GuidePedia

0
Image

10-11-2014
Η δήλωση του Αρχηγού του τουρκικού ναυτικού περί “διανομής” κανόνων εμπλοκής στα πολεμικά πλοία του στόλου του είναι απολύτως λογικό να προκαλεί ανησυχία σε κάθε πολίτη ,που δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τις στρατιωτικές διαδικασίες και την ανάλογη ορολογία. Μην ξεχνάμε ότι υπήρξε πρωθυπουργός και υπουργοί στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ -εκείνη τη νύχτα των Ιμίων- που δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγε ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ. Σημίτης πρωθυπουργός, Λυμπέρης Α/ΓΕΕΘΑ να θυμήσουμε.

Όπως μας εξηγούσαν αξιωματικοί του ΠΝ εν ενεργεία και απόστρατοι, “ο τούρκος αρχηγός δεν είπε ψέμματα. Όλα τα πολεμικά πλοία μόλις αποπλεύσουν έχουν κανόνες εμπλοκής”! Αυτό που θέλουν να πουν είναι ότι δεν έχει τόση σημασία, η δήλωση του αρχηγού Μπουλέντ Μποστάνογλου όσο ο τρόπος που παρουσιάστηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ. Για να ακολουθήσουν και τα ελληνικά.

Δεν περνά επίσης απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Τούρκος Αρχηγός ένοιωσε την ανάγκη να μας πληροφορήσει μέσω των δηλώσεών του ότι παρακολουθούν από απόσταση 9 χιλιομέτρων τις κινήσεις των Κυπρίων. Όχι ότι αυτό μειώνει έστω και στο ελάχιστο το μέγεθος της πρόκλησης .

Η Τουρκία εκτιμούν αξιωματικοί οι οποίοι έχουν την ευθύνη της παρακολούθησης και της ανάλυσης των τουρκικών κινήσεων, “έχει λάβει μηνύματα ότι σ΄ αυτή τη φάση δεν έχει την δυνατότητα να κάνει κάτι παραπάνω για να επιβάλει τις θέσεις της που είναι εξωπραγματικές και παράνομες” . Θα πρέπει συνεπώς να βρει μια διέξοδο για “αναδίπλωση”. Δεν είναι ακίνδυνη διαδικασία αφού η Άγκυρα θα επιδιώξει να αποκλιμακώσει την ένταση που η ίδια δημιούργησε εμφανιζόμενη ως “νικήτρια”. Κι αυτό θέλει προσοχή και παρακολούθηση.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top