GuidePedia

0


«Μου παραβιάσατε τον εναέριο χώρο, το χαστούκι μετά από αυτό θα είναι ισχυρό» είπε ο Ερντογάν προσπαθώντας να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την κατάρριψη συριακού αεροσκάφους.

Όμως, αυτό το διεφθαρμένο μεσαιωνικής νοοτροπίας κατάλοιπο της Τουρκίας, δεν φταίει. Η «από δω» μεριά του Αιγαίου φταίει που δεν φρόντισε να κάνει το ίδιο – και μπορούσε εύκολα, παρά τους λεονταρισμούς του λαδιάρη πρωθυπουργού – όταν τα τουρκικά F-16 παριστάνουν τους ναταβατζήδες του Αιγαίου. Ας όψονται ορισμένοι, ή μάλλον πολλοί…
Το αεροπλάνο κατερρίφθη σε περιοχή στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία από μαχητικό τύπου F-16, όπως αποκάλυψε σε προεκλογική του συγκέντρωση ο ίδιος ο Ερντογάν. Στην περιοχή μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής ανέφερε από την αρχή ότι το αεροπλάνο δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Al Manar, μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από τουρκικό έδαφος.
Αλλά, αρχικά, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους διέψευσαν ότι για την κατάρριψη ευθύνεται η Τουρκία και μετέδωσαν ότι ευθύνονται οι Σύροι αντάρτες.
Η Δαμασκός επιβεβαίωσε το συμβάν κατηγορώντας την Τουρκία για ακραία επιθετικότητα. «Πρόκειται για πράξη ακραίας επιθετικότητας, που επιβεβαιώνει την υποστήριξη του Ερντογάν στους τρομοκράτες. Το αεροσκάφος μας εκτελούσε αποστολή κατά των τρομοκρατών, εντός του συριακού εναέριου χώρου», δήλωσε πηγή των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Σύρος χειριστής διεσώθη.

Οι Τούρκοι είχαν, τον Σεπτέμβριο του 2013, καταρρίψει ένα συριακό ελικόπτερο, ενώ το 2012 η συριακή αεράμυνα είχε καταρρίψει τουρκικό αναγνωριστικό RF-4.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top