GuidePedia

0


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι συναντήθηκε με τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στην Αγία Πετρούπολη για να συζητήσουν για τη συριακή κρίση, άκουσαν ο ένας τον άλλον, όμως επέμειναν ο καθένας στις θέσεις του.

«Συναντηθήκαμε με τον αμερικανό πρόεδρο σήμερα», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση διήρκησε «20 με 30 λεπτά». «Καθένας επέμεινε στις θέσεις του», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν θεωρεί υπεύθυνους για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου τους αντιπάλους της συριακής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια πρόκληση ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Μέση Ανατολή θα βλάψει την παγκόσμια οικονομία και θα ανακόψει την ανάπτυξη.

Εξάλλου ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο Ομπάμα δεν ζήτησε την έκδοση του πρώην τεχνικού συμβούλου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, που έχει λάβει προσωρινό άσυλο στη Ρωσία.

Η έκδοση θα ήταν αδύνατη διότι ο Σνόουντεν «δεν έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα στο έδαφός μας», επεσήμανε ο Πούτιν.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top