποκκλίνει της πορείας της. Κάποιου είδους πραξικόπημα -ακόμη και σε πιο ήπια μορφή από αυτό των Συνταγματαρχών το 1967- δεν μπορεί να αποκλειστεί, σημειώνει η Guardian. Και έπειτα υπάρχει ο επικεφαλής της Κομισιόν Jean-Claude Juncker, o οποίος δύσκολα εμπνέει το δημοκρατικό αίσθημα και έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ψηφίσει με το λάθος τρόπο. Ήδη έχουν αρχίσει συζητήσεις για πιθανή φυγή κεφαλαίων και «bank runs».)
Εγω παντως νιωθω δικαιωμένος απο το δημοσιευμα του Guardian, και μάλιστα με αρθρο μου στις 17 Νοεμβριου 2014 με τιτλο-(ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!) ειχα αναλυση ολα τα πιθανα σεναρια!
Αλλα εδω στην Ελλαδα ξερουμε μονο να εκτιμουμε και να λαμβανουμε σοβαρα υπόψη μονο οτι Αρθρα γραφοται απο τα διεθνή ΜΜΕ, και τους καθε λεγομενους ειδικους λογιους -πανεπιστημιακους των διεθνων και γεο στρατιωτικων πολιτικων επιστημων,και ενα σωρό ειδημόνων!…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top