GuidePedia

0

Το πιο δυσεύρετο δώρο αυτή τη Πρωτοχρονιά είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η αισιοδοξία. Όποιος διαθέτει ελάχιστο έστω απόθεμα ας τη μοιραστεί με το διπλανό του . Δεν μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή καλύτερο “τονωτικό” για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι.

Η υπομονή και τα όρια αντοχής του κόσμου έχουν εξαντληθεί . Είναι ο τρίτος τραγικά δύσκολος χειμώνας για την πελιοψηφία των Ελλήνων. Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι το τέλος του ελληνικού δράματος πλησιάζει. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας.

Ότι ισχύει για την κοινωνία ,ισχύει και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται το Οnalert. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες πολλές αλλά σ΄ ότι αφορά των ανθρώπινο δυναμικό τους η πίεση, η αγωνία για το αύριο και το αίσθημα απογοήτευσης δεν μπορεί να διαχωριστεί από την υπόλοιπη κοινωνία.

Τι “φέρνει” το 2014 στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και στους στρατιωτικούς;

Δυσκολίες, προβλήματα ,οικονομικά αδιέξοδα,απόγνωση. Οι θεσμικοί απόστρατοι μπορεί να θεωρούν ...επιτυχία ότι δεν θα κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά η οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι είναι ήδη τραγική. Οι περικοπές δεν προχώρησαν κι άλλο όχι επειδή οι “θεσμικοί” έπεισαν τη κυβέρνηση, αλλά επειδή οι γραφειοκράτες της κατάλαβαν ότι μαζί με τις περικοπές θα υπέγραφαν και την οριστική διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Όχι ότι δεν το επιθυμούν απλά δεν είναι ακόμη έτοιμοι να το κάνουν. Ο κίνδυνος να το αποφασίσουν εντός του 2014 δεν είναι αμελητέος.

Το 2014 θα είναι έτος εκλογών; Και εννοούμε για τις εθνικές εκλογές ,οχι για τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές που είναι δεδομένες. Ναι είναι εξαιρετικά πιθανό κι ας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση ότι θα γίνουν ...το 2016. Σ΄ αυτή τη περίπτωση είναι σαφές ότι θα επιχειρήσουν το “χάϊδεμα” των οργισμένων στρατιωτικών. Οι διαδόσεις και οι φήμες για...αύξηση 50 ευρώ σε στρατιωτικούς και προσωπικό των σωμάτων ασφάλειας δεν είναι τυχαίες.Θα αναζητηθεί το κατάλληλο “τάϊμινγκ” για να υπάρξει και η ανάλογη ...ψηφοθηρική ανταποδοτικότητα. Είναι τόσο εκτός πραγματικότητας οι κομματικοί - κυβερνητικοί επιτελείς , τόσο αποκομμένοι από την κοινωνία και τις ΕΔ που πραγματικά φαίνεται να πιστεύουν ότι ένα...50άρικο καλύπτει όλα όσα έχασαν οι στρατιωτικοί και σβήνει την οργή τους. Δεν αναφερόμαστε μόνο στις περικοπές σε χρήμα αλλά κυρίως στην παντελή έλλειψη σεβασμού και ενδιαφέροντος προς τις ΕΔ και τους στρατιωτικούς. Αν δεν αλλάξουν όλα αυτά άμεσα τίποτα δεν ανατρέπεται.

Το 2014 θα είναι βέβαια έτος κρίσεων για την ηγεσία των ΕΔ. Και είναι πιθανό οι αλλαγές να έρθουν πριν από τον Μάρτιο. Βέβαιες θεωρούνται και οι αλλαγές Αρχηγών . Θα φύγουν οι δύο ή και οι τρεις από τους τέσσερις λένε οι πληροφορίες.

Χρονιά αποκαλύψεων για το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων από τις πρώτες ημέρες του θα είναι το 2014. Όπως όλα δείχνουν αμέσως μετά από τη Πρωτοχρονιά η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στην έκδοση κι άλλων πολλών ενταλμάτων σύλληψης για ανθρώπους που έχουν εμπλοκή με εξοπλιστικά προγράμματα.

•Χρονιά κρίσης με τη Τουρκία; Πολλοί το φοβούνται, άλλοι εμφανίζονται βέβαιοι. Το σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις στη Τουρκία θα μας απασχολήσουν πολύ αυτή τη χρονιά. Ο πανίσχυρος Ερντογάν έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα. Η πτώση του δεν είναι εύκολη αλλά πλέον δεν είναι κι ένα απλό θεωρητικό ενδεχόμενο. Βέβαιο είναι ότι για πρώτη φορά ο τούρκος πρωθυπουργός είναι με την πλάτη στο τοίχο. Και δεν γνωρίζουμς πως αντιδρά όταν “στριμώχνεται”. Για όλα αυτά χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Θα έρθει ...η ανάπτυξη; Αν βρει το δρόμο προς τα μέρη μας ίσως. Προς το παρόν αγνοείται αν και κάθε τόσο ανακοινώνεται ...η αφιξή της. Θα λέγαμε ότι έχει καταντήσει γελοία αυτή η εμμονή με την ανάπτυξη . Θα προτιμούσαμε κάποιος να μας εγγυηθεί τη γαλήνη μετά από τρία χρόνια εθνικής κατάθλιψης και προβληματισμού . Να μας “επιβάλλει” την αλληλεγγύη που δυστυχώς δεν είδαμε αυτά τα τρία χρόνια να αναπτύσσεται μεταξύ μας. Να ξεριζώσει το μίσος και το διχασμό που ανόητα φασιστοειδή προσπαθούν με πάθος να “φυτέψουν” στην οργισμένη ελληνική κοινωνία. Να βγάλει από το πολιτικό λεξιλόγιο τη λέξη “αίμα”.

Όλα τ΄ άλλα θα έρθουν ευκολα αν καταφέρουμε να συνεννοηθούμε... Το δύσκολο σ΄ αυτή τη χώρα ήταν πάντα αυτό. Όταν το καταφέρναμε μεγαλουργούσαμε. Ας γίνει αυτό λοιπόν το 2014.

Καλή Χρονιά...
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top