GuidePedia

0

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, βάσει του οποίου οι κάτοικοι της Κριμαίας ζητούν την ενσωμάτωσή της στη Ρωσία. Αυτό ξεκαθάρισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σημειώνοντας παράλληλα τους φόβους του για την τύχη των Τατάρων της Κριμαίας.
Όχι τυχαία, ο Νταβούτογλου προέβη στις ανωτέρω δηλώσεις, μετά από συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον εκπρόσωπο των Τατάρων της Κριμαίας, Μουσταφά Κιρίμογλου. Ο Νταβούτογλου τόνισε ότι το 12% του πληθυσμού της Κριμαίας αποτελείται από σουνίτες μουσουλμάνους, στο θρήσκευμα, Τατάρους.
Ο Νταβούτογλου εξέφρασε επίσης τους φόβους του, ότι το δημοψήφισμα θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, σε όλες τις χώρες της Ευρασίας, όπως είπε. «Η προστασία των Τατάρων αποτελεί, για μας, στρατηγική προτεραιότητα», είπε ο Νταβούτογλου στον Μουσταφά Κιρίμογλου, ο οποίος (τυχαία;) είχε προηγουμένως επισκεφτεί τις Βρυξέλες, όπου είχε επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ και το ΝΑΤΟ (αλήθεια υπό ποία ιδιότητα;). Ο Κιρίμογλου θα συναντηθεί και με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν.

Παρόλα αυτά, ο Νταβούτογλου, έχει ήδη εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις του σε πιθανή επιβολή οικονομικών κυρώσεων – τις οποίες θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει και η Τουρκία – αφού η χώρα του έχει ιδιαίτερα στενές οικονομικές και όχι μόνο σχέσεις με τη Ρωσία και εξαρτάται απολύτως ενεργειακά από το ρωσικό φυσικό αέριο.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top