GuidePedia

0

Πληθαίνουν οι "φωνές" για πλήρη ή μερική ανακατάληψη της Γάζας, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα "Jerusalem Post", που επικαλείται στελέχη της ισραηλινής κυβέρνησης.

Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να διαμηνύει ότι θα συνεχιστεί η στρατιωτική επιχείρηση, έως ότου ηρεμήσουν τα πνεύματα στην περιοχή, η ισραηλινή εφημερίδα επισημαίνει ότι πολλοί υπουργοί του θεωρούν πως θα πρέπει να αποστρατικοποιηθεί η περιοχή και, για να γίνει αυτό, ίσως να χρειαστεί η πλήρης ή η μερική ανακατάληψη της Λωρίδας της Γάζας.

Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών (από το κόμμα "Λικούντ"), Γκιλάντ Ερντάν, δήλωσε πως πιθανόν το Τελ Αβίβ να πρέπει να ανακαταλάβει τη βόρεια Γάζα, μέχρι να διασφαλιστεί η ηρεμία στην περιοχή.

Αλλά και ο Ισραηλινός υπουργός στρατηγικών υποθέσεων, Γιουβάλ Σταϊνίτς, υποστηρίζει ότι, "εάν χρειαστεί να ανακαταλάβουμε τη Λωρίδα της Γάζας, θα το πράξουμε".

Σύμφωνα με την "Jerusalem Post", ο ίδιος τόνισε πως "το Τελ Αβίβ δεν μπορεί να σταματήσει την στρατιωτική επιχείρηση" κι εξέφρασε την ελπίδα ότι "θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός μέσα στις προσεχείς ημέρες. Ωστόσο, έως ότου εξαλειφθεί ο κίνδυνος από τους τρομοκράτες της Χαμάς, το Ισραήλ θα συνεχίσει την στρατιωτική επιχείρηση".

Αλλά και άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ δηλώνουν ότι μπορεί να χρειαστεί η ανακατάληψη της Γάζας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Χαμάς δεν θα συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς έχει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top