GuidePedia

0
jgljgjljljjljg

Στις 02/09/14, στο Κίεβο, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου οι διοικητές των Ταγμάτων Dnepr , Aidar και Azov που επιχειρούν στα εδάφη της Νέας Ρωσίας στα πλαίσια της λεγόμενης Αντιτρομοκρατικής Επιχείρησης.
Τη συνέντευξη μετέδωσε ζωντανά το κανάλι Ukraina 112.Εμφανίστηκαν ως ηττημένοι του πολέμου και απεύθηναν έκκληση στον Ποροσένκο για αναθεώρηση της ανακωχής. Εκτόξευσαν  απειλές ότι το κίνημα  Μαιντάν δεν έχει τελειώσει και έδειξαν βαθειά δυσαρέσκεια για την  για το γεγονός της μη συμμετοχής του ουκρανικού λαού σε αυτόν τον πόλεμο.
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Παραδεχόμενοι ότι έχουν υποσθεί μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό , καλούν τον Ποροσένκο να αναθεωρήσει την διακήρυξη της  συμφωνίας ειρήνης :
 Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να ζητήσουμε  από τον Πρόεδρο που είναι ο εγγυητής του Συντάγματος και της ζωής του κάθε πολίτη να αναθεωρήσει.Γιατί  οι Ουκρανοί συνεχίζουν να πεθαίνουν  τόσο  στο Ντόνετσκ όσο και στο Λουγκάνσκ; Δεν έχει σημασία το που βρίσκεται ο καθένας. Ο Ουκρανός παραμένει πάντα Ουκρανός. Είμαστε Ουκρανοί, αλλά πεθαίνουμε! ….Και ένα ακόμα ερώτημα προς τον Πρόεδρο, ο οποίος, μετά τη συνάντησή του στο Μινσκ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας  είπε:”Είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα των συμφωνιών”. Ποιές είναι αυτές οι συμφωνίες; Και με ποιούς  έχουν γίνει; 

bbljblj
Στη συνέχεια ακολούθησαν τα παράπονα προς τον ουκρανικό λαό ότι απέχει από τον πόλεμο. Αναφέρουν ότι οι ουκρανοί πολίτες έχουν την αίσθηση ότι ο πόλεμος διεξάγεται σε μια άλλη χώρα, κάτι που αντικατοπτρίζει και την ενδόμυχη παραδοχή ότι το Ντονμπάς είναι ήδη η χώρα της Νέας Ρωσίας.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί στην πόλη του Κιέβου και σε πολλές άλλες πόλεις  και περιφέρειες έχουν την εντύπωση ότι δεν  γίνεται πόλεμος;….Όταν βγαίνεις έξω από την περιοχή της Aντιτρομοκρατικής Επιχείρησης και πάς σε οποιαδήποτε πόλη της Ουκρανίας οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πως είμαστε σε πόλεμο. Νομίζουν ότι ο πόλεμος γίνεται σε άλλη χώρα. Δεν βλέπουν ότι ο πόλεμος είναι εδώ, ότι σκοτώθηκαν τα παιδιά τους, οι γονείς τους…
Ύστερα υπενθυμίζουν ότι αυτοί οι ίδιοι  νυν μαχητές των ταγμάτων ήταν και οι δράστες και υποκινητές της Μαιντάν  που έφεραν στην εξουσία την κυβέρνηση του Ποροσένκου :
Εμείς ήμασταν στη`Μαϊντάν όταν μας φώναξε η Ουκρανία! Και αυτό ήταν που σας επέτρεψε να γίνετε Πρόεδρος! Διαφορετικά, δεν θα είχαμε το δικαίωμα να απαιτήσουμε κάτι από εσάς, αλλά τώρα έχετε ευθύνη ενώπιον του ουκρανικού λαού και όχι της τσέπη σας.  Κάνετε  λάθος αν πιστεύετε ότι η  Μαϊντάν πέθανε! Η Μαϊντάν δεν έχει τελειώσει. Θα υπάρχει και δεύτερη Μαϊντάν και τρίτη και φαρμακερή Μαϊντάν! Θα σταματήσει μόνο όταν  πραγματικά θα έχει τη νίκη η Ουκρανία! 
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top