GuidePedia

0

Γράφει ο Ergün Gedek εκδότης της Aydinlik gazete


Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας-BND, φέρεται να κατέβαλε €30.000.000 για την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, στους οποίους αναφέρεται ότι τηρεί περίπου € 800 εκατομμύρια.

Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρατούν σιωπή στο θέμα των δραστηριοτήτων των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών που υπέκλεπτε την Τουρκία από το 1976.

«Η γερμανική υπηρεσία πληφοροριών (BND) υπέκλεπτε την Τουρκία και κανείς δεν λέει μία λέξη. Είναι λόγω των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία;» ρώτησε δημόσια ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος – CHP, Χαλούκ Κοτς, πρόσθεσε τις σκέψεις του στο θέμα:

«Στα αρχεία του Wikileaks αναφέρεται ότι ο Ερντογάν έχει οκτώ λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες. Ο Kaşif Kazanoğlu ανέφερε το ίδιο στα απομνημονεύματά του. «Μήπως η γερμανική BND το ανακάλυψε και αυτό;»

Ο Kaşif Kazanoğlu ήταν ανώτερος διευθυντής στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MİT), μέχρι που φυλακίσθηκε για διοχέτευση πληροφοριών στον Τύπο, σχετικά με τη δίκη Εργκένεκον. Πέθανε κατηγορούμενος στη φυλακή, ενώ η δίκη του εκκρεμεί. Στις επιστολές του προς την Aydinlik Gazete, ο Καζάνογλου ισχυρίσθηκε ότι ο Ερντογάν είχε περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ σε ελβετικές τράπεζες, πληροφορίες για τις οποίες η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών απέκτησε πληρώνοντας συνολικά €30.000.000.

Παρουσιάζονται μερικά στοιχεία από αυτά που έγραψε ο Kazanoğlu πριν πεθάνει, τα οποία συγκεντρώθηκαν και επιμελήθηκαν από τον εκδότη της Aydinlik Gazete, Ergün Gedek.

«Η Γερμανία κατέβαλε €30 εκατομμύρια για την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με τους ελβετικούς λογαριασμούς του Ερντογάν και κάποια άλλα πρόσωπα στην Τουρκία, ως ένα είδος ατού εναντίον του. Η BND έχει ανθρώπους σε αυτές τις τράπεζες σε όλο τον κόσμο»

«Η CIA, επίσης, έχει τις ίδιες πληροφορίες. Ωστόσο η CIA λαμβάνει επίσης πληροφορίες από πηγές στην Τουρκία, όπως είναι ο Μπουλέντ Αρίντς και άλλα μέλη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, πέρασε την πληροφορία στον προϊστάμενό του και το Wikileaks το κατέγραψε. Δεν μπορεί ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Τουρκία να ισχυρισθεί κάτι τέτοιο χωρίς να έχει αποδείξεις».

«Οι Γερμανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, θα μπορούσε να οργανώσει τα 3,5 εκατομμύρια Γερμανούς πολίτες τουρκικής καταγωγής εναντίον των Ηνωμένων Εθνών, όπως αποκάλυψε το Deniz Feneri (Φάρος- όνομα μια τουρκικής ΜΚΟ που λειτουργεί στη Γερμανία), το οποίο θεωρεί ότι είναι η μεγαλύτερη διαφθορά του αιώνα.
Η Γερμανία πέρασε, επίσης, τις πληροφορίες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, πριν ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου γίνει πρόεδρος του κόμματος. Ο τελευταίος είχε συναντήσεις με αξιωματούχους της BND που τον υποστήριξαν στην προεδρία του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος».

«Οι διαπραγματεύσεις του Όσλο (της MİT με ηγέτες του PKK) διέρρευσαν από την BND . Έχουν επίσης όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κουρδική τρομοκρατική οργάνωση του PKK”.

«Η Γερμανία ήταν επίσης αρκετά ταραγμένη με τον Hakan Fidan που ήταν επικεφαλής της MİT. Για να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με τον Φιντάν, η BND κάλεσε τον πρώην υφυπουργό της MİT, Emre Taner στη Γερμανία πριν φύγει από τη θέση του και παραδώσει στον Φιντάν».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top