GuidePedia

0

Η υπόθεση με τη Χρυσή Αυγή πήρε τον δρόμο της στα «κανάλια» της Δικαιοσύνης και άπαντες οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να εξηγήσουν τις πράξεις τους που σε μια πρώτη ανάγνωση δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολιών, ότι τα αποδεκτά από τον νόμο όρια είχαν προσπεραστεί προ πολλού και είχαν περάσει στη σφαίρα του ποινικού δικαίου.
Προτείνεται δε οι συλληφθέντες να αντιμετωπιστούν ως… ασθενείς, αφού μόνο πειραγμένοι εγκέφαλοι αποδέχονται ενέργειες φυλετικού μίσους με πράξεις ακραίας βίας που οδήγησε από την απλή πρόκληση σωματικών βλαβών στην απώλεια της ίδιας της ζωής… Τα ίδια ισχύουν και για ρατσιστικές αντιλήψεις που οδηγούν στην… ιδεολογική νομιμοποίηση της βίας.
Διότι κι άλλοι διαμαρτυρήθηκαν για την ανερμάτιστη μη πολιτική του κράτους για το μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ κατηγόρησαν ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τον χαζοχαρούμενο τρόπο αντιμετώπισης ενός υπαρκτού προβλήματος συνέβαλε τα μέγιστα στο να ανδρωθεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και τη «νομιμοποίηση» στα μάτια πολλών πολιτών τραμπουκικών μεθόδων και της βίας που μετερχόταν.

Κι αυτά αφού το κράτος επί μακρόν κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου, εκεί που έπρεπε να παρέμβει αποφασιστικά και αν ξεκαθαρίσει ότι το δικαίωμα άσκησης νόμιμης βίας στις Δημοκρατίες, είναι αποκλειστικά δικό του προνόμιο.
Το ζήτημα είναι πλέον πως θα διασφαλιστεί ότι η σκληρή αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής δεν θα περάσει τα λάθος μηνύματα σε όλους όσοι είχαν «λουφάξει» φοβούμενοι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ομάδες κρούσης της, βάζοντας σε κίνδυνο και την ίδια τη φυσική του/της επιβίωση.
Αναφερόμαστε ξεκάθαρα σε δυο κατηγορίες. Αφενός σε αυτή των μεταναστών και αφετέρου σε αυτή των όποιων «μπαχαλάκηδων» οι οποίοι στην πρώτη ευκαιρία θα πρέπει να αντιληφθούν ξεκάθαρα, ότι οι δυνάμεις του ελληνικού κράτους ξαναπαίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, μακριά από τις δουλείες του παρελθόντος που οδήγησαν σε τόσες «παρεξηγήσεις» και ενίοτε εξαρτήσεις.
Δεν χρειάζεται να αναφέρει κανείς ότι σε περίπτωση που τεθούν αντιμέτωπες οι δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης με ομάδες νεαρών που πετούν μολότοφ, καίνε την περιουσία του κοσμάκη και παραδίδουν μια πόλη στο απόλυτο χάος, θα πρέπει να παταχθούν και στόχος θα πρέπει να είναι η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία.
Ταυτόχρονα όμως, εάν διανοηθούν να εμφανιστούν τα γνωστά καλόπαιδα δίπλα στις δυνάμεις ασφαλείας υποκαθιστώντας τον ρόλο τους, οι τελευταίες θα πρέπει αν στραφούν ξεκάθαρα και προς εκείνη την κατεύθυνση.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά η πράξη, ώστε να αποδειχτούν βλακείες και συνωμοσιολογίες, οι πεποιθήσεις των οποίων κάποιοι είναι φορείς, ότι όπου γίνονται φασαρίες σε συγκεντρώσεις της Αριστεράς, ατές είναι το αποτέλεσμα δράσης «παρακρατικών μηχανισμών». Αυτό το παραμυθάκι θα πρέπει επί τέλους να τελιώσε.
Εάν δε μαζευτούν διάφοροι στα δικαστήρια κι αρχίσουν να φωνάζουν για «αγωνιστές» και τα λοιπά γραφικά, είναι δουλειά του κράτους να τους «εξηγήσει» ότι μάλλον παρεξήγησαν πολύ την κατάσταση, ενώ και αυτοί που θεωρούσαν και θεωρούν εγκληματίες (οι Χρυσαυγίτες, για την ακρίβεια οι μέθοδοι της οργάνωσής τους) επίσης αυτοαποκαλούνταν «αγωνιστές», όμως υπερέβησαν τα όρια της Δημοκρατίας και το πληρώνουν ακριβά.

Οπότε, ασχέτως του αν οι ποινές θα πρέπει να είναι ανάλογες του αδικήματος, αυτή τη φορά δεν θα εξαιρεθούν, κι ας φωνάζει και ο Αλέξης και ο Λαφαζάνης και όποιος άλλος θέλει. Μόνον έτσι θα δοθεί αφενός το μήνυμα ότι οι αρχές πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και όποιος θεωρεί πως δικαιούται να παίζει με μολότοφ και άλλα τινά, θα φιλοξενηθεί και αυτός στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, όπως άλλωστε θα συνέβαινε σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία της Δύσης (στην… ανατολή αυτά απλώς δεν γίνονται, διότι η αντιμετώπιση είναι ενίοτε πολύ σκληρότερη και δεν τολμά κανείς να εκτραπεί).
Όσον αφορά τους μετανάστες, κι εκεί θα πρέπει να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα, ώστε να μην θεωρήσουν ότι το πρόβλημά τους με τη Χρυσή Αυγή λύθηκε, άρα μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτοι ξεφεύγοντας από τα όρια της δημοκρατικής λογικής, με άξονα πάντα τον σεβασμό των αξιών, των «εθίμων» και την κουλτούρα της χώρας που τους φιλοξενεί. Αυτό είναι η απόλυτη προϋπόθεση παραμονής, η απόλυτη «κόκκινη γραμμή».
Θα πρέπει αν καταλάβουν πέρα από κάθε αμφισβήτηση, ότι οι καταστάσεις ασυδοσίας του παρελθόντος, παρήλθαν ανεπιστρεπτί και ότι το κράτος είναι αποφασισμένο να περιφρουρήσει το δικαίωμά του να ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, από το οποίο όποιος παρεκκλίνει, θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πράξεών του…

Εάν είναι σοβαροί, αυτά θα πρέπει να κάνουν.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top