Η γνωστή προφητεία επιβεβαιώνεται απρόσμενα στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ.
Δεν γνωρίζω αν πιστεύετε σε προφητείες και σε οραματιστές του μέλλοντος.
Το άρθρο μου δεν σκοπεύει να αλλάξει τα πιστεύω σας , ούτε να σας τρομοκρατήσει για το μέλλον σας.
Το χάρισμα να βλέπει κανείς το μέλλον είναι συγχρόνως και κατάρα.
Κανένας οραματιστής δεν βλέπει χρονολογία γι” αυτά που περιγράφει.
Ακόμα όμως και αν έβλεπε δεν θα την αποκάλυπτε σε κανένα αυτούσια, αλλά πάντα με αναφορά κάποιου συνδεδεμένου γεγονότος, που είναι ανεξάρτητο λογικά και πρακτικά, με το μελλούμενο που περιγράφεται.
Πχ » Από την πλευρά που θα πέσει το κλαδί αυτού του δέδρου, θα έρθει το κακό » (Επαληθευμένη προφητεία για την εισβολή των Ιταλών από την Αλβανία το 1940).
Η πρακτική αυτή δεν είναι τυχαία.
Οι οραματιστές πιστεύουν βαθιά τις περιγραφές τους ,δεν τις αμφισβητούν , ούτε τις εύχονται και γι” αυτό οι αποκαλύψεις φανερώνονται σ” αυτούς.
Αυτά που βλέπουν δεν είναι προιόν λογικής ανάλυσης, αλλά ζωντανές περιγραφές των γεγονότων σαν να τα ζουν οι ίδιοι σε κάποια άλλη ζωή και χρόνο (παράλληλα σύμπαντα ή ενόραση ? )
Περιγράφοντας δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους και συγχρόνως μοναδικά συμβάντα η πιθανότητα ταυτόχρονης υλοποίησης τους είναι ή 0 ή 100%.
Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες διαβαθμίσεις πιθανοτήτων.
Αν η πιθανότητα του ενός γεγονότος είναι 0%, η επιστήμη της στατιστικής και τα μαθηματικά διδάσκουν ότι η σύνθετη πιθανότητα να συμβούν συγχρόνως τα δύο γεγονότα είναι πάλι 0%.
Αν όμως τα δύο γεγονότα που περιγράφονται δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, τότε το σύνθετο γεγονός θα είχε μία ενδιάμεση πιθανότητα μεταξύ 0 και 99.9999..%.
Αυτό από μόνο του θα εξασφάλιζε ότι τα γεγονότα θα μπορούσαν να συμβούν σε πολλές διαφορετικές περιόδους και κατά συνέπεια δεν θα περιέγραφαν μία σίγουρη προφητεία, αλλά μία πιθανολόγηση του μέλλοντος.
(Για μία θεωρητικά πληρέστερη προσέγγιση του θέματος , αν σας ενδιαφέρει, διαβάστε τη συνημμένη πηγή.
Ο τίτλος του άρθρου όμως είναι ελλιπής.
Τι δεν θα προφτάσουν να κάνουν?
Nα εισπράξουν τον φόρο ή και κάτι άλλο?
Aς υποθέσουμε ότι εννοείται ότι δεν θα προλάβουν να εισπράξουν τον φόρο.
Πώς μπορεί να συμβεί αυτό τελικά?
Ας εξετάσουμε τα ανεξάρτητα ενδεχόμενα, που υπονοούνται.
1. Ο ΕΝΦΙΑ έχει φέτος προθεσμία έγκαιρης πληρωμής το τέλος Αυγούστου.
Οι φορολογούμενοι τρόμαξαν όταν άκουσαν στα ΜΜΕ για τα εξωφρενικά λάθη .
Η συγκυβέρνηση παραδέχθηκε ήδη ότι έχουν γίνει πολλά σκόπιμα λάθη, μετά τον εκτενή θόρυβο και τις διαμαρτυρίες θιγόμενων πολιτών στα ΜΜΕ .
Συγκεκριμένα συμπληρώθηκαν με αυτόματο τρόπο τα πεδία του E-9 , που βρέθηκαν ασυμπλήρωτα. με την επιλογή που μεγιστοποιεί τον υπολογιζόμενο φόρο , σύμφωνα με εγκύκλιες και λεπτομερείς οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων και χωρίς να προβλέπεται ρητά αυτό στον νόμο, που εισηγαγε το ΕΝΦΙΑ.
2. Η συγκυβέρνηση όμως φοβάται να ανοίξει το σύστημα στους πολίτες για διορθώσεις.
Οι διοικητικές πράξεις προσδιορισμού δεν διορθώνονται μονομερώς από τον φορολογούμενο, αλλά μόνο αμφισβητούνται σύμφωνα με τους νόμους.
Αν το επιτρέψει οι επιτήδειοι θα βλάψουν τα στοιχεία μαζικά με σκοπό να μην πληρώσουν φόρο.
Στο τέλος της διαδικασίας τα στοιχεία θα είναι αναξιόπιιστα , η διαδικασία προσδιορισμού νομικά διάτρητη και μόνο τα κορόιδα θα πληρώσουν τελικά τον φόρο.
3. Μαζικός έλεγχος από την εφορία τον μήνα Αύγουστο δεν μπορεί να υπάρξει…
4. Και η διαδικασία διόρθωσης των λαθών είναι προβληματική..
Τους λένε πληρώστε την πρώτη δόση, ακόμα και αν είναι λάθος, όσο μεγάλη και αν είναι.
Κάντε ενδικοφανή προσφυγή και αν σας απαντήσουμε θετικά μετά από 60 ημέρες , θα σας επιτρέψουμε την διόρθωση του Ε-9 και θα κάνουμε νέο υπολογισμό της οφειλής σας.
Αλλά αν πληρώσετε παραπάνω , δεν θα σας επιστρέψουμε τίποτα, αλλά θα σας το συμψηφίσουμε στο μέλλον.
Αυτή η διαδικασία είναι απλά παράνομη και καταχρηστική, καθώς μάλιστα προέβλεψαν για λογαριασμό τους ότι αν δεν σου απαντήσουν σε 60 ημέρες θεωρείται ότι σου απάντησαν αρνητικά και μόνο τότε μπορείς να προσφύγεις στα διοικητικά δικαστήρια.
Δηλαδή θα έχεις πληρώσει ήδη 2 δόσεις πριν σου απαντήσουν (!).
Το άρθρο 10 του Συντάγματος προβλέπει ειδικά ότι σε περίπτωση μη απάντησης ή παράνομης άρνησης της αρχής ή της αρμόδιας υπηρεσίας πέραν των 60 ημερών υπάρχουν σε βάρος του κράτους νομικές συνέπειες και ειδική χρηματική ικανοποίηση.
5. Με αυτή την λογική μόνο ανόητοι θα πληρώσουν τον φόρο εμπρόθεσμα ως το τέλος Αυγούστου.
“Ολοι θα επιδιώξουν να μην πληρώσουν τίποτα μέχρι να ελέγξουν το ποσό του φόρου, να ψηφισθεί λογική διαδικασία διόρθωσης του Ε-9, να κάνουν τις διορθώσεις τους και στο τέλος να πληρώσουν, ακόμα και αν από την διαδικασία αυτή χάσουν το 1,5% της έκπτωσης (?).
6. Αλλά η Βουλή κλείνει για τον Αύγουστο και νόμος που να προβλέπει την διαδικασία διόρθωσης δεν μπορεί να συνταχθεί, ούτε να ψηφισθεί από θερινό τμήμα της Βουλής.
Αν βασισθούν σήμερα σε τροπολογίες βουλευτών, τότε το περιρρέον κλίμα ευνοεί προτάσεις μείωσης του ύψους του κατά γενικό τρόπο.
7. Αυτό όμως δεν θα το δεχθεί με τίποτα η τρόικα και θα φανεί πολιτικά σαν άτακτη υποχώρηση από τα συμφωνηθέντα.
Αν συμβεί κάτι παρόμοιο θα μπορούσε το Eurogroup να μπλοκάρει την καταβολή της δόσης της ποσού 1 δισ ευρώ, που αναμένει η συγκυβέρνηση τον Αύγουστο .
Tο ίδιο μπορεί να κάνει και το ΔΝΤ, που ψάχνει από καιρό την αφορμή για να μην μας δώσει τα υπόλοιπα χρήματα των δόσεων του.
“Ετσι επιλέχθηκε η λύση της παράτασης κατά ένα μήνα της εμπρόθεσμης καταβολής του φόρου, με κουτοπόνηρη πρόταση του κου Βενιζέλου που έγινε βιαστικά δεκτή.
Η παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας δεν αποτρέπει την υποχρέωση πληρωμής της λανθασμένης δόσης.
8. Με το άνοιγμα της Βουλής σε ολομέλεια μετά τον Αύγουστο, πώς θα εμποδισθούν οι τροπολογίες των ανεξέλεγκτων και πανικόβλητων βουλευτών της συγκυβέρνησης για την κατάργηση ή την δραστική μείωση του φόρου?
Σε τέτοιο κλίμα πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές τον «αόρατο» αποδεκτό νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας με 180 «πρόθυμους» βουλευτές ,για να παρατείνουν την διάρκεια της συγκυβέρνησης για το σύνολο της τετραετίας?
9. Η αστάθεια δεν θα ευνοούσε την πτώση της συγκυβέρνησης?
10. Για να προβλέψουμε την εξέλιξη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι » αδιάβαστοι βολευτές» μας έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και θα πρέπει να πληρώσουν και αυτοί και οι γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα παρένθετα πρόσωπα, που διαχειρίζονται την περιουσία τους ( πχ offshore), μεγάλα ποσά για τον ENΦΙΑ στις παραμονές των εξόδων για την προεκλογική τους εκστρατεία .
Σιγά μην πληρώσουν…
Πότε πλήρωσαν ως σήμερα ?
11. To λογικό συμπέρασμα είναι ότι ο φόρος δεν θα εισπραχθεί στο μεγαλύτερο τμήμα του και κατά πάσα πιθανότητα θα ακυρωθεί και νομοθετικά.
Το σκεπτικό :
Ο υπολογισμός του φόρου δεν έγινε με βάση ειδική δήλωση του φορολογούμενου και με τα παρεχόμενα απ” αυτόν στοιχεία, αλλά με αυθαίρετα και μη κοινοποιημένα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων .
Για τον λόγο αυτό η ειδοποίηση έχει και τον τίτλο ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΟΡΟΥ ν. 4223/2013.
Με βάση το Σύνταγμα για όλα τα διοικητικά μέτρα και πράξεις προβλέπεται διαδικασία προγενέστερης ακρόασης σύμφωνα με το άρθρο 20 παράγραφος 2 του Συντάγματος : «To δικαίωμα της προγενέστερης ακρόασης του ενδιαφερομένου ισχύει και για κάθε διοικητική ενέργεια ή μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του.»
Στο σημείο αυτό θα προλάβω την ερώτηση σας .
Πόσο σίγουρος είσαι γι” αυτό?
Ανέφερα ως τώρα 11 ανεξάρτητα μεταξύ τους προβλήματα του ΕΝΦΙΑ με πιθανότητα πραγματοποίησης 100%.
Δικαιούμαι επιπλέον και εγώ να επικαλεσθώ την πίστη μου και να σας προετοιμάσω για τα γεγονότα.
α. Το δεκαπενταύγουστο φέτος είναι τρήμερο με αρχή Παρασκευή 14 και λήξη 17 Αυγούστου και η Βουλή και οι δημόσιες υπηρεσίες θα είναι κλειστές .
Η 14 Αυγούστου δεν είναι αργία για τις παγκόσμιες αγορές , όπου όλα τρέχουν και λειτουργούν κανονικά.
β. Στις 20 Αυγούστου γνωρίζουν ότι λήγει κάποιο ομόλογο του Ελληνικού κράτους λίγο μεγαλύτερο από τις προσδοκώμενες εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ, που αναμένεται να εξοφληθεί ετροχρονισμένα με τις εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ.
Εσείς μετά από τις παραπάνω περιγραφές τι νομίζετε ότι οι αγορές θα πιστέψουν ότι θα γίνει?
Θα πιστέψουν ότι θα πληρωθεί το ομόλογο κανονικά ή κάτι άλλο?
γ. Υπάρχει υπόβαθρο για να προκληθεί παγκόσμιο οικονομικό crash με παρόμοια αφορμή ή σκέψη?
Σκεφθείτε γιατί πέφτουν από τώρα τα χρηματιστήρια. Τι φοβούνται μετά την Αργεντινή?
“O τι πάντως και να γίνει θα είναι για το καλό της Ελλάδος, ακόμα και αν φαινομενικά δεν γίνει τίποτα εδώ.
δ. Στις 10 Αυγούστου 2014 στην Τουρκία γίνονται εκλογές με υποψήφιο Πρόεδρο τον Ταγίπ Ερντογάν.
Αν δεν κατορθώσει να βγει με την πρώτη, λόγω δυσαρέσκειας των Κούρδων , θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές στις 24 Αυγούστου.
Τι θα μπορούσε να προκαλέσει ξαφνικά την δυσαρέσκεια των Kούρδων και στη συνέχεια… όλα να τρέχουν πιο γρήγορα?
Αλλά αυτό είναι
πηγή
Δημοσίευση σχολίου