GuidePedia

0

Ο Πρωθυπουργός το απόγευμα, λίγο μετά το κλείσιμο των κάλπεων, ήταν ανήσυχος και έτοιμος αν η μείωση των ποσοστών του συνεχιζόταν, να εξαγγείλει διενέργεια Εθνικών εκλογών συνεκτιμώντας όμως και το εκλογικό αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής.

Το ότι όμως μπορεί στον δεύτερο γύρο να διεκδικήσει 11 περιφέρειες και κάποιους δήμους ακόμα σε σχέση με τους 4 του ΣΥΡΙΖΑ, λειτούργησε καταπραϋντικά για τον Αντώνη Σαμαρά.
Αν την επόμενη Κυριακή δεχθεί ήττα με διαφορά άνω των 5 μονάδων από τον Τσίπρα, τότε θα προσφύγει σε εκλογές τις οποίες θα ανακοινώσει μέχρι τις 20 Ιουνίου..
Δηλαδή κοντά στο τέλος Ιουλίου θα διεξαχθούν αυτές (Άλογο στο αλώνι. Πατροκοσμάς)

Όμως οι προφητείες μα προειδοποιούν να αναμένουμε την επίθεση των Τούρκων πριν οι εκλογές πραγματοποιηθούν (Βατοπεδινός), κάτι που έδειξαν ότι έχουν σκοπό να κάνουν μετά την προκλητική δήλωση του για εξέδρα εξαγωγής πετρελαίου της Αμερικανικής Shell για λογαριασμό τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας (ΑΟΖ).

Οι Αμερικανοί έχουν τον τρόπο να εκφοβίσουν την Κυβέρνηση, που έδειξε να προτιμά την συμφωνία με άλλες εταιρίες (Πατραϊκός Κατάκολο Ιόνιο ) Ευρωπαϊκών συμφερόντων.
Η διάδοχη λύση Τσίπρας είναι έτοιμη κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά και οι Ρώσοι οι οποίοι δεν επέτρεψαν στον αρχηγό του Συριζα να συνομιλήσει με ανώτατα στελέχη της Ρωσικής Κυβέρνησης.
Ζήτησαν μάλιστα και προθέσεις και διάθεση συνεργασίας και όχι αοριστολογίες από την μεριά του για να προχωρήσουν σε συζητήσεις.

Οι Ευρωεκλογές λοιπόν είναι κομβικής σημασίας για τα πολιτικά Κόμματα, ιδιαίτερα όμως για την κυβέρνηση που αν αποφύγει την διάσυρση, πιθανόν να μεταφέρει τις Εθνικές εκλογές στον Νοέμβριο (βόδι στο χωράφι)

Η βεβαιότητα παράλληλα ότι θα συμβούν και θα γενικευτούν οι πολεμικές εξελίξεις σύντομα, προέρχεται από τις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγονται αυτή την στιγμή στην Ουκρανία, από την μερική επιστράτευση στην Ρουμανία και την πληροφορία ότι ο Γερμανικός δάκτυλος θα προκαλέσει στην Βουλγαρία ταραχές τύπου Συρίας η Ουκρανίας σύντομα.
Η Γεωργία επίσης θα αποτελέσει άλλο ένα πεδίο μάχης με αντιπάλους το ΝΑΤΟ με την Ρωσία. !!!

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top