GuidePedia

0

Τεράστια αίσθηση προκαλούν τα βαρύτατα υπονοούμενα που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Του Μιχαήλ Βασιλείου
«Βγήκατε πολύ νωρίς στην πιάτσα κύριε Τσίπρα», ήταν απλώς το απόγειο στο… κρεσέντο καταγγελιών και συγκεκαλυμμένων απειλών του Ευάγγελου Βενιζέλου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, σε απολύτως προσωπικό τόνο, επαναλαμβάνοντας ότι η επίθεση σε βάρος του για τον νόμο που προώθησε ο οποίος κύρωσε τη συμφωνία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αποτελεί «ατιμία» (πάρα πολύ άτιμη πράξη η συκοφαντία, ήταν η ακριβής έκφραση), παρότι με αυτήν η Ελλάδα απέκτησε την κυριότητα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο Ευ. Βενιζέλος προκάλεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να τολμήσει να καταθέσει την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα, καθώς, όπως είπε, δεν βλέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πολύ διατεθειμένο να κάνει πράξη τις απειλές του.

Κατηγόρησε ευθέως πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στενούς συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως ανέφερε, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τις κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος του προσώπου του, εξυπηρετώντας «συμφέροντα» που στόχο έχουν να κλείσουν τον Σκαραμαγκά. Αναρωτήθηκε δε, πως είναι δυνατόν να τον καταγγέλλουν για τον συγκεκριμένο νόμο και όχι για παρόμοιο που πέρασε για το ανταγωνιστικό ναυπηγείο, αυτό της Ελευσίνας.
Και δίνοντας τελικά την αίσθηση ότι ίσως κατά βάθος στόχος ήταν… η αποτροπή (deterrence), υπονόησε ότι θα κατονομάσει τα πρόσωπα που είναι πολύ κοντά και συμβουλεύουν τον Τσίπρα για το θέμα τον υποβρυχίων, άρα είναι οι ηθικοί αυτουργοί της «ατιμίας».
Οι καταγγελίες και τα υπονοούμενα είναι βαρύτατα αφού εάν αληθεύουν, αποτελούν πολιτικά – τουλάχιστον – κακουργήματα. Δεν χρειάζεται να αναφερθεί καν πως ο Τσίπρας θα είναι έκθετος πολιτικά και ηθικά για συγκάλυψη, εάν δεν πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του περί Εξεταστικής και ο Βενιζέλος εάν δεν κατονομάσει ποιους εννοεί.

Αρκετά ταλαιπωρήθηκε η χώρα με την όποια… κλεφτουριά του χθες, από όπου κι αν προέρχεται και δεν είναι δυνατόν να αφήνετε να εννοηθεί ότι… απλώς άλλαξε στέκι, χωρίς να κινητοποιηθούν όλοι οι εισαγγελείς του τόπου. Στο συγκεκριμένο θέμα ειδικά, υπάρχουν και χιλιάδες οικογένειες που περιμένουν να δουν αν θα έχουν αύριο δουλειά ή όχι. Δεν είναι δυνατόν τέτοια φαινόμενα να γίνονται ακόμα ανεκτά. 
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top