GuidePedia

0

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Τους διαύλους επικοινωνίας με την αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας φαίνεται πως διευρύνουν οι ΗΠΑ. Μετά την μυστική συνάντηση στην Άγκυρα του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ ΚΙλιτσντάρογλου με τoν πρέσβη των HΠΑ στην Άγκυρα Φράνσις Ριτσιαρντόνε, ανακοινώθηκε πως ο Κιλιντσάρογλου θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του CHP θα βρεθεί στις ΗΠΑ από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 3 Δεκεμβρίου. Προκαλεί εντύπωση η επίσκεψη αυτή καθώς θα είναι η πρώτη του Κιλιτσνάρογλου από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος του CHP το 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του CHP θα έχει συναντήσεις με πολλούς εκπροσώπους του Κογκρέσου, εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης, εκπροσώπων λόμπι και βέβαια με πολλά μέλη τουρκικών συλλόγων που λειτουργού στις ΗΠΑ.
Η είδηση δεν θα προκαλούσε μεγάλη εντύπωση αν δεν ακολουθούσε της συνάντησης Ριτσιαρντόνε-Κιλιτσνάρογλου που συναντήθηκαν προχθές χωρίς δημοσιότητα
Η συνάντηση, η οποία κράτησε 2.5 ώρες, επικεντρώθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και στην επικείμενη επίσκεψη Κιλιτσντάρογλου στις ΗΠΑ.Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν επίσης τα επεισόδια στο Γκεζί, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία και οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Όμως στη συνάντηση δεν ήταν κανένας άλλος από τους δυο άνδρες και τον διερμηνέα. Ο ηγέτης του CHP δεν είχε ενημερώσει κανέναν συνεργάτη του για τη συνομιλία που θα είχε με τον πρέσβη των ΗΠΑ.
Στην Άγκυρα εκτιμούν πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να στείλουν μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση , πως ψάχνουν και για εναλλακτικές λύσεις έναντι του Ερντογάν, που με την επιλογή κυρίως των Κινέζικων αντιαεροπορικών πυραύλων όπως και με τις σχέσεις με το Ισραήλ δείχνει να μη συμβαδίζει με την πολιτική της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top