GuidePedia

0

Υπό την καθαρή απειλή του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκου ότι αν δεν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ρίχνονται οι τελευταίες φτυαριές χώμα στον λάκκο που έχουν ρίξει ημιθανή την Ελλάδα, "θα πάμε σε εκλογές μέσα στο Αύγουστου", όλοι οι δήθεν "διαφωνούντες" βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν "και με τα δύο χέρια", "Ναι"!
Ολα τα επίμαχα άρθρα πέρασαν με 153 ψήφους, εκτός από εκείνο που αφορά τη Δημοτική Αστυνομία και δεν το ψήφισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρης Κουκουλόπουλος.
Απών από τη διαδικασία ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης που σήμερα έχασε τη μητέρα του.
Όλοι οι άλλοι διαφωνούντες, Ν.Κακλαμάνης, κλπ κατάπιαν τις αντιρρήσεις τους και πέρασαν τα μέτρα που επί της ουσίας επέβαλε η Τρόικα προκειμένου να εκταμιεύσει την επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης είχε αίσιο τέλος, παρά τις αντιδράσεις, τις αντεγκλήσεις και τις, ακόμα και ενδοκυβερνητικές, κόντρες που σημειώθηκαν στα βουλευτικά έδρανα κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.
Για να φτάσουμε στην ψήφιση όλων των επίμαχων διατάξεων χρειάστηκε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να κινητοποιήσουν όλο τον μηχανισμό τους και να εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προκειμένου να μην χαθεί καμία ψήφος.
Στο πλαίσιο αυτό ο Νίκος Σηφουνάκης βγήκε από το νοσοκομείο μόνο και μόνο για να ψηφίσει!
Σε λίγο θα ανασταίνουν και νεκρούς βουλευτές για να ψηφίσουν τα αίσχη που αποκαλούν νόμους και στραγγαλίζουν την χώρα.
Ετσι, η μοναδική απώλεια ήταν η ψήφος του Πάρη Κουκουλόπουλου για το άρθρο που αφορά τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ η πίεση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για ονομαστική ψηφοφορία των επίμαχων διατάξεων δεν είχε αποτέλεσμα.
Να θυμίσουμε πως η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τα εξής άρθρα:
    Το άρθρο 74 που δίνει ασυλία για αστικές υποθέσεις στα μέλη του ΤΧΣ. Για το εν λόγω άρθρο είχαν εκφράσει ενστάσεις βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίες κάμφθηκαν όταν διορθώθηκε και αποσύρθηκε ασυλία και για ποινικές υποθέσεις. Υπο αυτά τα δεδομένα αναμένεται να μην επιφέρει τριγμούς
    Το άρθρο 76 που βάζει παρατηρητήριο – επιτροπεία – στους Δήμους. Αντίθετη είναι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που ζητά να αποσυρθεί
    Τα άρθρα 77 και 78 για τους προϋπολογισμούς Δήμων και Περιφερειών που συνδυάζονται με το προηγούμενο άρθρο
    Τα άρθρα 80, 81 και 82 που βάζουν σε διαθεσιμότητα σχολικούς φύλακες, Δημοτικούς αστυνόμους και εκπαιδευτικούς. Επιμέρους ενστάσεις έχουν εκφραστεί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι ενστάσεις της ΝΔ κάμφθηκαν από την βελτίωση που εξαιρεί από πιθανές απολύσεις και τους τρίτεκνους
    Τα άρθρα 90 και 91 τα γενικά άρθρα για την κινητικότητα και την διαθεσιμότητα
    Το άρθρο 93 που καταργεί τις ειδικότητες οδηγών και τεχνικών της διεύθυνσης κρατικών αυτοκινήτων (50 υπάλληλοι)
    Το άρθρο 103 για τον κατώτατο μισθό
    Το άρθρο 105 για τροποποιήσεις στον Κώδικα πολιτικής δικονομίας
    Το άρθρο 106 που βάζει καταληκτική ημερομηνία την 1.12.2013 για την εκδίκαση των αγωγών 6.000 συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές.
Όλα πέρασαν "στο σωρό" και από σήμερα η χώρα μετράει μερικές δεκάδες χιλιάδες ανέργους ακόμα
Όλα αυτά ενώ η κοινωνία βρίσκεται σε αναζήτηση του ηγέτη που θα βγάλει την χώρα από το υπαρξιακό αδιέξοδό της, κατανικώντας μηχανισμούς, κατεστημένες αστικές αντιλήψεις και αιφνιδιάζοντας τις ξένες δυτικές πρεσβείες που ελέγχουν την ελληνική πολιτική σκηνή όσο ποτέ αλλοτε...
Έναν Β.Πούτιν ή έναν - γιατί όχι - Ρ.Τ.Ερντογάν, Ηγέτες με όραμα και εθνοκεντρική πολιτική αντίληψη, ικανούς να διαρρήξουν το πέπλο της μιζέριας που έχει προκαλέσει ασφυξία στην χώρα...
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top