GuidePedia

0



Συνάντηση χθες Βενιζέλου και Νταβούτογλου
Την ώρα που οι στρατοκράτες της Αγκυρας αλωνίζουν κυριολεκτικά σε αέρα και θάλασσα στο Αιγαίο, ο «ύπαρχος» του Τιτανικού, αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι έγινε μια πολιτική επισκόπηση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τώρα οι διμερείς σχέσεις και μια σύντομη αναφορά στην περιφερειακή κατάσταση, «γιατί αντιμετωπίζουμε πολλά ανοιχτά προβλήματα τα οποία μας απασχολούν μέσα από το κύμα των μεταναστών, αλλά μας απασχολούν επίσης γιατί υπάρχει θέμα περιφερειακής σταθερότητας και διεθνούς ειρήνης».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε επίσης ότι, σε διμερές επίπεδο, «μιλήσαμε για όλα όσα είναι ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι, και μείναμε σύμφωνοι να χρησιμοποιούμε τους διαύλους της πολιτικής και της διπλωματικής επικοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε πρακτικά ζητήματα, αλλά κυρίως προκειμένου να ετοιμάσουμε πολύ συγκεκριμένα βήματα, πάντοτε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και πιο συγκεκριμένα του διεθνούς δικαίου της θάλασσας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση, που κράτησε μισή ώρα, συζητήθηκαν και το Κυπριακό αλλά και η οικοδόμηση επιπλέον μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών· μέτρα Οικοδόμησης εμπιστοσύνης που υπάρχουν και σήμερα, ωστόσο δεν τηρεί η πλευρά της Αγκυρας, όπως το περίφημο Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top