GuidePedia

0


Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για την αποκάλυψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για το ύψος των αποθεμάτων της χώρας σε φυσικό αέριο (στο πετρέλαιο δεν αναφέρθηκε, σημειώστε το), τα οποία και τοποθέτησε στα 4,7 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Όλα μαζί αρκούν για να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης κατά 50% για τα επόμενα 30 χρόνια. Ο περιβόητος ΤΑΡ για τον οποίον τόσοι διθύραμβοι ακούστηκαν, υπολογίζεται να καλύπτει το 1,5-3% της ετήσιας ευρωπαϊκής ζήτησης…
Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έγραφε το «defence-point.gr», έναν χρόνο νωρίτερα και ας αναλογιστούν πλέον ορισμένοι στην Ελλάδα τι έλεγαν κοροϊδευτικά, πριν αντιληφθούν ότι αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την μικροκομματική τους σπέκουλα.
Κάποια στιγμή θα είχε ενδιαφέρουν να ανοίξουμε τα αρχεία μας και να δούμε ποιος έλεγε τι, τότε και τώρα… θα πέσει πολύ γέλιο και δεν θα περιοριστεί μόνο στα κοιτάσματα, καθώς η πολιτική συγκυρία εξυπηρετεί και έχουν βγει κάτι γλώσσες σα… γραβάτες και «δουλεύουν» με τον κάθε τυχάρπαστο.

Δείτε λοιπόν τι λέγαμε στις 20 Αυγούστου του 2012 και συνυπολογίστε ότι από τα έσοδα πρέπει να αφαιρεθούν τα έξοδα εξόρυξης και στη συνέχεια το υπόλοιπο να μοιραστεί μεταξύ της χώρας και των εταιριών εξόρυξης: http://www.defence-point.gr/news/?p=56029
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top