GuidePedia

0

Οι ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) και τα υποκατάστατά τους έχουν αρχίσει αργά-αργά να ξεπροβάλλουν στην Ελλάδα σαν εστίες δήθεν “ανάπτυξης” και “εκσυγχρονισμού”. Το πρώτο άρθρο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο για τις ΕΟΖ θα το βρείτε εδώ και ανήκει σε εκείνα τα άρθρα τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχετε αποστηθίσει, όπως και αυτό το άρθρο για το φυσικό αέριο (βλέπετε εδώ).
Τις ΕΟΖ δεν μπορεί κανείς να τις δεί χωρίς το σύστημα αυτοδιοίκης Καλλικράτης, αφού πίσω απο τις ΕΟΖ - τις οποίες μπορεί να οργανώσει ή να αποφασίσει ακόμη και ο κάθε περιφερειάρχης - κρύβεται η αυτονόμηση περιοχών, κάτι στο οποίο θα μπορεί να  προχωρήσει ο κάθε περιφερειάρχης - αναγκαστικά ή υποκινούμενος - την κατάλληλη χρονική στιγμή ζητώντας μια “νόμιμη” ψήφο του ποιμνίου του.
Είναι δυστυχία για την Ελλάδα τα δύο “άκρα” της “λαικής” “αντίδρασης” (βλέπετε εδώ) να εκπροσωπούνται απο ένα ψευδοεθνικιστικό κόμμα παλαιάς κοπής (ΧΑ, βλέπετε εδώ και εδώ) και ένα Σύλλογο Συνιστωσών ΜΚΟ με πατριωτικές εξάρσεις (“εξεταστική” επιτροπή για τη συγκάλυψη του διαχρονικού σκανδάλου των υποβρυχίων) που στηρίζει τους μετανάστες για ανθρωπιστικούς δήθεν λόγους (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά με τελικό στόχο την ενίσχυση με φτηνά εργατικά χέρια των ΕΟΖ.
Δεν επιζητώ τη δημοσιότητα παρά μόνο απο αναγκαιότητα και χάριν της αποκατάστασης του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα. Δεν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί στο τέλος σε εμφύλιο για να αποσπασθούν με ευκολία κομμάτια της χάριν της “ευημερίας” σε μια ΕΕ χωρίς ενωτικές τάσεις.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να προχωράει στο μέλλον με αυτό το πολιτικό σύστημα που αγνοεί τις ευαισθησίες και τις επιθυμίες του λαού που το επέλεξε χάριν της συντήρησης ή της εξάρτησής του απο τα ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας που το διαφεντεύεουν, το χρησιμοποιούν και το διαμοιράζονται σαν αναλώσιμο τρίτης διαλογής. Εσείς δεν έχετε βαρεθεί να ακούτε είτε τους ίδιους να τα λένε αλλοιώς είτε τους εγκεκριμένους φούφουτους και εγκάθετους της ενημέρωσης να σας κάνουν “αποκαλύψεις” απο τα ΜΜΕ; Δεν μπορείτε πλέον μετά τόσα γεγονότα και όσα άλλαξαν τη ζωή όλων προς το χειρότερο να διακρίνετε τους βαλτούς, τους ανεπαρκείς και τους επικίνδυνους; Δεν είναι δύσκολο αρκεί να το θέλετε.
Οι ΕΟΖ είναι περιοχές μειωμένης εθνικής κυριαρχίας για τις οποίες μίλησε πρώτος ο καθ.ΓΑΠ, που δεν εγνώριζε τι είναι CDS και που κατά σύμπτωση έστησε τη μελλοντική αυτονόμηση περιοχών της χώρας πίσω απο το δήθεν εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα μοντέρνας αυτοδιοίκησης Καλλικράτης.
  • ΕΟΖ έχουν  ήδη δημιουργηθεί και στην Κίνα και στις Φιλιππίνες μέσα σε ήδη αυτόνομες περιοχές. Το ξέρατε αυτό;  Σας το έχει πεί κανείς; Ωραία…
  • To ότι η Κίνα, που έχει και πρόβλημα να σιτίσει το λαό της λόγω υπερπληθυσμού, αγόρασε τρiάντα εκατομμύρια στρέμματα αγροτικής γής στην Ουκρανία δηλαδή το 5% της χώρας, σας το είπε κανείς; Ξανά ωραία…

          Ειδική Οικονομική Ζώνη είναι μια γεωγραφική περιοχή, που υπόκειται σε ένα νομικό πλαίσιο ελεύθερης αγοράς, δηλαδή μιας αγοράς όπου ένα μέρος των νόμων του κράτους δεν θα είναι σε ισχύ (μειωμένη εθνική κυριαρχία). Στα Αγγλικά “Ευρωπαίοι” μου είναι γνωστές με το όνομα SEZ (Special Economic Zones).
          Υπο  κανονικάς συνθήκας τα οικονομικά στατιστικά στοιχεία που θα προκύπτουν απο αυτές τις περιοχές δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό του ΑΕΠ και του δείκτη ανταγωνιστικότητας της χώρας αφού οι ΕΟΖ θα είναι σε περιοχές, που τυπικά θα είναι μόνο μέρος της Ελλάδας. Φοβάμαι ότι αυτό όμως δεν θα γίνει, αφού η κατοχική κυβέρνηση θα παρουσιάσει πλασματικά οικονομικά στοιχεία στο λαό που συμπεριλαμβάνουν οικονομικά στοιχεία απο αυτές, για να διεκδικήσει μέσα απο αυτά και παρουσιάζοντάς τα σαν success story μια ακόμη φορά τη λαική ψήφο. Τέτοια στοιχεία θα μπορούν να προκύψουν από π.χ.
          1. τη μετονομασία ξένων εισαγομένων προιόντων μέσω των ΕΟΖ σε Ελληνικά και την εξαγωγή τους στην ΕΕ 
          2. τη παραγωγή γεωργικών και κτηνοτροφικών προιόντων σε θερμοκήπια κλπ, που δεν θα μπαίνουν στην Ελληνική κατανάλωση αλλά θα εξάγονται
          3. την εξαγωγή ορυκτού πλούτου απο περιοχές ακόμη και Νatura 2000 κοκ σε εξευτελιστικές τιμές
          δείχνοντας μια πλασματική αύξηση του μαθηματικού δείκτη της ανταγωνιστικότητας.
          Ο λαός θα υποφέρει αλλά οι δείκτες θα ευημερούν ενώ η επανάκριση του πολιτικού συστήματος στις εκλογές θα γίνεται απο ένα εκλογικό σώμα απο μετανάστες (50% είναι οι άνεργοι και 50% είναι οι μετανάστες, είπε στη Μάλτα πρόσφατα ο Σαμαλάς), που με ένα μεταναστευτικό και ένα αντιρατσιστικό νόμο θα αλλοιώνει τις αποφάσεις του νόμιμου εκλογικού σώματος. Σας μιλάω για νόμιμο εκλογικό σώμα γιατί οι αποφάσεις των κατοχικών κυβερνήσεων σχετικά με Ελληνοποιήσεις, μνημόνια κλπ δεν μπορούν να θεωρούνται νόμιμες απο χρόνια.
          Στη Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη η νέα εγκεκριμένη ΕΟΖ απο την ΕΕ;

          Η δημιουργία ΕΟΖ, όπως και η παράδοση Εθνικής κυριαρχίας έχουν υπογραφεί μέ τα αντισυνταγματικά μνημόνια. Οι εγκρίσεις απο την ΕΕ θα είναι τυπικού χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό άλλωσε όλοι οι μετανάστες στοιβάζονται στην Ελλάδα. Για να υπάρχει και φτηνό εργατικό δυναμικό.
          Όσοι περιφερειάρχες “ενημερώθηκαν” προχωρούν στη κατεύθυνση δημιουργίας ΕΟΖ, όπως π.χ. οι περιφερειάρχες στη Κρήτη και τη Πελοπόννησο, που είναι της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.  Στην Ελλάδα ο πρώτος περειφερειάρχης που έκανε λόγο για το ζήτημα των ΕΟΖ ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Μετά η Κρήτη...
          Η θέσπιση ΕΟΖ μπορεί να γίνεται σε περιφερειακό επίπεδο, χωρίς αποκλεισμό κάποιας περιφέρειας, ενώ τα έργα υποδομών (σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα) θα αρχίσουν άμεσα με την έγκριση, καθώς είναι έργα συγχρηματοδοτούμενα και απο τα οποία θα επωφεληθεί ο Εθνικός Εργολάβος και κατά προτίμηση σε εργατικό δυναμικό οι μετανάστες ώστε να μειωθεί το κόστος παραμονής τους στην Ελλάδα σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ.
          Ο Περιφερειάρχης της Πελοποννήσου Τατούλης ήδη έχει μιλήσει για δύο ζώνες, μία στη ναυτιλία και μια στην ενέργεια. Θα ακολουθήσουν και άλλες γιατί έχει ψωμί για όσους επωφεληθούν. Οι εφοπλιστές είναι φυσικά ανάμεσα σε αυτούς αφού θα μεταφέρουν τα Κινεζικά προιόντα στην Ελλάδα απο τη Κίνα όπου με τη προσθήκη και ενός “κουμπιού” στην Ελλάδα θα μετατρέπονται “παραδοσιακά” απο εταιρείες φαντάσματα σε Ελληνικά (!) που θα εξάγονται. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάτε ότι το ΕΣΠΑ πληρώνει για τη μεταποίηση ενώ οι Κινέζοι έχουν κάθε διάθεση να γεμίσουν την Ελλάδα με China Towns όπως έγινε στην Αφρική, για το καλό των Ελλήνων πολιτών...
          Όπως αντιλαμβάνεστε στις ΕΟΖ, ο πρώτος που θα έρχεται θα σερβίρεται. Οι ΕΟΖ θα γίνουν ο ντόπιος παράδεισος των λαμογιών κάθε είδους, ένας παράδεισος ανάπτυξης και παρανομίας που δεν θα ελέγχεται απο κανένα αφού οι ΕΟΖ δεν θα είναι μέρος της Εθνικής κυριαρχίας. To 60-70 % των Κινέζικων προιόντων μεταφέρονται πρός άλλες χώρες χάρι στα πλοία Ελλήνων εφοπλιστών, αυτών που απειλούν ότι θα ξεκουμπιστούν άμα τους ζητηθεί να πληρώσουν φόρους (15 δις ευρώ το χρόνο πρέπει να πληρώνουν) και που δεν χτίζουν κανένα πλοίο στην Ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
          Στο θέμα της Ενέργειας άλλα κόλπα πάλι. Ενέργεια σημαίνει και εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, δηλαδή ΑΟΖ. Η Πελοπόννησος έχει και αυτή τη δική της ΑΟΖ, που αν αυτονομηθεί (και μπορεί να το κάνει με τη ψήφο Ελλήνων και μεταναστών, που συνεχώς Ελληνοποιούνται) θα εκμεταλλευτεί και αυτή τους υδρογονάνθρακες που έχει στην περιοχή της και που είναι πάρα πολλοί, όπως και η Κρήτη. Γιατί να διαμοιράζεται ο τοπικός πλούτος με τους άλλους φτωχούς Ρωμηούς;
          Στις ΕΟΖ ενέργειας οι συμμετέχουσες εταιρείες θα μπορούν να εξάγουν ορυκτά απο το Ελληνικό έδαφος χωρίς να πληρώνουν φόρους χρησιμοποιώντας ακόμη και αεροδρόμια που θα φτειάξουν μέσα στις ΕΟΖ. Οι ΕΟΖ θα γίνουν κράτος εν κράτει.
          Στο μοντέλο αυτό της “ανάτπυξης”, που στη πραγματικότητα είναι μια καλοστημένη τεράστια αρπαχτή που ξεκίνησε απο την εποχή του Σημίτη και φτάνει στο σήμερα, θα υπάρξουν περιοχές δύο ταχυτήτων. Η μία θα αφορά όσους Έλληνες και μετανάστες θα δουλεύουν σαν τους φτωχούς Αφρικανούς μέσα στις ΕΟΖ που θα παράγουν χωρίς έλεγχο φτηνά προιόντα και θα τα εξάγουν και στην άλλη που θα έλεγχεται σκληρά απο το κράτος και που θα αφορά μικρούς αγρότες και επιχειρηματίες, οι οποίοι θα παράγουν ακριβά προιόντα, θα υφίστανται μεγάλους φόρους και που αναγκαστικά θα “ξεπουλήσουν” για να επιβιώσουν. Aυτή η κατάσταση θα οδηγήσει τη μετατροπή όλης της Ελλάδας σε μια τεράστια περιοχή από τόσες ΕΟΖ όσες οι περιφέρειες της. Σε αυτές τις περιοχές δεν θα υπάρχει πλέον εθνική κυριαρχία.
          Ένα άλλο σημείο που έχει ενδιαφέρον να αναφέρω αφορά την εισαγωγή συμβολαίων στην αγροτική εκμετάλλευση. Αυτό θα γίνει με σκοπό τη κανονικοποίηση, τον έλεγχο και την καλύτερη φορολόγηση της αγροτικής παραγωγής. Η κυβέρνηση όμως ανοίγει και ένα ακόμη κεφάλαιο την εισαγωγή των συμβολαίων των αγροτών στο χρηματιστήριο είτε απο επιχειρήσεις μέσα σε ΕΟΖ (μεγάλες επιχειρήσεις), οπότε απο εκεί με τη βοήθεια των τραπεζιτών θα καθορίζονται οι τιμές προιόντων σε όλη την Ελλάδα (εντός και εκτός ΕΟΖ). Εδώ τα πράγματα θα οδηγήσουν στην εξαφάνιση των μικρών αγροτών που θα “ξεπουλήσουν” τους αγρούς τους λόγω ανταγωνισμού με τους μεγαλοπαραγωγούς που θα δρούν μέσα στις ΕΟΖ  για να επιβιώσουν. Η μεγαλύτερη φορολόγηση περιοχών στα παράλια της Πελοποννήσου και της Κρήτης αγροτεμαχίων που είναι κοντύτερα στη θάλασσα θα οδηγήσει επιπλέον στη δημιουργία τουριστικών ΕΟΖ, όπου όλα θα είναι μισοτιμής, όπου τα κέρδη των ξενοδόχων συνήθως κατοίκων εξωτερικού θα επενδύονται εκτός Ελλάδας και όπου πολλές υπάρχουσες παρανομίες θα ξεπλυθούν μέσα σε αυτές με πρόσχημα τη προσέλκυση και παραμονή των επενδυτών.

          Ντουμπακιστάν Κρήτης, 2013. Αντί οικονομικές επιλογές επίθεση με λουλούδια και καταλήψεις…

          H άμεση αναγκαιότητα της δημιουργίας πρατηρίων αγροτικών προιόντων αντί δημοπρατηρίων απο Κρητικούς συνεταιρισμούς σε όλη την Ελλάδα έχει ήδη προταθεί απο εμάς σε μερικούς συνδικαλιστές Προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών στη Κρήτη σαν μέτρο ενίσχυσης των θέσεων των αγροτών και σύμφωνα με εφηρμοσμένα Ιαπωνικά πρότυπα ανάπτυξης. Αυτό το σημαντικό μέτρο μάλλον δεν το έβαλαν θέμα στη πρόσφατη συνάντησή τους στη Κρήτη, όπου μίλησαν για καταλήψεις εφοριών (τρία πουλάκια κάθονται) που φυσικά απέτυχαν παταγωδώς στη συνέχεια όπως αναμενόταν.
          Το παράφωνο και απελπισμένο κλάμα των Προέδρων που στη συνέχεια ακολούθησε στα Κρητικά ραδιόφωνα, με το οποίο ενοχοποιούν για ότι συμβεί στο μέλλον όσους δεν συμμετείχαν στις καταλήψεις των εφοριών το άκουσα στην Ιαπωνία.
          Το διαδίκτυο μας φέρνει πιο κοντά αλλά η παλαιοκομματική νοοτροπία, που έχει βαρεθεί ο Κρητικός αγροτικός πληθυσμός όχι. Αηδίες έλεγαν στα ραδιόφωνα οι Πρόεδροι και κουζουλάδες. Δείχνουν ότι δεν έχουν καμμία επαφή με τις εξελίξεις. Μήπως όμως προετοιμάζουν το έδαφος για τα χειρότερα και παίζουν παιγνίδια, πίσω απο τις κουζουλάδες τους; Κατά τη γνώμη μου, ναί.
          Ανωτέρω, μια φωτογραφία απο πρόσφατη συγκέντρωση των Προέδρων με θέμα “Κινήσεις διαμαρτυρίας κατά της φορολόγησης των αγρών με βάση την απόσταση απο τη θάλασσα”. Το πόσο “επιθετική” στάση έχουν οι Πρόεδροι των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Κρήτης απέναντι στα κόλπα της κυβέρνησης, που διαλύει τη χώρα φαίνεται. Η γλώσσα του σώματος μιλάει απο μόνη της. Στα τέσσερα η Λεβεντογέννα Κρήτη. Στα τέσσερα και στο ανάσκελα…

          Τελικός Στόχος της δημιουργίας των ΕΟΖ

          Αρπαχτές,  ξεπούλημα, πλήρης απεμπώληση της Εθνικής κυριαρχίας και διάλυση της Ελλάδας. Αυτό είναι η ανάπτυξη που στήνει η κυβέρνηση Σαμαρά και πρώην Τούρκογλου. Τα υπόλοιπα κόμματα στέλνουν τη μπάλα εκτός γηπέδου ενώ τα ΜΜΕ, τα σύγχρονα διαφθορεία της Εθνικής συνείδησης, ασχολούνται με τρίχες. Η Ελλάδα δεν μετατρέπεται σε κρατίδιο αλλά οδηγείται προς αυτονόμηση περιοχών. Στη αρχή θα υπάρχει bonuς για μερικούς που θα συνταχθούν (τα συνήθη λαμόγια). Μετά όμως…

          Ένα σημαντικό ερώτημα

          Γιατί χρειάζονται οι ΕΟΖ, όταν όλα τα σωστά θα μπορούσαν να γίνουν μέσα απο τους νόμους του κράτους;
          H απάντηση είναι μάλλον απλή. Γιατί αυτοί που κυβερνούν δεν έχουν καλό σκοπό για το μέλλον της χώρας, γιατί υπακούουν άλλα συμφέροντα και γιατί στην μετάβαση της χώρας στη κατάσταση εκτός Εθνικής κυριαρχίας πρέπει να γίνουν όλα με ήρεμο τρόπο, χωρίς αντιδράσεις απο το κόσμο και με σκοπό να φανούν όλα όσα έρχονται σαν μόνη λύση, ακόμη και η απόσχιση περιοχών.
          Η ευθύνη της αντιπολίτευσης είναι τεράστια. Θα έχετε προσέξει ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει αναπτυξιακό πρόγραμμα. Αυτά που παρουσιάζουν σαν αναπτυξιακά προγράμματα δεν είναι αναπτυξιακά προγράμματα, είναι τρίχες. Το μόνο που μοιράζουν είναι υποσχέσεις. Σημειώστε τις γιατί θα μείνουν στα συρτάρια, όπως έμειναν αυτές που έδωσε ο ΓΑΠ. Ξυπνείστε.

          Αντί επιλόγου

          Σημειώστε ότι ενώ απο τα ΜΜΕ ακούγονται οι πάντες, καθηγητές πανεπιστημίου όπως εγώ δεν ακούγονται και αυτό γίνεται εσκεμμένα. Δεν νομίζω απο άλλους καθηγητές στην Ελλάδα που δεν πληρώνετε άμμεσα ή έμμεσα και που δεν ανήκουν σε επιτροπές να έχετε μάθει περισσότερα. Για τα σαπάκια υποβρύχια μίλησα πρώτη φορά στις 18 Μαρτίου του 2010, για την επερχόμενη χρεοκοπία το 2009, τη σωστή Ελληνική ΑΟΖ εγώ τη σχεδίασα, το παιγνίδι που παίζεται γύρω απο το φυσικό αερίο με τους χάρτες σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο απο εμένα το μάθατε. Η Κροατία που έχει φυσικό αέριο μπαίνει στο ΔΝΤ (για δέστε τι έχω γράψει σε προηγούμενα άρθρα). Κύριοι στη γνώση ισότητα δεν υπάρχει και κάποτε πρέπει να το αντιληφθείτε και να το σεβαστείτε αλλοιώς θα σας φάνε λάχανο. Το παιγνίδι θέλει ειδικές γνώσεις και πληροφόρηση για να να αντιμετωπισθεί. Η μαγκιά του καφενείου δεν περνάει πλέον. Μετά απο 4 χρόνια στην “αφάνεια” δεν μπορεί κανείς να πεί ότι είμαι του συστήματος. Tου συστήματος είναι όσοι βλέπετε στις τηλεοράσεις. Αν δεν αλλάξετε στάση στο τρόπο που σκέφτεστε και τις επιλογές σας θα συνεχίσετε την ελεύθερη πτώση.
          πηγή

          Δημοσίευση σχολίου

           
          Top