GuidePedia

0


Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία) (μτφ. Κριστιάν)

Σήμερα το πρωί, 1η Νοεμβρίου 2014, οι δυτικές τηλεοράσεις και του Κόλπου έδειξαν ένα κομβόι 155 πεσμαργκά (φιλο-ισραηλινοί) -δηλαδή, αστυνομικοί της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν του Ιράκ- που διασχίζουν τη Τουρκία υπό τα χειροκρότημα των Κούρδων της Τουρκίας. Αυτά τα μέσα ενημέρωσης υποστήριζαν ότι η αυτοκινητοπομπή έφθασε στη Κομπάνι (Συρία).

Τίποτα απ’ αυτό δεν συμβαίνει.
Οι πεσμαργκά σταθμεύουν σήμερα στο στρατόπεδο προσφύγων στη Suruç (Τουρκία). Μόνο μια αντιπροσωπεία δέκα από αυτούς μπήκαν στην πόλη Κομπάνι, στη συνέχεια γύρισαν πίσω στην Τουρκία.
Ομοίως, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι 700 μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (φιλο-γαλλικός και αντι-συριακός) -από τους προαναγγελμένους 1300- έφτασαν στη Κομπάνι, αλλά αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους Κούρδους της Συρίας και είναι μάλλον απίθανο ότι ο ΕΣΣ διαθέτει ακόμα μια τέτοια δύναμη.

Από την πλευρά της, η συριακή κυβέρνηση κατήγγειλε το σχέδιο εισόδου στη πόλη των Ιρακινών πεσμαργκά ως παραβίαση της κυριαρχίας της.

Στο έδαφος, οι δυνάμεις του αμερικανικού Συνασπισμού κατά του ΙΚ συνεχίζει κάποιους βομβαρδισμούς (3 χθες, ενώ ήταν 15 τις προηγούμενες μέρες), πάντα χωρίς ορατά αποτελέσματα.

Ενώ, περίπου πενήντα χιλιόμετρα μακριά, ο Συριακός Αραβικός Στρατός προσπαθεί να ανοίξει ένα πέρασμα στη γραμμή του μετώπου βομβαρδίζοντας τη μαζικά (κατά μέσο όρο 150 βομβαρδισμοί την ημέρα).
Ο αριθμός των παρόντων τζιχαντιστών του ΙΚ είναι άγνωστος, γνωρίζουμε μόνο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τους αμόλησαν όπλα «κατά λάθος».

Τουλάχιστον 2.000 μαχητές του PYG υπερασπίζονται τη συριακή πόλη Κομπάνι. Οι περισσότεροι είναι πρώην μέλη του τουρκικού ΡΚΚ που εγκατέλειψαν τη χώρα καταγωγής τους εξαιτίας της καταστολής και πήραν τη συριακή υπηκοότητα κατά την έναρξη του πολέμου.

Στο Παρίσι, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε την επιμονή του Συνασπισμού κατά του ΙΚ του να σώζει τη Κομπάνι, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν περιέχει πια αμάχους, αλλά μόνο «τρομοκράτες» του PYG.

Ο οικοδεσπότης του, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, πρότεινε να βομβαρδίζουν το Χαλέπι, το οποίο δεν κατέχεται από το ΙΚ , καθώς η ίδια η πόλη ελέγχεται από την κυβέρνηση της Δαμασκού, εκτός από τα βόρεια προάστια της.

http://www.voltairenet.org/article185773.html
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top