GuidePedia

0

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Ένα καινούργιο και αρκετά επικίνδυνο στοιχείο έρχεται να προστεθεί στον ολοένα και αυξανόμενο νοε-οθωμανικό πανισλαμικό επεκτατισμό της Τουρκίας. Μετά την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία και την πρωθυπουργοποίηση του νοοεθωμανιστή, Αχμέτ Νταβούτογλου, φαίνεται πως «λύθηκαν» τα χέρια των νεοοθωμανιστών πανισλαμιστών για τα επόμενα βήματα της προώθησης της πολιτικής τους. Αυτήν την φορά εκείνος που πρωτοστατεί στη νοεοθωμανική και πανισλαμική εκστρατεία, είναι ο ίδιος ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας, ο Mehmet Görnez.

Σε ένα πολύ ενδεικτικό δημοσίευμα της ισλαμικής φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, ο θρησκευτικός ηγέτη της Τουρκίας με άκρατο κομπασμό και χαρακτηριστική υπεροψία, ανακοινώσε ότι η Τουρκία θα «πάει» παντού όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι και μουσουλμανικές μειονότητες για να κάνει έντονη την παρουσία της, κάτι σαν ο προστάτης του παγκοσμίου Ισλάμ.
Προφασιζόμενος την ανάγκη επαφής και με άλλες θρησκείες, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει μέρος όπου ακούγεται το Κοράνι και δεν θα είναι παρών η Τουρκία για να προστατεύει τους μουσουλμάνους.
Προς τον σκοπό αυτό, όπως έκανε γνωστό ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας στην τουρκική εφημερίδα, ιδρύονται μια σειρά από «πλατφόρμες» που θα διευθύνουν αυτή την τουρκική πανισλαμική εκστρατεία.
Οι πλατφόρμες αυτές είναι οι εξής:
«Ισλαμικό Συμβούλιο Ευρασίας»
«Σύνοδος Θρησκευτικών Ηγετών Μουσουλμάνων Αφρικής»
«Συνέυρεση Μουσουλμάνων Ευρώπης»
«Συνέλευση Πρόεδρων Θρησκευτικών Θεμάτων Βαλκανίων» (αυτό αφορά άμεσα και την Ελλάδα).
Αλλά οι φιλοδοξίες του θρησκευτικού ηγέτη της Τουρκίας δεν αρκέστηκαν σε αυτές τις περιοχές. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, τον επόμενο Νοέμβριο θα κάνει εξόρμηση στην… λατινική Αμερική για να κινητοποιήσει και εκεί το μουσουλμανικό ποίμνιο και να το φέρει φυσικά πιο κοντά στην νέα παγκόσμια προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων, δηλαδή την Τουρκία.

Ο Mehmet Görnez που πραγματοποίησε αυτές τις μέρες επίσημη επίσκεψη στην δημοκρατίας της Γεωργίας, σαν πρώτο δείγμα των προθέσεων του επισκέφτηκε την μουσουλμανική μειονότητα των Ahıska, που μιλεί ένα τουρκογενές γλωσσικό ιδίωμα, με κύριο σκοπό να ενισχύσει, όπως ισχυρίστηκε, την καταπιεσμένη θρησκευτική τους πίστη. Παράλληλα να επισημάνει και στην ηγεσία της Γεωργίας ότι η μειονότητα αυτή έχει υποφέρει μια μορφή γενοκτονίας από τους χριστιανούς της περιοχής του νοτίου Καυκάσου. Μάλιστα, όπως δήλωσε, η Τουρκία θα σταθεί δίπλα στην μειονότητα αυτή και θα την στηρίξει στην επιβίωση της μέσα στην Γεωργία.
Μετά το πέρας της επίσκεψη του στην χώρα αυτή, όπως ανέφερε η τουρκική εφημερίδα, ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας επισκέφτηκε και τον ορθόδοξο Πατριάρχη της Γεωργίας, καθώς και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά το πιο ενδιαφέρον σε όλη αυτή την περιοδεία του Mehmet Görnez, ήταν η δήλωση του ότι θα κάνει μια σχετική αναφορά στον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν, για να υπάρξει άμεση ενημέρωση και αντίληψη του τι συμβαίνει σε εκείνη την περιοχή.

Σε όλα αυτά είναι προφανής η με κάθε μέσο εκμετάλλευση του μουσουλμανικού θρησκευτικού στοιχείου από την «Νέα Τουρκία», για την εξυπηρέτηση των πανισλαμικών επεκτατικών της σχεδιασμών με βασικό σκοπό να αναδυθεί σαν μια παγκόσμια ισλαμική υπερδύναμη.
Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου το θρησκευτικό στοιχείο παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των διεθνών εξελίξεων.
Σκεφτείτε αν αύριο δούμε και στην Δυτική Θράκη τον κύριο αυτό, που πρόσφατα ζήτησε η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης να γίνει τζαμί, να κάνει περιοδεία με τις «ευλογιές» των ανεύθυνων ελληνικών αρχών και όλων των τουρκολάγνων της χώρας μας και να ξεσηκώνει του τουρκόφωνους μουσουλμάνους της περιοχής, οι οποίοι σύμφωνα με την Άγκυρα «καταπιέζονται» παράφορα από την Ελλάδα (για να μην αναφερθούμε στους μουσουλμάνους της Αθήνας και σε άλλα μέρη της χώρας).
Σίγουρα τότε θα… γελάσει ο κάθε «πικραμένος».
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top