GuidePedia

0

Eric Zuesse     (μτφ. Κριστιάν)
Ο βετεράνος δημοσιογράφος για την εθνική ασφάλεια Bill Gertz, στις κυριότερες ειδήσεις της  The Washington Free Beacon, γράφει στο πρωτοσέλιδο σήμερα ότι «ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν περισσότερες από 16 εισβολές στον εναέριο αμυντικό χώρο των ΗΠΑ» και αναφέρει ότι οι «ρωσικές στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις φαίνεται να ‘προσπαθούν να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις της αεράμυνας μας', ή τα συστήματα διοίκησης και έλεγχου μας», όπως του είπε ένας αξιωματούχος εξοικειωμένος με τις εκθέσεις των εισβολών.

 «Αυτές δεν είναι απλώς εκπαιδευτικές  αποστολές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Επιπλέον, λέει ο Gertz,«Ο Ναύαρχος Cecil Haney, διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, εξέφρασε ανησυχίες για την αύξηση των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Ουάσιγκτον 18 Ιουνίου.
Ο Haney είπε ότι οι ρωσικές πυρηνικές δραστηριότητες συνέπεσαν με τις πρόσφατες στην Ουκρανία και περιελάμβανε την δοκιμαστική εκτόξευση από τον αέρα έξι πυραύλων Κρουζ  σε μια επίδειξη δύναμης. ...
«Επιπλέον, παρατηρήσαμε τις σημαντικές ρωσικές αναπτύξεις στρατηγικών αεροσκαφών στην περιοχή χώρων όπως η Ιαπωνία, η Κορέα, και ακόμα η Δυτική Ακτή μας», είπε ο Haney σε ένα πρωινό γεύμα με τη αμυντική βιομηχανία. 

«Η Ρωσία συνεχίζει να εκσυγχρονίσει τις στρατηγικές ικανότητες της εγκαρσίως με τα πόδια της τριάδας της, και μια ανοικτή πηγή ανέφερε πρόσφατα τις δοκιμές θάλασσας του τελευταίου υποβρύχιου με πυραύλους και τις δοκιμές των νεότερων πυραύλων αέρος Κρουζ και τον εκσυγχρονισμό της δύναμης των διηπειρωτικών βαλλιστικών της που θα συμπεριληφθεί στη μετακινούμενη ικανότητα σε αυτό το τομέα», είπε.

Στα δικά της σύνορα, η Ρωσία προετοιμάζεται επίσης για πόλεμο, σύμφωνα με το  BurkoNews , το οποίο  ανέφερε στις 22 Ιουνίου, ότι «Από τις 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, έλαβαν χώρα  οι δεύτερες ασκήσεις διοίκησης στη δυτική στρατιωτική περιοχή της Ρωσίας, στα σύνορα με την Ουκρανία.  Χρησιμοποιήθηκαν οι εκτοξευτές ISKANDER-M πυρηνικών πυραύλων κατά τη διάρκεια αυτών των ασκήσεων».

Χθες, ο Paul Craig Roberts  υποστήριξε  ότι αν η Ρωσία εφαρμόσει σύντομα την απλή λεκτική απειλή της να σταματήσει την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ευρώπη (τώρα που ότι η νέα ελεγχόμενη από τον Ομπάμα Ουκρανία είναι εχθρική προς τη Ρωσία και της χρωστάει δισεκατομμύρια για το φυσικό αέριο που έχει διασχίσει και συνεχίζει να διέλθει μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη), θα υπάρχει μια όλο και μεγαλύτερη πιθανότητα, αν δεν είναι ήδη αναπόφευκτο, για πυρηνικό πόλεμο. 

Και κλείνει: «Αν ο Πούτιν δεν βάζει πόδι σκληρά και δεν κάνει σαφές στους Ευρωπαίους ποια είναι τα διακυεύματα, η Ουάσιγκτον θα πετύχει στην αποφασιστικότητά της να οδηγήσει τον κόσμο σε πόλεμο, και οι «περιούσιοι και απαραίτητοι»Αμερικανοί θα πεθάνουν μαζί με όλους τους υπόλοιπους.

«Ο Roberts υποστηρίζει ότι το να τραβήξεις αμέσως τώρα την πρίζα για τις οικονομίες της Ευρώπης, θα είναι πολύ λιγότερο επιζήμιο από έναν πυρηνικό πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, και ότι, ενώ η Ρωσία θα υποστεί μεγάλες οικονομικές δυσκολίες από την απώλεια της ευρωπαϊκής αγοράς, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τις τεράστιες απώλειες που θα υποστεί η Ρωσία, όπως η Δύση, από έναν πυρηνικό πόλεμο.

Θα μπορούσε κανείς να προσθέσει εδώ ότι ενώ οι ζημίες της Ευρώπης τότε θα ήταν μόνο για ένα χρόνο ή δύο, ενώ οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας έρχονται σε λειτουργία για να αντικαταστήσουν το ρωσικό φυσικό αέριο, οι απώλειες από έναν πυρηνικό πόλεμο, θα είναι μόνιμες, και θα είναι σχεδόν παντού.

Ερευνητής ιστορικός ο Eric Zuesse είναι συγγραφέας, πρόσφατα, των  They’re Not Even Close: The Democratic vs. Republican Economic Records, 1910-2010,  and of  CHRIST’S VENTRILOQUISTS: The Event that Created Christianity.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top